Doba blokování - definice, doba trvání a účel

Období blokování, nazývané také blokování, blokování nebo blokování, označuje předem určený časový rámec, ve kterém firemní zasvěcenci, investoři a zaměstnanci nesmějí prodávat nebo odkoupit své akcie po počáteční veřejné Nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO. Obvykle se to stane v případech, kdy soukromý subjekt nabídne svou počáteční veřejnou emisi akcií.

Období blokování

Vedení a počáteční velcí akcionáři veřejně obchodované společnosti Soukromá vs. veřejná společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou a veřejnou společností spočívá v tom, že akcie veřejné společnosti jsou obchodovány na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou. mají zakázáno prodávat své akcie bezprostředně po IPO.

Zákon obvykle nezavazuje podniky, které se chtějí stát veřejnými, dodržovat období blokování. Uzávěrka je obvykle něco, co společnost a / nebo investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch upisování požadavku IPO. Účelem je zabránit nadměrné volatilitě a umožnit trhu zjistit skutečnou hodnotu akcií.

Jak dlouhá je doba blokování?

Doba zablokování je obvykle 90–180 dní, v závislosti na společnosti. Přestože blokování bývalo poměrně jednoduché - obvykle trvalo 180 dní -, postupně se stává složitějším.

Investoři a zaměstnanci obvykle požadují kratší blokování, aby mohli dříve vydělávat. Upisovací banky často chtějí blokace, které jsou delší, aby zabránily zasvěceným osobám v poklesu ceny akcií. Společnost je obvykle někde uprostřed. Chtějí zajistit, aby investoři byli šťastní, ale nechtějí, aby to vypadalo, že zasvěcenci nemají důvěru v akcie.

Jaký je účel období blokování IPO?

Společnost obvykle přináší více peněz, když cena a poptávka po akciích vzrostou. Když se soukromý subjekt stane veřejným, mnoho klíčových zaměstnanců obvykle chce co nejrychleji vydělat své zásoby. Hlavním účelem období blokování IPO je zabránit zaplavení trhu příliš velkým množstvím akcií, což sníží cenu akcií.

Období blokování je také důležité, protože velký prodej akcií lidmi blízkými společnosti může budit dojem nedůvěry v její vyhlídky. Je běžné, že cena akcií společnosti trvale klesá po skončení doby blokování.

Firemní zasvěcenci občas nemohou prodat své akcie ani po uplynutí doby blokování, protože mají podstatné neveřejné informace, a proto by se prodej považoval za obchodování zasvěcených osob Insider Trading Insider obchodování odkazuje na praxi nákupu nebo prodej cenných papírů veřejně obchodované společnosti, pokud máte k dispozici podstatné informace. Podobný scénář může nastat, například pokud vypršení platnosti blokování odpovídalo sezóně výdělků.

Klíčové jídlo

Období blokování IPO je smluvní omezení, které brání zasvěceným obchodním subjektům držet akcie dříve, než společnost vstoupí na burzu, v prodeji jejich akcií na určité období. Tito zasvěcenci mohou zahrnovat majitele společností, zakladatele, zaměstnance, manažery a investory rizikového kapitálu.

Účelem blokování je zabránit firemním zasvěceným ve spěšné likvidaci aktiv po IPO společnosti. Pomáhá zajistit, aby cena akcií neklesla z náhlé záplavy prodeje.

Blokovací období pro čerstvě vydané veřejné akcie pomáhá stabilizovat cenu akcií při vstupu na trh. Když firemní zasvěcenci prodají své akcie ve společnosti veřejnosti, může se zdát, že do společnosti se neoplatí investovat.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Neodvolatelný zástupce Neodvolatelný zástupce Neodvolatelný zástupce je vykonatelná pravomoc udělená vlastníkem jiné straně k nezávislému výkonu jeho hlasovacích práv, aniž by bylo nutné pokaždé vyžadovat jeho souhlas. Většina zástupců je obvykle odvolatelná, ale některé dohody mohou zahrnovat konkrétní klauzule, které vyžadují, aby byl proxy server po určité období neodvolatelný.
  • Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti.
  • Hlasovací trust Hlasovací trust Trustovací hlasovací systém je uspořádání, při kterém jsou hlasovací práva akcionářů převedena na správce na určité období. Akcionáři tedy jsou

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found