Průlomové produkty - definice, výzvy a praktický příklad

Průlomové produkty, nazývané také průkopníky, jsou produkty, které jsou technologicky vyspělé a kreativně lepší než stávající produkty na trhu. Celkový adresovatelný trh (TAM) Celkový adresovatelný trh (TAM), označovaný také jako celkový dostupný trh, je příležitost k celkovým výnosům, která je k dispozici pro produkt nebo službu, pokud. Jinými slovy, průlomové produkty splňují potřebu spotřebitele ve větší míře než stávající produkty, přičemž jsou technologicky vyspělejší a inovativnější. Jednoduše řečeno, každý vynález nebo inovativní produkt je považován za průlomový produkt.

Průlomové produkty

Dopad průlomových produktů

Průlomové produkty vytvářejí zcela nový trh nebo revoluci v konkurenci a preferencích spotřebitelů na stávajícím trhu. Výhodou těchto produktů je, že jsou prvními na trhu Výhody First Mover Výhodou prvního na trhu se rozumí výhoda získaná společností, která jako první uvádí na trh produkt nebo službu. První hybnou silou na trhu a jsou schopni vytvořit si brzy podíl na trhu. Přestože všechny průlomové produkty jsou prvními na trhu, z dlouhodobého hlediska nemusí na trhu uspět.

V mnoha případech jsou napodobeniny produktů schopny identifikovat slabiny průlomových produktů a použít je jako prostředek k získání výhody na trhu. Protože průlomové produkty vstupují na trh jako první, obvykle přicházejí s méně propracovaným designem a jsou cenově relativně vyšší. Tato situace ponechává značný prostor pro nové produkty, aby vylepšily své designy a nabídly levnější konkurenční produkt, který může nabídnout ještě více než originál.

Zvažte například Apple iPhone - průlomový produkt. IPhone způsobil revoluci ve způsobu, jakým lidé používají své telefony. Najednou mohli lidé nyní k poslechu hudby používat své telefony. IPhone také vytvořil nový průmysl zaměřený na příslušenství pro mobilní telefony. Jak jsme viděli na trhu, netrvalo dlouho, než zámořští výrobci vytvořili „identický“ Apple iPhone a za nižší cenu (myslíme na čínské repliky), nebo aby telefony Android zkopírovaly funkce iPhonu.

Výzvy při vytváření průlomového produktu

Vytvoření průlomového produktu je náročný úkol. Společnosti utrácejí obrovské částky dolarů na výzkum a vývoj Výzkum a vývoj (R & D) Výzkum a vývoj (R & D) je proces, při kterém společnost získává nové znalosti a využívá je ke zdokonalování stávajících produktů a zavádění nových do svých operací. Výzkum a vývoj je systematické šetření s cílem zavést inovace do aktuální nabídky produktů společnosti. vyvíjet průlomové produkty. Při vytváření průlomového produktu existuje nespočet výzev, včetně následujících:

1. Generování konceptů

Vytvoření průlomového produktu obvykle vyžaduje splnění potřeb zákazníka, o kterém původně nevěděl. Přemýšlet o úspěšném nápadu na průlomový nebo inovativní produkt je velkou výzvou.

2. Technologie

Vytvoření inovativní nebo nové technologie je těžký úkol a trvá měsíce, ne-li roky, než se teoretizujeme (jak bude technologie fungovat?) A skutečně ji vytvoříme. Důležitým faktorem je navíc testování technologie.

3. Zdroje

K vytvoření průlomového produktu je zapotřebí velkého množství času a peněz.

4. Řízení rizik

Průlomové produkty nejsou všechny úspěšné - je důležité přijmout vhodné řízení rizik. Idiosynkratické riziko Idiosynkratické riziko, někdy také označované jako nesystematické riziko, je inherentní riziko spojené s investováním do konkrétního aktiva - například akcie - kroky při vývoji průlomový produkt.

Především je důležité mít možnost přimět spotřebitele, aby produktu snadno porozuměli a přijali jej. Pokud je koncept produktu obtížně pochopitelný, může to vést k selhání.

Příklad

Zvažte vynález automobilů na počátku 20. století. Tradičně automobily používaly k provozu benzínové a naftové motory. V průběhu let inovací se však výrazně zlepšil kilometrový výkon, rychlost, účinnost a spotřeba paliva. Jedním z průlomů v automobilovém průmyslu bylo zavedení moderních dálničních elektromobilů společností Tesla Motors v roce 2004.

Tesla Roadster byl prvním dálkově legálním plně elektrickým automobilem a prvním sériově vyráběným plně elektrickým automobilem, který dokázal ujet více než 200 mil na jedno nabití. Proto jsou elektromobily, jako je Tesla Roadster, příkladem průlomového produktu v automobilovém odvětví.

Potřeba k zamyšlení: inovativní produkty roku 2018

Níže jsou uvedeny některé inovativní produkty roku 2018, které způsobily revoluci v preferencích spotřebitelů a změnily prostředí trhu.

  • Smacircle S1: skládací elektrické kolo, které se vejde do batohu.
  • The Power Dolphin: Dron, který je vhodný pro vodní sporty, rybaření, pořizování 4K videí a fotografií a vytváření topografických map oceánského dna.
  • Samsung Flip: Inovativní digitální předváděcí sešit používaný ke zlepšení týmové spolupráce.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Vyjednávací síla dodavatelů Vyjednávací síla dodavatelů Vyjednávací síla dodavatelů, jedna ze sil v rámci analýzy odvětví Porter's Five Forces, je zrcadlovým obrazem vyjednávací síly
  • Horizontální trh Horizontální trh Horizontální trh je trh, který je přítomen v široké škále průmyslových odvětví. Podnik působící na horizontálním trhu bude mít spotřebitele a kupující v různých hospodářských odvětvích. Takže podnik, který prodává do více průmyslových odvětví, je na horizontálním trhu.
  • Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách je základním principem v ekonomii, který tvrdí, že za předpokladu, že vše ostatní bude konstantní, bude mít zvýšení ceny zboží odpovídající přímé zvýšení jeho dodávky. Zákon dodávek popisuje chování výrobce, když cena zboží stoupá nebo klesá.
  • Náhradní produkty Náhradní produkty Náhradní produkty nabízejí spotřebitelům při rozhodování o nákupu možnosti volby, protože poskytují stejně dobré alternativy, čímž zvyšují užitnost. Z pohledu společnosti však náhradní produkty vytvářejí soupeření. Výsledkem je, že podnikům mohou při soutěžení vzniknout vysoké marketingové a propagační náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found