Horní střední trh - definice, role v ekonomice a města

Horní střední trh je trh skládající se z firem, které vydělávají tržby mezi 500 až 1 miliardou dolarů. Tvoří relativně malé procento (1%) z celkového trhu ve srovnání se středním trhem. I když jsou téměř neviditelní, obvykle mají renomované značky, mají vysoké překážky vstupu. Překážky vstupu Překážky vstupu představují překážky nebo překážky, které novým společnostem ztěžují vstup na daný trh. Mezi ně mohou patřit technologické výzvy, vládní předpisy, patenty, počáteční náklady nebo požadavky na vzdělání a licence. , příkazové prémiové oceňovací násobky Druhy oceňovacích násobků Ve finanční analýze se používá mnoho druhů násobků ocenění. Tyto typy násobků lze kategorizovat jako násobky vlastního kapitálu a násobky podnikové hodnoty. Používají se ve dvou různých metodách: srovnatelná analýza společnosti (comps) nebo precedentní transakce (precedenty). Podívejte se na příklady, jak vypočítat, a pochlubte se velkým podílem na trhu.

Horní střední trh

Výsledkem je, že společnosti v horní střední tržní kategorii jsou nejvyhledávanějšími akvizičními cíli jak pro investory private equity, tak pro strategické a finanční kupce. Je nutné rozlišovat mezi společnostmi na horním a středním trhu, protože:

  • Společnosti z každé úrovně cílí na různé skupiny kupujících
  • Investiční společnosti se zaměřují na konkrétní velikosti podniků
  • Firmy, které vyrostou do vyšší úrovně, jsou odměněny

Role horního středního trhu v ekonomice

Přibližně 55% společností na horním středním trhu podniká již 30 a více let. Jejich dlouhodobá přítomnost a vysoké příjmy významně přispívají k ekonomice.

1. Vyrovnejte násobky akvizice

V roce 2017 došlo k výraznému posunu směrem k trhu vyšší střední třídy s meziročním zvýšením hodnoty o 14%. Zpráva PitchBook USA z roku 2017 o středním trhu ukazuje 62% nárůst objemu obchodů a 46% nárůst hodnoty obchodů ve srovnání s poklesem kapitálu investovaného na středních a nižších trzích. Většina investorů soukromého kapitálu obvykle investuje na středním trhu.

Významný posun směrem k trhu s vyššími středy je však ovlivněn několika faktory - velkou velikostí fondů, vysokými cenami a velkými navazujícími obchody. Násobek s vysokou cenou byl způsoben zvýšeným průměrným oceněním / násobkem EBITDA, který se obchodoval na 10,4násobku, a středním poměrem dluh / EBITDA dluh / EBITDA Čistý dluh k zisku před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) měří finanční pákový efekt a schopnost společnosti splácet svůj dluh. Poměr čistého dluhu k EBITDA (dluh / EBITDA) v zásadě naznačuje, jak dlouho by společnost potřebovala operovat na své současné úrovni, aby splatila celý svůj dluh. který odpočíval na rekordní hodnotě 5,6x.

Většina akvizic na trhu středního a vyššího trhu zahrnovala doplňky ke stávajícím firmám v portfoliu společnosti private equity, které pomáhají zvyšovat příjmy a výdělky v prostředí charakterizovaném nízkým růstem a vysokými nákupními cenami. Jako takové slouží jako prostředek soukromých kapitálových společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je prvních 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. snížit úroveň obecné akvizice několika společností platformy.

2. Vytváření pracovních míst a vysoké příjmy

Společnosti s vyšším středním trhem generují více příjmů za čtvrtinu než tržby celého trhu v USA. Údaje o zaměstnanosti a výnosech těchto firem vzrostly mezi lety 2011 a 2017 z 20% na 27%. Výzkum dále ukazuje, že každý čtvrtý zaměstnanec pracuje pro firmu na středním trhu, což představuje 52% vytváření pracovních míst ve stejném období . Vysoké příjmy vytvářejí polštář pro zaměstnance, aby odolali finanční krizi a využili nových příležitostí.

