IRS.gov - Jak používat služby na webových stránkách IRS.gov

IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), což je americká agentura pro výběr daní. Webové stránky používají podniky Korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a jednotlivci k (1) podání daňového přiznání Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. , (2) zaplatit dlužný zůstatek, (3) zkontrolovat stav vrácení peněz, (4) dozvědět se o kreditech a odpočtech a (4) zpřístupnit mimo jiné formuláře a pokyny.

jak používat web irs.gov

Průvodce používáním webových stránek IRS.gov

Tato příručka prozkoumá osm nejčastějších akcí, ke kterým se uživatelé snaží dostat prostřednictvím webu IRS.gov. Prozkoumejte každý z nich podrobněji a před jakýmkoli finančním nebo daňovým rozhodnutím se vždy poraďte s profesionálním poradcem.

1. Zkontrolujte stav vrácení peněz

To je určitě jedna z nejpopulárnějších funkcí webu, protože lidé obecně rádi dostávají vrácení daní! Podle IRS.gov je přibližně devět z 10 vrácených plateb vydáno do 21 dnů a stav vrácení peněz je aktualizován na webu jednou denně.

Pokud chcete obdržet vrácení peněz rychleji, můžete se zaregistrovat k elektronickému podání a přímému vkladu, který vám umožní získat vrácení peněz přímo na váš bankovní účet.

2. Zobrazte svůj účet

Toto je další oblíbená funkce IRS.gov. Jednotliví daňoví poplatníci mohou pomocí tohoto nástroje zobrazit částku výplaty, zůstatek daňového roku, historii plateb (až 18 měsíců) a získat přístup k osobním informacím o aktuálním podání daňového roku.

3. Přístup k nástrojům pro daňové profesionály

Sekce s názvem „e-Služby“ je soubor online webových aplikací, které umožňují profesionálním poradcům dokončit transakce pro jejich klienty s IRS. Mezi typy profesionálů, kteří mohou službu využívat, patří daňoví poradci, hypoteční profesionálové a zpravodajské agentury. Poznámka: Tyto služby jsou k dispozici pouze pro schválené obchodní partnery Internal Revenue Service.

4. Zkontrolujte stav pozměněného vráceného zboží

Tato služba na webu je užitečná ke kontrole stavu formuláře 1040X, upraveného amerického daňového přiznání k dani z příjmu. Nezapomeňte, že změna v online systému se může projevit až tři týdny. K přístupu k těmto informacím budete potřebovat své číslo sociálního zabezpečení, PSČ a datum narození.

5. Získejte daňový záznam / přepis

Na tomto portálu IRS.gov můžete získat přepisy řady 1040 a také upravený hrubý příjem z předchozího roku (AGI).

6. Proveďte platbu daně

Dvě hlavní funkce v této části webu jsou placení dlužných daní a kontrola vašeho zůstatku a historie plateb. Pokud chcete zaplatit daně, můžete poslat zálohu ze svého bankovního účtu zdarma a zaplatit také schváleným zpracovatelem plateb, ale za použití druhé možnosti bude účtován poplatek. Chcete-li zobrazit svůj zůstatek a historii plateb, můžete to snadno udělat online.

7. Požádejte o identifikační číslo zaměstnavatele (EIN)

Všechny podniky musí mít identifikační číslo zaměstnavatele (EIN) - někdy také označované jako federální daňové identifikační číslo - a můžete o něj požádat v této části webu. IRS nabízí aplikaci EIN jako bezplatnou službu, která vám umožní získat vaše EIN okamžitě.

8. Otevřete seznam zahraničních finančních institucí (FFI) IRS

Seznam zahraničních finančních institucí (FFI) je databáze obsahující všechny názvy finančních institucí, které jsou registrovány u FATCA a které mají globální zprostředkovatelské identifikační číslo (GIIN). Tento nástroj umožňuje vyhledávat a stahovat informace o těchto institucích.

Další zdroje na IRS.gov

Osm výše uvedených zdrojů je pravděpodobně nejčastěji používanou většinou lidí. Za zmínku však stojí i několik dalších nástrojů. Patří mezi ně formulář 1040, daňová přiznání pro jednotlivé a společné podatelny bez závislých osob (1040-EZ), osvědčení o odnětí příspěvku zaměstnance (W-4) a kalkulačka srážkové daně.

Kromě výše uvedených nástrojů existuje významné čtení, které by mohlo zajímat mnoho uživatelů, například strategický plán IRS, zákony o daňové reformě, občanská práva, zákon o právech daňových poplatníků, zákon o svobodě informací, zákon o žádném strachu a další zajímavé politické záležitosti.

Oznámení o daňovém poradenství

Tato příručka byla připravena pouze pro informační účely a nemělo by se na ni v žádném případě spoléhat pro daňové nebo registrační poradenství. Před jakýmkoli finančním rozhodnutím se vždy poraďte s profesionálním daňovým poradcem.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku o používání webových stránek IRS.gov. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti daňových záležitostí, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Daň Ad Valorem Daň Ad Valorem Pojem „ad valorem“ je latinský pro „podle hodnoty“, což znamená, že je flexibilní a závisí na odhadované hodnotě aktiva, produktu nebo služby.
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Progresivní daň Progresivní daň Progresivní daň je sazba daně, která se zvyšuje s růstem zdanitelné hodnoty. Obvykle je rozdělena do daňových pásem, které postupují k postupně vyšším sazbám. Například progresivní daňová sazba se může pohybovat od 0% do 45% z nejnižší a nejvyšší úrovně
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found