Tabulka pojistněmatematické životnosti - přehled, typy a význam

Tabulka pojistněmatematického života je tabulka, která zobrazuje pravděpodobnost, že osoba konkrétního věku zemře před svými příštími narozeninami. Tabulky jsou ve formě tabulky a v zásadě ukazují pravděpodobnost úmrtí pro každou věkovou skupinu v populaci. Z dlouhodobého hlediska lze tabulku také použít k matematickému vysvětlení měření délky života populace z hlediska jejího života před smrtí.

Tabulka pojistněmatematické životnostiObr. 1: Výňatek z Národní zprávy o statistice života (svazek 8, č. 4)

Protože pojistně-matematické tabulky života obsahují prolínání pojistně-matematické vědy, pojistně-matematická věda Pojistně-matematická věda se zabývá aplikací kvantitativních a statistických technik k zodpovězení nejistot týkajících se budoucnosti. Může se to týkat financí a demografie, při vývoji tabulek hráli roli demografové jako Graunt, Greville a Keyfitz. Je důležité si uvědomit, že pojistně-matematické tabulky životů lze také označit jednoduše jako tabulky životů nebo úmrtnostní tabulky a lze je rozdělit do dvou různých typů - životních tabulek období a kohortních životních tabulek.

Tabulky pojistně-matematického života lze sestavit pomocí budoucích projekcí úmrtnosti, ale obvykle se vytvářejí s věkově specifickými úmrtnostmi přinesenými z nedávné minulosti. Lze proto odvodit, že tabulky životnosti vycházejí ze současných lékařských a bezpečnostních standardů.

Tabulky jsou také vytvářeny bez ohledu na imigraci a emigraci, protože v ideálním případě budou zkoumat určitou populaci v uzavřeném demografickém systému. Je zajímavé poznamenat, že tabulky života se obvykle vytvářejí zvlášť pro muže a ženy kvůli jejich rozdílům v úmrtnosti. Kromě toho lze tabulky života prolínat s dalšími informacemi, jako jsou informace o zdraví a střední délka života.

souhrn

  • Tabulky pojistněmatematického života zobrazují pravděpodobnost, že člověk zemře v určitém věku.
  • Tabulky jsou užitečné pro budoucí projekty úmrtnosti a populace.
  • Dva typy pojistně matematických tabulek životnosti jsou tabulky životnosti období a tabulky životů kohort.

Porozumění různým typům tabulek pojistně matematického života

Pojistněmatematické tabulky jsou dvou hlavních typů - tabulky životnosti období a tabulky životů kohorty.

1. Tabulka životnosti

Tabulka období života, známá také jako tabulka statického života, ukazuje míru úmrtnosti v určitém časovém období u konkrétní populace. Ukazuje tedy aktuální pravděpodobnost úmrtí. Je zajímavé, že u statických tabulek života jsou jednotlivci považováni za stacionární populaci s překrývajícími se generacemi.

Na druhou stranu tabulka životů kohorty - jinak známá jako generační tabulka života - zobrazí celkovou míru úmrtnosti po celou dobu životnosti konkrétní populace. V rámci tabulky životů kohorty se vyžaduje, aby se jedinec narodil v určitém časovém období. Tabulka bude ukazovat pravděpodobnost úmrtí lidí v rámci určité kohorty - obvykle roku narození - po dobu jejich života.

2. Kohortový stůl

Obecně se tabulka životů kohort používá častěji, protože je schopna předpovídat očekávané změny v míře úmrtnosti určité populace v budoucnu. Tabulka životnosti kohorty má navíc přednost, protože poskytuje schopnost analyzovat vzorce v rámci míry úmrtnosti po určitou dobu.

Je důležité si uvědomit, že u tabulek životů kohorty lze data vytvářet pouze pomocí dat až do současného bodu a projekcí úmrtnosti v budoucnosti. Celkově jsou oba typy pojistně-matematických tabulek života založeny na skutečné a současné populaci a jsou demonstrovány pomocí vzdělané predikce.

Tabulka životnostiTabulka života kohorty
Také se nazývá statická tabulka životnostiTaké se nazývá generační tabulka života
Specifické časové obdobíCelková míra úmrtnosti
Specifická populaceSpecifická populace
Zobrazuje aktuální pravděpodobnost úmrtíCelá životnost
Narozen se specifickým časovým obdobím

Slabé stránky a předpoklady

Je důležité zdůraznit některé slabosti a předpoklady v tabulkách pojistněmatematické životnosti. Zaprvé neuznávají celkový zdravotní stav populace. Zadruhé, nezohledňují imigraci a emigraci. Jako globalizace Globalizace Globalizace je sjednocení a interakce jednotlivců, vlád, společností a zemí světa. Bylo toho dosaženo pokračováním, emigrace a imigrace ovlivní schopnost tabulek života předpovídat budoucí úmrtnost. Za třetí odděluje muže a ženy.

Důležitost tabulek pojistněmatematických životů

Tabulky pojistně-matematického života jsou důležité z několika důvodů. Nejprve musí naše systémy zdravotní péče studovat a uznat úmrtnost v populaci. Je nezbytně nutné, protože může pomoci při projektování budoucích populací na základě míry úmrtnosti.

Kromě toho může být použit k pomoci s predikcí populací nebo demografických údajů a pomoci při porovnávání výsledků na národní nebo mezinárodní úrovni. A konečně, pojistně-matematické tabulky životů jsou životně důležité pro pojišťovny Životní a zdravotní pojišťovny Životní a zdravotní pojišťovny (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí. které využívají tabulky k promítání budoucích pojistných událostí, jako je úmrtí nebo invalidita.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Demografické údaje Demografické údaje Demografické údaje se vztahují k sociálně-ekonomickým charakteristikám populace, kterou podniky používají k identifikaci preferencí produktů a nákupního chování zákazníků. Díky vlastnostem cílového trhu si společnosti mohou vytvořit profil své zákaznické základny.
  • Normální věk odchodu do důchodu Normální věk odchodu do důchodu (NRA) Normální věk odchodu do důchodu (NRA) označuje věk, ve kterém jsou zaměstnanci způsobilí opustit pracovní sílu a začít pobírat plné důchodové dávky.
  • Penzijní fond Penzijní fond Penzijní fond je fond, který akumuluje kapitál, který se vyplácí jako důchod pro zaměstnance, když odejdou do důchodu na konci své kariéry.
  • Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found