Vzorec vs. funkce - důležité rozdíly v aplikaci Excel

Průvodce finančními vzorci vzorců k vzorcům a funkcím aplikace Excel. Prostudujte si náš seznam nejdůležitějších vzorců a funkcí aplikace Excel, abyste se stali světovým finančním analytikem, je rovnice navržená uživatelem v aplikaci Excel, zatímco seznam funkčních funkcí nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá 100 funkcí, které je důležité znát, protože analytik Excel je předdefinovaný výpočet v tabulkové aplikaci. Tato příručka vás provede vzorcem vs. funkcí v aplikaci Excel, abyste přesně věděli, jaké jsou podobnosti a rozdíly.

Excel umožňuje uživatelům provádět jednoduché výpočty, jako je hledání součtů pro řádek nebo sloupec čísel. Vzorce a funkce mohou být užitečné ve složitějších situacích, včetně výpočtu splátek hypotéky, řešení technických nebo matematických problémů a vytváření finančních modelů.

Příklady vzorce

Když uživatel zadá do buňky znaménko rovná se, začíná vytvářet vzorec.

Mezi příklady vzorce patří:

=4+3

= A3 + C9

= B7 + B8- (4 * 2) +1 [viz snímek obrazovky níže]

Příklady funkcí

Když uživatel zadá znaménko rovnosti následované předdefinovanou sadou písmen (nebo klikne na tlačítko Fx na řádku vzorců), začne být implementována funkce.

= SUM (A3:A27)

= PRŮMĚR (F4:F8) [viz snímek obrazovky níže]

= NPV (0,12, A5: G5)

Vzorec vs. funkce

Příklady vzorce a funkce

Nemusí to být jen případ vzorce vs. funkce. Uživatelé mohou tyto dvě kombinace zkombinovat a vytvořit ještě výkonnější analýzu.

Příklady obou kombinovaných jsou:

= SUM (A5: A8) / 5

= PRŮMĚR (B3: B19) + 25 + SOUČET (1,2,3,5)

= NPV (0,12, A5: G5) * 0,8

Vzorec vs. funkce v praxi

V běžné obchodní praxi používají uživatelé aplikace Excel výrazy a funkce téměř zaměnitelně. Z hlediska komunikace a porozumění není velký rozdíl. Vězte, že technicky je funkce částí kódu, který provádí předdefinovaný výpočet, zatímco vzorec je něco, co si sami vytvoříte.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tohoto finančního průvodce k pochopení vzorce vs. funkce v aplikaci Excel.

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Seznam zkratek aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Seznam funkcí aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel
  • Advanced Excel Training Course
  • Všechny zdroje aplikace Excel Zdroje aplikace Excel Naučte se Excel online se stovkami bezplatných výukových programů, zdrojů, průvodců a cheat listů pro Excel! Zdroje financí jsou nejlepší způsob, jak se naučit Excel podle vašich vlastních podmínek.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found