American Opportunity Tax Credit - Definition, Eligibility, How to Calculate

American Opportunity Tax Credit (AOTC) je daňový úvěr, který dává studentům nebo jejich rodičům příležitost snížit výdaje na vysokoškolské vzdělávání. Pomáhá platit za kvalifikované výdaje Náklady na fixní a variabilní náklady je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou závislé pouze na prvních čtyřech letech po ukončení středního vzdělání.

Daňový kredit American Opportunity

AOTC poskytuje úlevu až 2 500 $ na daňových kreditech na prvních 4 000 $ výdajů na kvalifikační vzdělání a 40% nebo 1 000 $ vrácení peněz, pokud student nedluží žádné daně, s výhradou příjmu. Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, kterou jednotlivec nebo zaměstnanec dostává jako odměnu za své služby nebo práci, kterou vykonává pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, což jsou omezení. Výdaje na kvalifikační vzdělávání zahrnují materiály, které jsou požadovány za výuku a další výdaje spojené se zápisem na vysokou školu.

Historie amerického úvěru na daň z příležitostí

Daňový kredit American Opportunity byl zaveden v části amerického zákona o zotavení a reinvesticích z roku 2009. Byl zaveden jako opatření k poskytování finanční pomoci studentům, protože americké postsekundární vzdělávání bylo stále nedostupnější.

Před AOTC existovaly dva postsekundární daňové kredity - kredit za celoživotní učení a kredit za naději. AOTC nahradila Hope Credit a pomohla zvýšit celkovou a daňovou částku na obyvatele, která je k dispozici americkým studentům.

Způsobilost pro daňový kredit American Opportunity

US Internal Revenue Service poskytuje pokyny týkající se způsobilosti studentů pro program AOTC. Studenti obvykle musí splňovat následující požadavky, aby měli nárok na daňový kredit:

  • Získejte titul nebo jinou uznávanou vzdělávací kvalifikaci
  • Nebyli odsouzeni za žádný drogový trestný čin na konci daňového roku Fiskální rok (FY) Fiskálním rokem (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.
  • Musí být zapsáni alespoň do poloviny alespoň jednoho akademického období na začátku daňového roku
  • Být zapsán do uznávané postsekundární instituce
  • Během předchozích daňových let nepožádali AOTC

Jediný daňový poplatník také musí mít upravený upravený hrubý příjem (MAGI) ve výši nejvýše 80 000 USD, aby získal nárok na plný kredit. Jediný daňový poplatník s MAGI vyšším než 80 000 USD, ale nižším než 90 000 USD, má nárok na částečný úvěr se sníženou sazbou. Jednotliví daňoví poplatníci s MAGI přesahujícím 90 000 $ nemají nárok na AOTC.

Manželské páry, které podávají společné a MAGI s částkou nižší než 160 000 $, mají nárok na plné daňové dobropisy, zatímco páry s MAGI v rozmezí od 160 000 do 180 000 $ mají nárok na částečný kredit. Naproti tomu manželské páry podávající společně a s příjmem přesahujícím 180 000 $ nemají nárok na daňový dobropis.

Výdaje na kvalifikační vzdělávání

IRS vyžaduje, aby kvalifikační vzdělávací praxe zahrnovala školné placené škole a specifické výdaje vynaložené na nákup knih, spotřebního materiálu, softwaru Nehmotná aktiva Podle IFRS jsou nehmotná aktiva identifikovatelná, nepeněžní aktiva bez fyzické podstaty. Stejně jako všechna aktiva jsou i nehmotná aktiva ta, u nichž se očekává, že v budoucnu budou pro společnost generovat ekonomický výnos. Jako dlouhodobé aktivum toto očekávání přesahuje jeden rok. a další materiály potřebné pro zápis do kurzu. Například student výpočetní techniky může být před zápisem do kurzu povinen zakoupit si notebook, software a knihy o technologiích a tyto výdaje budou zahrnuty do výpočtu daňových dobropisů.

Pokud však software a notebook nejsou při zápisu vyžadovány, ale jsou v průběhu vysokoškolského studia, jsou tyto náklady při výpočtu amerického daňového kreditu příležitosti vyloučeny.

Dalším požadavkem stanoveným IRS je, že výdaje na školné a vzdělávání by měly být hrazeny studentskými půjčkami. Školné a výdaje hrazené ze stipendií a grantů nesplňují podmínky pro daňové úlevy. Mezi další náklady, které nesplňují podmínky pro AOTC, patří náklady na lékařskou péči, pojištění, náklady na ubytování a stravu, jakož i výdaje hrazené za asistenci vzdělávání bez daně.

Výpočet částky AOTC

Při výpočtu AOTC je důležité si uvědomit, že každému oprávněnému studentovi je za daňový rok k dispozici pouze jeden daňový kredit. Každý student také nemůže požadovat více než jeden daňový kredit za daňový rok. Kredit AOTC je k dispozici oprávněným studentům až do výše 100% za prvních 2 000 $ výdajů na kvalifikovanou výuku a vzdělávání a 25% nákladů přesahujících 2 000 $. Maximální daňový kredit, který si student může v AOTC uplatnit, je 2 500 $.

Pokud se daňová povinnost studenta s AOTC sníží na nulu, může obdržet vrácení daně až do výše 40% zbývajících kreditů, maximálně do výše 1 000 $. Studenti mohou pomocí formuláře 8963 obdrženého od IRS vypočítat částku daňových kreditů, které si mohou nárokovat, a přiložit ji ke svému přiznání k dani z příjmů fyzických osob.

Vezměme si příklad dvou způsobilých studentů, A a B. Student A utratil za školné 2 500 $ a 1 500 $ za výukové materiály, zatímco student B během předchozího daňového roku utratil za výuku 1 000 $. To znamená, že nárok studenta A na AOTC je (100% x 2 000 $) + (25% x 2 000 $) = 2 500 $. Snižuje jejich daňový účet na 1 500 $ (4 000–2 500 $).

Na druhou stranu lze nárok studenta B u AOTC snížit na nulu a stále si ponechat zbývající kredit, který lze použít k vrácení daně. Zbývající kredit je - 1 500 $ (1 000 - 2 500 $). To znamená, že student B získá vrácení daně ve výši 600 $ (40% x 1 500 $).

Kredit za americkou příležitost vs. kredit za celoživotní učení

Kredit American Opportunity Credit a Lifetime Learning Credit (LLC) jsou dva hlavní daňové úlevy, které mají studenti ve Spojených státech k dispozici. Na rozdíl od AOTC, která je omezena na studenty, kteří studují, je LLC k dispozici pro jakékoli postsekundární vzdělávání, jako je postgraduální studium a vysokoškolské vzdělávání, včetně těch, které přesahují čtyři roky.

Studenti si také mohou nárokovat výdaje na vzdělávání maximálně 20% z 10 000 $. Když se však daňový doklad poplatníka sníží na nulu, nedostane vrácení daně, jako je tomu v případě AOTC.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Účtování daní z příjmů Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.
  • Daň Ad Valorem Daň Ad Valorem Pojem „ad valorem“ je latinský pro „podle hodnoty“, což znamená, že je flexibilní a závisí na odhadované hodnotě aktiva, produktu nebo služby.
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found