Rekapitalizace využívající pákový efekt - definice a vysvětlení

Rekapitalizace využívající pákový efekt zahrnuje změnu kapitálové struktury Kapitálová struktura Kapitálová struktura se týká množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy zvyšováním dluhu Tržní hodnota dluhu Tržní hodnota dluhu označuje tržní cenu, kterou by investoři byli ochotni koupit za dluh společnosti, který se liší od účetní hodnoty v rozvaze. a snižování hodnoty vlastního kapitálu Hodnota vlastního kapitálu Hodnota majetku může být definována jako celková hodnota společnosti, kterou lze přiřadit akcionářům. Chcete-li vypočítat hodnotu vlastního kapitálu, postupujte podle této příručky z financí. . To znamená, že si společnost vypůjčí peníze (tj. Vydá dluhopisy dluhopisová cena dluhopisová cena je věda výpočtu emisní ceny dluhopisu na základě kupónu, nominální hodnoty, výnosu a termínu do splatnosti. Cena dluhopisů umožňuje investorům) generovat peněžní výnosy, poté se použijí k odkupu dříve vydaných akcií a ke snížení podílu vlastního kapitálu na kapitálové struktuře společnosti. Proto termín rekapitalizace.

Termín kapitalizace je odkaz na to, jak je společnost kapitalizována, což znamená, kolik dluhu a vlastního kapitálu má. Dluh i vlastní kapitál vytvářejí zůstatek na pravé straně rozvahy, který se poté používá k financování aktiv na levé straně rozvahy. Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál.

Schéma pákové rekapitalizace

Rekapitalizace využívající pákový efekt je užitečná finanční strategie, která se často používá ve spojení s MBO Management Buyout (MBO) Management buyout (MBO) je transakce podnikového financování, kdy řídící tým provozující společnosti získává podnik půjčováním peněz nebo jinými formami restrukturalizace. Vyšší pákový efekt je pro společnost přínosem v dobách dobrého růstu, takže cílem rekapitulace s využitím páky je často posílení vyhlídek na budoucí růst.

Motivace pro rekapitalizaci využívající pákový efekt

To se často zdá být neintuitivní pro ty, kteří studují podnikové finance Přehled podnikových financí Podnikové finance se zabývají kapitálovou strukturou společnosti, včetně jejího financování a opatření, která vedení podniká ke zvýšení hodnoty. Proč dělat společnost více zadluženou, než již je? Proč používat dluh k splacení vlastního kapitálu?

Existuje několik matematických důkazů ve prospěch rekapitalizací využívajících pákový efekt. Jedním z nich je například Modigliani-Millerova věta, která tvoří základ moderního myšlení o kapitálové struktuře. Tato věta ukazuje, že dluh poskytuje daňovou výhodu nebo daňový úrokový štít, který vlastní kapitál neposkytuje.

Kromě toho použití dluhu k nákupu akcií nebo splacení starších dluhů snižuje náklady příležitosti k použití stejných zisků.

Ekonomické prostředí může být navíc takové, že úrokové sazby Jednoduchý úrok Jednoduchý úrokový vzorec, definice a příklad. Jednoduchý úrok je výpočet úroku, který nebere v úvahu účinek složení. V mnoha případech se úrok spojuje s každým určeným obdobím půjčky, ale v případě jednoduchého úroku tomu tak není. Výpočet jednoduchého úroku se rovná částce jistiny vynásobené úrokovou sazbou vynásobené počtem období. jsou nízké. Společnosti mohou chtít využít tohoto prostředí úrokových sazeb k provedení rekapitalizace využívající pákový efekt.

A konečně, dluh brání ředění vlastního kapitálu akcionářů Vlastní kapitál Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva, což způsobí vydání nových akcií. To vytváří pozitivní efekt z pohledu akcionářů.

Nevýhody rekapitalizace využívající pákový efekt

Navzdory výše uvedenému seznamu výhod někteří argumentují, že využití rekapitalizací omezuje růstový potenciál společnosti, protože nebere v úvahu dlouhodobější pohled.

Rekapitalizace využívající pákový efekt často bere v úvahu současné dluhové prostředí, které nemusí zůstat pevně navždy. Jinými slovy, pokud se změní úrokové sazby, může rekapitalizace využívající pákový efekt mít na společnost negativní dopad v podobě zvýšeného úrokového nákladu.

Nejdůležitější je, že změna kapitálové struktury směrem k vyššímu vážení dluhu zvyšuje riziko podnikání, a pokud věci nepůjdou podle plánu, mohlo by to nakonec zničit velkou hodnotu pro akcionáře.

Dodatečné zdroje

  • Pákové poměry Pákové poměry Pákový poměr označuje úroveň dluhu, který vznikl obchodnímu subjektu oproti několika dalším účtům v jeho rozvaze, výkazu zisku a ztráty nebo výkazu peněžních toků. Šablona aplikace Excel
  • Unlevered Cost of Capital Nezatížené náklady na kapitál Unlevered Náklady na kapitál jsou teoretické náklady na společnost, která se financuje na realizaci kapitálového projektu za předpokladu, že nebude existovat žádný dluh. Vzorec, příklady. Nezatížené náklady na kapitál jsou implicitní míra návratnosti, kterou společnost očekává, že vydělá na svých aktivech, bez dopadu dluhu. WACC předpokládá aktuální kapitál
  • Unlevered Beta Unlevered Beta / Aseta Beta Unlevered Beta (Aseta Beta) je volatilita výnosů pro podnik, bez ohledu na jeho finanční páku. Zohledňuje pouze svá aktiva. Porovnává riziko nespolehlivé společnosti s rizikem trhu. Vypočítává se tak, že se vezme kapitál beta a vydělí se 1 plus daň upravený dluh vůči vlastnímu kapitálu
  • Reverse Morris Trust Reverse Morris Trust Dohoda Reverse Morris Trust spojuje osvobození od daně s předem sjednanou fúzí. Transakce Trust Reverse Morris umožňuje veřejné společnosti odprodat nechtěná aktiva, aniž by jí vznikly daňové povinnosti ze zisků plynoucích z prodeje těchto aktiv.
  • Revolvingový dluh Revolvingový dluh Revolvingový dluh („revolver“, někdy také známý jako úvěrová linka nebo LOC) neobsahuje pevné měsíční platby. Liší se od fixní platby nebo termínované půjčky, která má zaručený zůstatek a platební strukturu. Místo toho jsou platby revolvingového dluhu založeny na zůstatku úvěru každý měsíc.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found