Šablona čistého pracovního kapitálu - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato šablona čistého pracovního kapitálu vám umožňuje vypočítat čistý pracovní kapitál pomocí vzorce:

Čistý pracovní kapitál = oběžná aktiva (méně peněz) - krátkodobé závazky (méně dluhu)

Níže je uveden náhled šablony čistého pracovního kapitálu:

Screenshot šablony čistého pracovního kapitálu

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Čistý pracovní kapitál (NWC) je rozdíl mezi oběžnými aktivy společnosti. Oběžná aktiva Oběžná aktiva jsou všechna aktiva, která lze přiměřeně převést na hotovost do jednoho roku. Obvykle se používají k měření likvidity společnosti. (očištěné o hotovost) a krátkodobé závazky Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky jsou finanční závazky podnikatelského subjektu, které jsou splatné do jednoho roku. Společnost je zobrazuje v rozvaze. Závazek nastává, když společnost prošla transakcí, která vyvolala očekávání budoucího odtoku hotovosti nebo jiných ekonomických zdrojů. (bez dluhu) na její rozvaze Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál. Jedná se o měřítko likvidity společnosti a její schopnosti plnit krátkodobé závazky, jakož i finanční operace podniku. Ideální pozice je mít více oběžných aktiv než krátkodobých závazků, a mít tak kladnou bilanci čistého pracovního kapitálu.

Existuje několik různých metod pro výpočet čistého pracovního kapitálu, v závislosti na tom, co analytik chce zahrnout nebo vyloučit z hodnoty.

Vzorec:

Čistý pracovní kapitál = oběžná aktiva (méně peněz) - krátkodobé závazky (méně dluhu)

nebo

NWC = Pohledávky + Zásoby - Účty splatné

První vzorec výše je nejširší (protože zahrnuje všechny účty) a druhý vzorec je nejužší (protože obsahuje pouze tři účty).

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found