Funkce REPT - vzorec, příklady, jak používat Rept v Excelu

Funkce REPT je zařazena do kategorie Excel Logické funkce Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Funkce bude opakovat znaky daný počet opakování.

Ve finanční analýze Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. , můžeme použít funkci REPT k vyplnění hodnot buňky nebo podložky do určité délky. Můžeme také vytvořit histogramy, graf běžně používaný ve finančním modelování, pomocí této funkce převáděním hodnot přímo do určitého počtu (opakovaných) znaků.

Vzorec

= REPT (text, number_times)

Funkce REPT používá následující argumenty:

  1. Text (povinný argument) - Toto je text, který chceme opakovat.
  2. Number_times (povinný argument) - Toto je kladné číslo, které určuje počet opakování textu.

Jak používat funkci REPT v aplikaci Excel?

Jako funkci listu lze funkci REPT zadat jako součást vzorce v buňce listu. Abychom pochopili použití této funkce, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme uvedeny níže uvedené údaje:

Funkce REPT

Výsledky v aplikaci Excel jsou uvedeny na následujícím snímku obrazovky:

Funkce REPT - Příklad 1

Příklad 2

K vytvoření jednoduchého histogramu v buňce můžeme použít vzorec založený na funkci REPT. Může to být užitečné, když se chceme vyhnout složitosti vytváření samostatného grafu.

Pomocí níže uvedených údajů:

Funkce REPT - Příklad 2

Můžeme použít REPT k opakování libovolných znaků, které chceme. V příkladu jsme použili funkci CHAR k výstupu znaku s kódem 110. Znak, bude-li formátován písmem Wingdings, vygeneruje plný čtverec. Vzorec, který se má použít, bude:

Funkce REPT - Příklad 2a

Výsledky, které získáme písmem Wingdings, jsou uvedeny níže:

Funkce REPT - Příklad 2b

Několik poznámek k funkci REPT:

  1. #HODNOTA! error - Vyskytuje se, pokud je výsledek funkce REPT delší než 32 767 znaků.
  2. Pokud number_times není celé číslo, bude zkráceno.
  3. Pokud number_times je 0 (nula), vrátí REPT „“ (prázdný text).

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found