FX Carry Trade - přehled, funkční model, praktický příklad

FX carry trade, známý také jako měnový carry trade, je finanční strategie, při níž měna s vyšší úrokovou sazbou Úroková sazba Úroková sazba se vztahuje k částce účtované věřitelem dlužníkovi za jakoukoli formu zadaného dluhu, obecně vyjádřenou jako procento jistiny. se používá k financování obchodu s měnou s nízkým výnosem. Pomocí strategie FX carry trade se obchodník snaží zachytit výhody bezrizikového vytváření zisku pomocí rozdílu v měnových kurzech k dosažení snadných zisků.

FX Carry Trade

FX carry trade je jednou z nejpopulárnějších obchodních strategií na devizovém trhu. Mezi nejoblíbenější obchody typu carry patří některé široce používané měnové páry na devizovém trhu, jako je pár australský dolar - japonský jen a novozélandský dolar - japonský jen. Je známo, že rozpětí úrokových sazeb měnových párů je poměrně vysoké. FX obchod se řídí zásadou „nakupujte nízko, prodávejte vysoko“.

souhrn

  • FX carry trade, také známý jako měnový carry trade, je finanční strategie, při níž se měna s vyšší úrokovou sazbou používá k financování obchodu s měnou s nízkým výnosem.
  • FX carry trade je jednou z nejpopulárnějších obchodních strategií na devizovém trhu.
  • FX obchod se řídí zásadou „nakupujte nízko, prodávejte vysoko“.

Pracovní model FX Carry Trade

Obchodník zapojený do FX carry trade si klade za cíl vydělat na rozdílu v úrokových sazbách měn dvou zemí, pokud směnné kurzy nebudou výrazně kolísat. Měna financování je měna, s níž se obchoduje nebo se směňuje v měnové transakci. Obvykle přichází s nižší úrokovou sazbou.

Investoři provádějí směnný obchod FX zapůjčením měny financování a zaujetím krátkých pozic v měnách aktiv. Centrální banky financujících měn obvykle používají měnové politiky ke snižování úrokových sazeb, aby usnadnily růst v době recese. Recese Recese je termín používaný k označení zpomalení obecné ekonomické aktivity. V makroekonomii jsou recese oficiálně uznány po dvou po sobě jdoucích čtvrtletích negativních temp růstu HDP. . Jak sazby klesají, investoři si půjčují peníze a investují je pomocí krátkých pozic.

Praktický příklad

Řekněme například, že obchodník si všimne, že míra japonského jenu je 0,5%, zatímco míra australského dolaru je 4%. Obchodník si klade za cíl dosáhnout zisku až 3,5%, což je rozdíl mezi těmito dvěma sazbami. Poté uskuteční směnný obchod FX půjčením japonského jenu a jejich převodem na australské dolary. Obchodník poté investuje dolary do cenného papíru, který platí kurz AUD.

Po splatnosti investice pak obchodník převede výnosy z investic. Tržby příjmů Tržby příjmů jsou různé zdroje, z nichž podnik vydělává peníze z prodeje zboží nebo poskytování služeb. Typy výnosů, které podnik zaznamenává na svých účtech, závisí na typech činností prováděných podnikem. Podívejte se na kategorie a příklady zpět k japonskému jenu se záměrem dosáhnout určitého bezrizikového zisku pomocí rozpětí úrokových sazeb mezi oběma měnami. Pokud se směnný kurz pohne proti jenu, obchodník bude mít ještě větší zisk. Pokud by se však jen posílil, obchodník by vydělal méně než 3,5% úrokové rozpětí nebo by dokonce mohl utrpět ztrátu.

Rizika spojená s FX Carry Trade

1. Nejistota směnných kurzů

Největším rizikem v FX carry trade je nejistota směnných kurzů. Je to proto, že devizový trh je výjimečně nestálý a může kdykoli změnit svůj směr. Na níže uvedeném příkladu, pokud by hodnota AUD klesla v porovnání s japonským jenem, obchodník by utrpěl obrovskou ztrátu. Malý pohyb směnných kurzů proto může mít za následek obrovské ztráty.

2. Úrokové riziko Úrokové riziko Úrokové riziko je pravděpodobnost poklesu hodnoty aktiva v důsledku neočekávaných výkyvů úrokových sazeb. Úrokové riziko je většinou spojeno spíše s aktivy s pevným výnosem (např. Dluhopisy) než s kapitálovými investicemi.

Pokud země investující měny sníží úrokové sazby a země měny financování zvýší své úrokové sazby, povede to ke ztrátě kladné čisté úrokové sazby, a tím ke snížení ziskovosti FX carry trade.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Fixní vs fixované směnné kurzy Fixní vs. fixované směnné kurzy Směnné kurzy cizí měny měří sílu jedné měny ve srovnání s druhou. Síla měny závisí na řadě faktorů, jako je míra inflace, převládající úrokové sazby v domovské zemi nebo stabilita vlády.
  • Kurzový zisk / ztráta Kurzový zisk / ztráta Kurzový zisk / ztráta nastává, když osoba prodává zboží a služby v cizí měně. Hodnota cizí měny po přepočtu na místní měnu prodejce se bude lišit v závislosti na převládajícím směnném kurzu. Pokud se hodnota měny po převodu zvýší, prodejce získá zisk v cizí měně.
  • Parita úrokové sazby Parita úrokové sazby (IRP) Parita úrokové sazby (IRP) je teorie týkající se vztahu mezi spotovým směnným kurzem a očekávaným spotovým kurzem nebo forwardovým kurzem dvou měn na základě úrokových sazeb. Teorie tvrdí, že forwardový směnný kurz by se měl rovnat spotovému směnnému kurzu krát krát úroková sazba domovské země vydělená úrokovou sazbou cizí země.
  • Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Triangular Arbitrage Opportunity Arbitráž je prováděna postupnou výměnou jedné měny za jinou, pokud se vyskytnou nesrovnalosti v kótovaných cenách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found