Banky v Lotyšsku - přehled a průvodce nejlepšími bankami v Lotyšsku

Lotyšská banka, založená v roce 1922, slouží jako centrální měnová autorita v zemi. Lotyšská centrální banka pracuje na zajištění cenové stability v souladu s funkcemi a cíli Evropské centrální banky a dalších centrálních bank v eurozóně. Dohlíží také na banky v Lotyšsku a radí parlamentu a vládě země při formulaci a provádění měnové politiky.

Banky v Lotyšsku

V roce 2017 vylepšila společnost Moody’s Investors Service svůj výhled na pobaltské banky ze stabilního na pozitivní. Ratingová agentura očekává, že se kvalita aktiv bank v Lotyšsku zlepší v důsledku silných provozních podmínek, jako jsou vyšší reálné mzdy a úroveň zaměstnanosti.

Pro kohokoli, kdo uvažuje o bankovní kariéře v Lotyšsku, je tento seznam nejlepších bank v Lotyšsku užitečným průvodcem, kde začít. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na náš seznam finančních institucí Společnosti Seznam hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky v Lotyšsku jsou:

Swedbank Lotyšsko

Swedbank Latvia, založená v roce 1992, působí jako dceřiná společnost švédsko-pobaltské skupiny se sídlem ve Stockholmu, Swedbank. Banka nabízí komplexní škálu finančních služeb retailovým a korporátním zákazníkům v Lotyšsku se zaměřením na soukromé osoby a malé a střední podniky. Slouží téměř jednomu milionu soukromých zákazníků a více než 71 000 firmám a provozuje síť přibližně 50 poboček a 400 bankomatů po celé zemi.

Tržby: 114,3 milionu eur (2017)

Čistý příjem: 94,37 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 5,29 miliardy eur (2017)

Rietumu Banka

Rietumu Banka, která byla založena v roce 1992, je jednou z největších bank v Lotyšsku se zaměřením na korporátní klienty a jednotlivce s vysokým čistým jměním. Banka poskytuje správu aktiv, makléřské a poradenské služby. Rietumu Bank se sídlem v Rize má také zastoupení v Bělorusku, Rusku, Ukrajině, Francii, Rumunsku a Kazachstánu.

Tržby: 78,3 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 33,03 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 3,0 miliardy eur (2017)

SEB Banka

Společnost SEB Banka, která byla založena v roce 1993, je členem švédského finančního konglomerátu SEB Group. Banka nabízí osobní, soukromé a podnikové bankovní produkty a služby jednotlivcům, podnikům, společnostem a institucím v Lotyšsku. Působí mimo Kekavas Pagasts v Lotyšsku.

Tržby: 60,63 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 38,2 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 3,67 miliard eur (2017)

Citadele Bank

Citadele Bank slouží domácím i mezinárodním zákazníkům v Lotyšsku a nabízí produkty a služby retailového bankovnictví, privátního bankovnictví a podnikového bankovnictví. Banka byla vytvořena za účelem převzetí životaschopných aktiv banky Parex, po rozdělení státu v roce 2010.

V roce 2017 agentura Moody’s Investors Service vylepšila dlouhodobý úvěrový rating Citadele o dva stupně, na Ba2 z B1, což odráží pokračující strategii expanze skupiny v pobaltských státech, stejně jako zlepšenou kvalitu aktiv a jejich úroveň. Citadele je jednou z nejrychleji rostoucích bank v Lotyšsku.

Tržby: 56,5 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 1,3 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 2,54 miliardy eur (2017)

Norvik Banka

Společnost Norvik Banka, založená v roce 1992, je jednou z nejstarších komerčních bank v Lotyšsku. Banka působí jako dceřiná společnost firmy Norvik Group pro stavební materiály. Nabízí celou řadu produktů a služeb v oblasti retailového bankovnictví, obchodu a investic a podnikového bankovnictví.

Tržby: 15,4 milionu EUR (2017)

Čistý zisk (ztráta): (10,52 milionu EUR) (2017)

Celková aktiva: 810,46 milionu EUR (2017)

BlueOrange Bank

Společnost BlueOrange Bank, která byla založena v roce 2001, nabízí širokou škálu finančních a poradenských služeb, včetně osobního bankovnictví, zprostředkování, podnikového bankovnictví, finančního poradenství a investičního bankovnictví.

Banka se sídlem v Rize poskytuje také přizpůsobená řešení pro podniky a jednotlivce s vysokým čistým jměním. V současné době zaměstnává více než 340 osob.

Tržby: 10,85 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 4,83 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 661,0 milionu EUR (2017)

Regionala Investiciju Banka (RIB)

Regionala Investiciju Banka (RIB), která byla založena v roce 2001, slouží obyvatelům a nerezidentům Lotyšska prostřednictvím celé řady produktů a služeb bankovnictví pro jednotlivce i společnosti.

Tržby: 10,1 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 2,67 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 367,4 milionu EUR (2017)

Baltská mezinárodní banka

Společnost Baltic International Bank, která byla založena v roce 1993, je jednou z specializovaných bank v Lotyšsku zaměřenou na poskytování služeb privátního bankovnictví a správy majetku. Banka svým klientům nabízí vysoce kvalitní finanční produkty a investiční řešení na míru.

Tržby: 4,33 milionu EUR (2017)

Čistý zisk (ztráta): (8,09 milionu EUR) (2017)

Celková aktiva: 297,95 milionu EUR (2017)

Meridian Trade Bank

Společnost Meridian Trade Bank, která byla založena v roce 1994, slouží jednotlivcům a společnostem v Lotyšsku prostřednictvím široké škály bankovních a finančních produktů a služeb. Univerzální banka, dříve známá jako SMP Bank, přijala svůj současný název v roce 2014. Působí mimo ústředí v Rize.

Tržby: 4,0 milionu EUR (2017)

Čistý zisk (ztráta): (2,35 milionu EUR) (2017)

Celková aktiva: 274,87 milionu EUR (2017)

LPB banka

LPB Bank, dříve známá jako Latvijas Pasta Bank, získala bankovní licenci na provozování jedné z bank v Lotyšsku v roce 2008. Banka poskytuje retailové a korporátní klienty v zemi prostřednictvím své široké škály finančních produktů a služeb. Se sídlem v Rize má hlavní sídlo a dvě centra zákaznických služeb.

Tržby: 5,56 milionu EUR (2017)

Čistý příjem: 7,2 milionu EUR (2017)

Celková aktiva: 234,5 milionu EUR (2017)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách v Lotyšsku. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky ve Švédsku Nejlepší banky ve Švédsku Ve Švédsku je více než 100 bank. Čtyři největší banky ve Švédsku tvoří více než 80% celkových aktiv odvětví. Švédský bankovní systém zahrnuje čtyři kategorie. Jsou to: komerční banky, zahraniční banky, spořitelny, družstevní banky. Podle agentury Moody's je výhled švédského bankovnictví
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found