Vedoucí marketingu - přehled, odpovědnost, plat

Šéf marketingu je výkonný ředitel společnosti, který má za úkol dohlížet na marketingové aktivity. 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k strategickému umístění firmy. 5 P organizace. Mezi další výrazy, které se používají k označení hlavního marketingového ředitele, patří ředitel marketingu a ředitel globálního marketingu.

Ředitel marketingu

Od osoby jmenované do role CMO se očekává, že povede reklamní aktivity společnosti, správu značky, průzkum trhu, vývoj a správu produktů, marketingovou komunikaci, ceny a služby zákazníkům. CMO řídí tým marketingových odborníků a následně odpovídá generálnímu řediteli (CEO). CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis pracovní pozice společnosti.

Odpovědnosti ředitele marketingu

Hlavní funkcí hlavního marketingového ředitele je pomoci společnosti zvýšit její příjmy vytvořením marketingového plánu, který společnosti poskytne konkurenční výhodu. Aby pomohla dosáhnout cílů společnosti, je od CMO požadováno, aby měla dovednosti v podnikání a marketingu.

Některé z rolí a odpovědností, které je CMO povinna vykonávat v podnikovém světě, zahrnují:

1. Řízení značky

Řízení značky odkazuje na postup vytváření vztahu mezi produkty společnosti a cílovým trhem. Celkový adresovatelný trh (TAM) Celkový adresovatelný trh (TAM), označovaný také jako celkový dostupný trh, představuje celkovou příležitost k výnosu, která je produktu k dispozici. nebo službu, pokud. Společnost usiluje o vytvoření a udržování dobrých vztahů se svými zákazníky, protože buduje věrnost značce.

Prvky řízení značky mohou být hmotné (jako je samotný produkt, cena nebo balení) nebo nehmotné (osobní zkušenosti zákazníků). Společná organizace trhu používá různé strategie ke zvýšení povědomí o značce produktů společnosti a zvýšení vnímané hodnoty značky ve srovnání s tím, co nabízejí konkurenti.

2. Průzkum trhu

Průzkum trhu se týká procesu shromažďování důležitých informací o cílovém trhu s produkty společnosti. Společná organizace trhu používá různé techniky ke shromažďování důležitých informací o cílovém trhu, které pomáhají identifikovat potřeby trhu, konkurenci a popularitu produktů společnosti mezi spotřebiteli.

Některé z technik používaných k provádění průzkumu trhu zahrnují průzkumy zákazníků, diskuse zaměřené na skupiny a průzkumy distributorů. Shromážděná data jsou poté analyzována pomocí statistických metod a výsledky organizovány ve formě grafů a grafů Vytvoření řídicího panelu v aplikaci Excel Tato příručka k vytváření řídicího panelu v aplikaci Excel vás naučí, jak vytvořit krásný řídicí panel v aplikaci Excel pomocí technik vizualizace dat od profesionálů . V pro snadnou interpretaci. CMO používá výsledky k prezentaci výsledků výzkumu výzkumnému řediteli a dalším vedoucím pracovníkům.

3. Marketingová komunikace

Marketingová komunikace zahrnuje řízení způsobu, jakým společnost sděluje důležité informace cílovému trhu. Společná organizace trhu usiluje o to, aby zamýšlená zpráva byla jasná a konzistentní a zaměřená na požadovaný trh. Nástroje marketingové komunikace mohou zahrnovat například reklamu, přímý marketing Klepání na dveře Klepání na dveře je strategie generování potenciálních zákazníků, kterou používají bankovní poradci k zajištění vyhlídek na podnikání. a sponzorované akce.

Všechny komunikační nástroje jsou určeny k informování veřejnosti o značce. Vzhledem k tomu, že podniky se stávají globálními a zákazníci vykazují větší používání internetu, čelí CMO nové výzvě najít nejúčinnější komunikační nástroje, které jim umožní sdělit požadované informace zamýšlenému publiku.

