Průměrný výnos na účet (ARPA) - definice, důležitost, vzorec

Průměrný výnos na účet (ARPA) je míra ziskovosti, která hodnotí tržby společnosti na účet zákazníka. ARPA se obecně měří na měsíčním nebo ročním základě. Ačkoli výrazy průměrné výnosy na účet (ARPA) a průměrné výnosy na uživatele (ARPU), průměrné výnosy na uživatele (ARPU), průměrné výnosy na uživatele (ARPU), známé také jako průměrné výnosy na jednotku, jsou metrikou, kterou GAAP běžně používá digitální mediální společnosti, sociální mediální společnosti a telekomunikační společnosti k posouzení jejich schopností generovat příjmy na úrovni jednotlivých zákazníků. se často používají jako synonyma, není to vždy správné, protože jeden zákazník může mít u společnosti několik účtů.

Průměrný výnos na účet (ARPA)

Metriku ARPA většinou používají společnosti provozující obchodní model založený na předplatném nebo společnosti poskytující nějaký typ služeb. Například ARPA je široce zaměstnán telekomunikačními společnostmi, společnostmi sociálních médií a bankami.

ARPA je metrika ziskovosti, která není uznána účetními standardy, jako jsou GAAP GAAP GAAP nebo Obecně uznávané účetní zásady, je běžně uznávaná sada pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní sada účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a IFRS. Společnosti v příslušných průmyslových odvětvích však vykazují metriku ve svých finančních výkazech a věnují značné množství času diskusi o svých výsledcích ARPA.

Metrika je nesmírně cenná při poskytování přehledu o ziskovosti společnosti na účet. Kromě toho odhaluje, které produkty nebo služby společnosti generují největší a nejmenší příjem.

souhrn

  • Průměrný výnos na účet (ARPA) je míra ziskovosti, která hodnotí tržby společnosti na účet zákazníka.
  • ARPA se vypočítá vydělením výnosů společnosti za určité období počtem účtů za stejné období.
  • Průměrné výnosy na účet (ARPA) a průměrné výnosy na uživatele (ARPU) nelze vždy zaměnitelně použít, protože jeden uživatel (zákazník) může mít u společnosti více účtů.

Proč je průměrný výnos na účet důležitý?

Průměrné výnosy na účet zůstávají jednou z nejdůležitějších metrik ziskovosti pro poskytovatele služeb a společnosti provozující obchodní model založený na předplatném. Mezi klíčové aplikace metriky ARPA patří následující:

1. Srovnání

ARPA se běžně používá k porovnání výkonu společnosti s výkonem jejích konkurentů a také k porovnání jejího výkonu v čase.

2. Segmentace zákazníků

ARPA lze také použít k označení segmentů příjmů společnosti. Metrika může pomoci určit, která služba nebo produkt generuje nejvyšší / nejnižší tržby nebo kteří zákazníci (noví vs. stávající) produkují největší tržby.

3. Prognózy výnosů

Predikce výnosů je další důležitá aplikace ARPA. Metrika se běžně používá jako vstup pro výpočet opakujících se výnosů společnosti (MRR nebo ARR). Současně se opakující se metriky výnosů, které se vyznačují jejich předvídatelností a stabilitou, obvykle používají jako základ pro předpovídání výnosů.

Vzorec ARPA

Výpočet ARPA je poměrně jednoduchý. Stačí rozdělit celkové příjmy společnosti. Tržby Tržby představují hodnotu veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. za období (měsíc nebo rok) o celkový počet účtů za stejné období. Matematicky lze vzorec ARPA vyjádřit následujícím způsobem:

Vzorec ARPA

Počet účtů může během jednoho časového období významně kolísat. Z tohoto důvodu mají společnosti tendenci upřednostňovat výpočet průměrného počtu účtů za dané období.

Nové účty ARPA vs. stávající účty ARPA

Segmentace výnosů může být zásadní pro pochopení dynamiky generování výnosů společnosti. Kromě analýzy výnosů produktu nebo služby může společnost vyhodnotit generování výnosů porovnáním nových a stávajících účtů.

Porovnání generování výnosů mezi novými a stávajícími účty umožňuje společnosti analyzovat chování svých zákazníků. Pochopením trendů výnosů spojených s každou skupinou účtů může společnost upravit svou obchodní strategii a také vypracovat klíčová rozhodnutí o svých hlavních operacích.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení průměrných výnosů na účet. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) Průměrný příjem na platícího uživatele (ARPPU) je metrika non-GAAP používaná k hodnocení průměrných výnosů generovaných od platícího zákazníka. Ačkoli je podobný průměrnému příjmu na uživatele (ARPU), zásadní rozdíl oproti ARPPU spočívá v tom, že výpočet metriky zahrnuje pouze aktivní platící zákazníky, a nikoli celou zákaznickou základnu společnosti.
  • Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) Náklady na pořízení zákazníka (CAC) jsou náklady související se získáním nového zákazníka. Jinými slovy, CAC odkazuje na zdroje a náklady vynaložené na získání dalšího zákazníka. Náklady na pořízení zákazníka jsou klíčovou obchodní metrikou, která se běžně používá spolu s metrikou celoživotní hodnoty zákazníka (LTV)
  • Příjmy na zaměstnance Příjmy na zaměstnance Příjmy na zaměstnance představují poměr efektivity používaný k určení příjmů generovaných na jednotlivce pracujícího ve společnosti. Poměr výnosů na zaměstnance je důležitý pro stanovení efektivity a produktivity průměrného zaměstnance společnosti.
  • Toky příjmů Toky příjmů Toky příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Viz kategorie a příklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found