Otevřené podílové fondy - přehled, čistá hodnota aktiv, klady a zápory

Otevřenými podílovými fondy se rozumí podílové fondy, které vydávají akcie investorům na základě čisté hodnoty aktiv fondu (NAV) Čistá hodnota aktiv Čistá hodnota aktiv (NAV) je definována jako hodnota aktiv fondu snížená o hodnotu jeho závazků. Pojem „čistá hodnota aktiv“ se běžně používá ve vztahu k podílovým fondům a používá se k určení hodnoty držených aktiv. Podle SEC jsou podílové fondy a podílové investiční fondy (UIT) povinny vypočítat svou NAV na akcii. V otevřeném podílovém fondu investoři nakupují akcie přímo od podílového fondu za čistou hodnotu aktiv (hodnotu podkladových cenných papírů fondu) na akcii, nikoli od stávajících akcionářů.

Otevřené podílové fondy

Stručné shrnutí:

  • V otevřeném podílovém fondu investoři nakupují akcie přímo od podílového fondu, nikoli od stávajících akcionářů.
  • Cena akcií zaplacená za otevřený podílový fond - čistá hodnota aktiv na akcii - je cena za akcii, kterou noví investoři platí za akcii v podílovém fondu.
  • Otevřené podílové fondy musí udržovat vysokou hotovostní rezervu, která snižuje návratnost podílového fondu.

Rozdělení otevřených podílových fondů

Otevřený podílový fond je sbírka peněz investorů sdružených k dosažení společného investičního cíle. Jak název napovídá, otevřený podílový fond je otevřen novým investorům. Investoři, kteří chtějí koupit akcie otevřeného podílového fondu, by je koupili přímo od správce fondu. Kontrastuje s uzavřenými podílovými fondy Uzavřenými podílovými fondy Uzavřenými podílovými fondy jsou podílové fondy, které získávají pevnou částku kapitálu od investorů prostřednictvím počáteční veřejné nabídky a uvádí své akcie na místě, kde investoři nakupují od stávajících akcionářů.

Peníze sdružené investory spravuje správce podílového fondu, který investuje podle stylu podílového fondu. Předpokládejme například, že tři investoři shromáždili dohromady 300 USD a každý z nich vydal jednu akcii. 300 $ spravuje správce fondu, který investuje peníze do cenných papírů. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. . Pokud by se cena cenných papírů v příštím roce zdvojnásobila, činila by čistá hodnota aktiv fondu $600 (300 $ x 2). S každým investorem, který drží jednu akcii, by byla jeho cena za akcii v podílovém fondu $200 ($600 / 2).

Otevřené podílové fondy

Investoři, kteří mají zájem o vstup do podílového fondu, si mohou koupit akcie přímo od správce fondu za čistou hodnotu aktiv na akcii 200 USD. Předpokládejme, že tři noví investoři přispějí celkem 600 USD. Nová čistá hodnota aktiv by byla $1,200 (600 $ NAV + 600 $ příspěvek) a akcionářům by byly vydány 3 další akcie v podílovém fondu. Se šesti zbývajícími akciemi v podílovém fondu zůstává čistá hodnota aktiv na akcii 200 USD (1200 USD / 6).

Otevřené podílové fondy - výpočet vzorku

Porozumění čisté hodnotě aktiv

V otevřeném podílovém fondu investoři nakupují akcie podílového fondu za čistou hodnotu aktiv. Porozumění čisté hodnotě aktiv je důležité, když hovoříme o otevřených podílových fondech.

Čistá hodnota aktiv (NAV) je čistá hodnota podílového fondu a počítá se takto:

Čistá hodnota aktiv = celková hodnota aktiv - celková hodnota pasiv

Když potenciální investoři kupují akcie otevřeného podílového fondu, zaplacená cena je čistá hodnota aktiv vydělená počtem aktuálně nevyřízených akcií:

Čistá hodnota aktiv na akcii = Čistá hodnota aktiv / nevypořádané akcie

Příklad

Podílový fond A je otevřený fond s čistou hodnotou aktiv 1 000 USD. V současné době existuje 100 akcií v oběhu. John chce koupit 100 akcií podílového fondu A - jakou cenu platí? Jak to ovlivní stávající akcionáře podílového fondu?

Vzhledem k tomu, že čistá hodnota aktiv fondu je 1 000 USD a existuje 100 akcií v oběhu, je čistá hodnota aktiv na akcii 10 USD (1 000 USD / 10). Aby mohl John koupit 100 akcií podílového fondu A, je celková cena, kterou zaplatí, 1 000 $ (10 x 100 $).

Po nákupu akcií v podílovém fondu A je nyní čistá hodnota aktiv 2 000 $ (počáteční hodnota 1 000 $ a příspěvek od Johna + 1 000 $). S čistou hodnotou aktiv 2 000 USD a nesplacených 200 akcií v podílovém fondu A by akcie stávajících akcionářů byly oceněny 10 USD. Stávající akcionáři nejsou ovlivněni dalšími nákupy akcií novými investory.

Výhody a nevýhody otevřených podílových fondů

Profesionálové:

  • Snižování nesystematického rizika v důsledku držení fondu diverzifikovaných cenných papírů
  • Spravováno správcem portfolia Správce portfolia Správci portfolia spravují investiční portfolia pomocí procesu správy portfolia v šesti krocích. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. s pomocí analytiků
  • Vyžadovat nízké počáteční investiční příspěvky
  • Vysoce tekutý

Nevýhody:

  • Čistá hodnota aktiv na akcii se oceňuje denně
  • Fond musí udržovat vysokou hotovostní rezervu kvůli možnosti, že investoři odkoupí své akcie
  • Účtuje poplatky za správu a výdaje
  • Obecně poskytují nižší výnosy než uzavřený podílový fond (kvůli hotovosti držené v podílovém fondu a neinvestované)

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných plateb úroků a splátek
  • Zajišťovací fond Zajišťovací fond Zajišťovací fond, alternativní investiční nástroj, je partnerství, kde investoři (akreditovaní investoři nebo institucionální investoři) sdružují peníze společně a
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Čistá účetní hodnota Čistá účetní hodnota Čistá účetní hodnota (NBV) se vztahuje na aktiva společnosti nebo na to, jak je aktiva zaznamenává účetní. Hodnota NBV se počítá s použitím původní ceny aktiva - kolik stálo jeho pořízení - s odpisem, vyčerpáním nebo amortizací aktiva, které se odečte od původních nákladů aktiva.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found