Autonomní spotřeba - přehled, jak to funguje

Autonomní spotřeba označuje výdaje, které musí spotřebitel vydělat, bez ohledu na úroveň jejich příjmů.

Autonomní spotřeba

Určité zboží a služby je třeba zakoupit, i když je jednotlivec na mizině nebo má malý nebo žádný disponibilní příjem. Zahrnují zboží, jako je jídlo, přístřeší (nájemné a hypotéka Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. Je možné si vzít půjčky na pokrytí všech nákladů doma, je běžnější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu.), hygienické výrobky a služby, jako jsou veřejné služby a zdravotní péče. Jelikož jejich užitečnost při udržování základní životní úrovně je nesporná, jsou výdaje považovány za nezávislé, a tedy autonomní, ze získaných příjmů.

souhrn

  • Autonomní spotřeba označuje výdaje, které musí spotřebitel vydělat, bez ohledu na úroveň jejich příjmů.
  • Autonomní spotřeba se liší od diskreční spotřeby a indukované spotřeby.
  • Disponibilní příjem je popsán jako příjem dosažený nad rámec placení daní a dalších plateb sociálního zabezpečení.

Autonomní spotřeba vs. diskreční a indukovaná spotřeba

Autonomní spotřeba se tedy liší od diskreční spotřeba, který odkazuje na peníze vynaložené na zboží a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem pořízení, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která z toho vyplývá a je klasifikována jako základní položky. Výdaje alokované na diskreční spotřebu se však zvyšují se zvyšováním úrovní příjmů. Kvalitní jídlo, vozidla jsou příklady diskrečních výdajů pro domácnosti.

Autonomní spotřeba se také liší od indukovaná spotřeba, která kolísá na základě úrovní příjmů. V situaci, kdy se zvyšuje disponibilní příjem domácnosti, lze pravděpodobně pozorovat růst úrovně spotřeby. Neexistuje tedy žádná indukovaná spotřeba, když je disponibilní příjem nulový. Jako takové lze klasifikovat všechny druhy běžného zboží a služeb.

Co je disponibilní příjem?

Disponibilní příjem je popsán jako příjem vydělaný nad rámec placení daní a dalšího sociálního zabezpečení Social Security Social Security je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální platby. V obtížných dobách jsou spotřebitelé nuceni hrabat se v úsporách své domácnosti, aby si mohli dovolit svou životní úroveň. V situaci, kdy jsou úspory domácností také nízké, většina spotřebitelů nakonec zvyšuje svůj dluh za účelem financování výdajů.

Jak funguje autonomní spotřeba?

Úroveň autonomní spotřeby u konkrétního jednotlivce nebo domácnosti není statická.

  1. I když je to považováno za nezávislé na úrovních příjmů, může se posunout v důsledku událostí, které mohou omezit nebo vyloučit zdroje příjmů, jako je propouštění a snižování mezd.
  2. Úroveň autonomní spotřeby se může také změnit v důsledku změn v možnostech financování. Například vyšší úrokové sazby Úroková sazba Úroková sazba se týká částky účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. zvýšit náklady na úvěr, což může snížit úroveň autonomní spotřeby v ekonomice.
  3. Na úroveň autonomní spotřeby mohou mít vliv i další změny životního stylu, jako je zmenšování, změny stravovacích návyků nebo používání nástrojů.

Co je to Dissaving?

Úrovně autonomní spotřeby mohou tvůrcům politik pomoci rozpoznat trendy úspor v ekonomice. Například v situaci, kdy autonomní výdaje ve vzorku, jako je komunita nebo určitý segment populace, přesahují celkový příjem všech jednotlivců v tomto vzorku, se říká, že ekonomika vykazuje negativní úspory.

Negativní úspory se označují také jako disaving, což ukazuje na zvýšení poptávky po penězích. Jednotlivci tedy financují současné výdaje půjčováním proti jejich budoucím příjmům, a to buď pomocí kreditních karet, čerpáním hypoték nebo půjček na auta, nebo čerpáním peněžních výhod.

Nízká úroveň úspor v ekonomice může být také výsledkem zvýšení autonomních výdajů na rozdíl od současných příjmů. Rozpouštění však není vždy výsledkem finančních potíží. Například výrazné úspory mohou jít do diskrečních výdajů, jako je vysokoškolské vzdělání, svatby nebo nákup domu.

Autonomní výdaje pro vlády

Vládní výdaje mohou také významně ovlivnit autonomní výdaje v ekonomice. Například když vlády zvýší alokaci na programy jako Social Security a Medicare tak, aby fungovaly správně, sníží se platební zátěž jednotlivce. Jsou to povinné výdaje, známé také jako autonomní výdaje pro vládu.

Na druhou stranu se vláda může také podílet na diskrečních výdajích, jako jsou vzdělávací programy, bezplatná veřejná doprava atd. Dobře fungující systém sociální péče obvykle vede k posílení úspor domácností.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

Diskreční výdaje Diskreční výdaje Diskreční výdaje jsou nepodstatné výdaje, které vzniknou jednotlivci, domácnosti nebo firmě. Další způsob, jak uvažovat o uvážení

Nevyloučitelné zboží Nevyloučitelné zboží Nevylučitelné zboží označuje veřejné statky, které nemohou vyloučit určitou osobu nebo skupinu osob z používání takového zboží. V důsledku toho je omezení přístupu ke spotřebě nevylučitelného zboží téměř nemožné. Například veřejná silnice

  • Průměrný sklon ke spotřebě (APC) Průměrný sklon ke spotřebě (APC) Průměrný sklon ke spotřebě (APC) je mírou zlomku celkového spotřebovaného disponibilního příjmu. Považuje se to za významný koncept pro

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found