Města pro společnosti na středním trhu

Města hrají zásadní roli v růstu trhů na vyšších středních trzích. Poskytují infrastrukturu, atraktivní životní styl a kvalifikovanou pracovní sílu pro průkopníky těchto firem. Pouze několik měst hostí firmy na středním trhu, u nichž se uvádí, že generují 19% tržeb.

Velikost města stěží určuje jeho schopnost hostovat firmy na středním trhu; některá středně velká města mají navzdory své velikosti atraktivní vlastnosti, jako je cenově dostupný životní styl. Zde jsou příklady těchto měst pro tyto firmy:

1. New York City

Průzkum z roku 2017 ukazuje, že New York City hostí největší počet firem na středním trhu s vyššími tržbami, generuje nejvyšší tržby a zaměstnává největší počet jednotlivců. V zásadě je firma na newyorském trhu vyšších středních trhů větší než firmy v jiných městech, a to jak z hlediska zisků, tak počtu zaměstnanců.

Kromě toho je ve městě domovem vysokého počtu začínajících společností (společností mladších 10 let), které se staly středními a vyššími středními společnostmi. Faktory přinášejí New Yorku ekonomickou důležitost a nejlepší město pro hostování firem.

2. Houston

Firmy s vyšším středním trhem se sídlem v Houstonu generují nejvyšší příjem na zaměstnance než jakékoli jiné město. Výzkum ukazuje, že nejlépe placený zaměstnanec vydělává 215 107 $, což naznačuje vysokou produktivitu společností na středním a vyšším trhu v regionu. Produktivita se hodnotí na základě počtu vyrobeného zboží nebo služeb. Mezi další města vykazující vysokou úroveň produktivity a výnosů na zaměstnance patří Riverside, Philadelphia, Los Angeles a Miami.

3. San Antonio a Dallas

Stát hostí tři města - Dallas, Houston a San Antonio. Dallas a Houston se řadí mezi nejlepší města, kde mohou hostovat firmy na středním a středním trhu, protože hostují velkou skupinu kvalifikovaných zaměstnanců a vykazují vysokou úroveň příjmů. San Antonio je však ve svém příspěvku k místní ekonomice na prvním místě. Může se také pochlubit velkým počtem pracovních sil, dostupným životním stylem a dobrou infrastrukturou.

Závěrečný verdikt

Společnosti s vyšším středním trhem evidentně hrají v každé ekonomice zásadní roli v podobě vytváření pracovních míst, růstu tržeb a infrastruktury. Právě tento značný rozsah příjmů (500 milionů až 1 miliarda dolarů) přitahuje nové kupce k investování do tohoto odvětví.

Není tedy neobvyklé, že se půjčky na vyšším středním trhu obchodují nad normální sazbu, protože ochota věnovat kapitál tomuto druhu obchodování přiláká nové investory na trh vyššího středního trhu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Šablona tabulky čepice Tabulka kapitalizace Tabulka kapitalizace je tabulka pro začínající společnost nebo podnik v rané fázi, který uvádí seznam všech cenných papírů společnosti, jako jsou běžné akcie, upřednostňované akcie a kdo je vlastní. Tato příručka obsahuje přehled toho, co je tabulka limitů, podrobné příklady a bezplatnou šablonu aplikace Excel ke stažení a vytvoření vlastní tabulky limitů
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností
  • Ocenění soukromé společnosti Ocenění soukromé společnosti 3 techniky oceňování soukromé společnosti - naučte se oceňovat firmu, i když je soukromá a s omezenými informacemi. Tato příručka poskytuje příklady včetně srovnatelné analýzy společností, analýzy diskontovaných peněžních toků a první chicagské metody. Zjistěte, jak si profesionálové cení podnikání
  • Typy násobků ocenění Druhy ocenění násobků Ve finanční analýze se používá mnoho druhů násobků ocenění. Tyto typy násobků lze kategorizovat jako násobky vlastního kapitálu a násobky podnikové hodnoty. Používají se ve dvou různých metodách: srovnatelná analýza společnosti (comps) nebo precedentní transakce (precedenty). Podívejte se na příklady výpočtu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found