4. Produktový management

Produktový management zahrnuje vývoj nových produktů a produktový marketing. Jedná se o dvě doplňkové role zaměřené na maximalizaci výnosů a podílu na trhu. Vývoj produktů zahrnuje vytváření nových produktů nabízených spotřebitelům.

Některé z rolí SOT ve fázi vývoje produktu zahrnují provádění studií proveditelnosti navrhovaných produktů a identifikaci potřeb zákazníků.

Produktový marketing na druhé straně zahrnuje zavádění nových produktů, vytváření propagačních akcí a zasílání zpráv, sledování konkurence a přijímání zpětné vazby od zákazníků.

Odpovědnosti CMO

Kvalifikace ředitele marketingu

Jednou ze základních kvalifikací pro roli CMO je bakalářský titul v marketingu nebo souvisejících oborech. MBA v oboru marketingu nebo podnikání preferuje také většina společností, pokud není požadována. Rovněž musí mít několikaleté zkušenosti v oblasti marketingu, přičemž upřednostňují profesionály, kteří pracovali v podobném odvětví. Dále se vyžaduje, aby SOT zastávali manažerskou roli s přímým dohledem nad sedmi až deseti marketingovými zaměstnanci.

Níže jsou uvedeny další kvalifikace pro pozici CMO:

  • Silné vůdčí schopnosti Rysy vedení Rysy vedení se vztahují k osobním kvalitám, které definují efektivní vůdce. Vedení označuje schopnost jednotlivce nebo organizace vést jednotlivce, týmy nebo organizace k plnění cílů a záměrů. Vedení hraje v řízení důležitou funkci
  • Vynikající komunikační schopnosti, písemné i ústní
  • Osvědčené porozumění nástrojům pro analýzu dat
  • Schopnost vést v neustále se vyvíjejícím prostředí
  • Zkušenosti s prací s různými marketingovými nástroji souvisejícími s průzkumem trhu, analýzou dat, vývojem webových stránek, značkou produktů, softwarem pro vizuální komunikaci, písemnou komunikací a public relations
  • Prokázaná schopnost navrhovat a koordinovat marketingové kampaně napříč tradičními i moderními kanály
  • Expert na digitální a sociální média marketing

Struktura mezd a platů CMO

Vedoucí marketingoví pracovníci mohou očekávat, že vydělají více než slušný plat, v závislosti na jejich kvalifikaci, zkušenostech a geografickém umístění zaměstnání. Podle údajů PayScale z ledna 2019 se celková kompenzace CMO ve Spojených státech pohybuje od 87 819 USD do 312 310 USD, s průměrnou výplatou 169 370 USD.

Ve Velké Británii se celková kompenzace SOT pohybuje od 41 442 GBP do 204 435 GBP, se střední výplatou 105 038 GBP. Celková kompenzace zohledňuje roční plat, bonusy vedoucích pracovníků, sdílení zisku a provize.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení hlavního marketingového ředitele. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • AIDA Model AIDA Model The AIDA model, which skratky for Attention, Interest, Desire, and Action model, is an advertising effect model that identifies the levels that an individual
  • CEO vs. CFO CEO vs. CFO Lidé mimo obchodní svět jsou často zmateni rolemi, které hraje CEO vs. CFO. Výkonný ředitel (CEO) a finanční ředitel (CFO) přebírají různé, ale stejně důležité odpovědnosti v organizaci.
  • Průvodci kompenzací Kompenzace Kompenzace a průvodce platy za pracovní místa v oblasti podnikových financí, investičního bankovnictví, výzkumu kapitálu, FP&A, účetnictví, komerčního bankovnictví, absolventů FMVA,
  • Proposition Value Proposition Value Proposition je příslib hodnoty stanovený společností, který shrnuje výhody produktu nebo služby společnosti a způsob, jakým jsou dodávány

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found