Obchodování po hodinách - přehled, účastníci, výhody a rizika

Obchodování po hodinách označuje dobu mimo běžnou obchodní dobu, kdy může investor nakupovat a prodávat cenné papíry. Hlavní burzy ve Spojených státech, NASDAQ a NYSE New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 z největších korporace na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej, pořádá standardní obchodní relace, které začínají v 9:30 a končí v 16:00.

Po skončení pravidelného obchodování umožňují burzy pokračovat v obchodování mimo pracovní dobu mezi 16:00 a 18:00. Tyto relace mohou někdy trvat až do 20:00. Obchodování se uskutečňuje prostřednictvím sítí elektronických komunikací (ECN), které umožňují kupujícím a prodejcům akcií obchodovat, aniž by kdokoli fyzicky byl na burze.

Obrazovka obchodování po hodinách

Účastníci obchodování po hodinách

Obchodování mimo pracovní dobu bylo dříve vyhrazeno velkým institucionálním investorům a bohatým rodinám, které pohodlně využívaly nekonvenční obchodní metody. Objem obchodů byl relativně nízký. Velcí investoři dominovali na trhu mimo pracovní dobu až do 90. let, kdy byly zavedeny ECN.

ECN otevřely dveře mnoha dalším individuálním investorům k obchodování mimo pravidelné směnné hodiny. Objem obchodování se začal zvyšovat s tím, jak se více retailových investorů seznámilo s využitím hodin obchodování s ECN. Investoři se mohou podílet na obchodování mimo špičku prostřednictvím makléřských společností, jako je Fidelity Fidelity Investments Fidelity Investments je soukromá společnost pro správu investic, která byla založena v roce 1946 jako společnost podílových fondů. Fidelity nyní nabízí řadu služeb, včetně distribuce fondů a investičního poradenství, správy majetku, životního pojištění, důchodových služeb a provádění a schvalování cenných papírů. „Vanguard, TD Ameritrade TD Ameritrade TD Ameritrade je veřejně obchodovatelná online makléřská společnost, která poskytuje služby jednotlivcům i institucím, které investují online. Společnost hostí přes 11 milionů zákaznických účtů z celého světa. Investoři využívají elektronické obchodní platformy společnosti k nákupu a prodeji cenných papírů a Charles Schwab. Makléři si mohou za službu účtovat další poplatek.

Jak najít správné zásoby po hodinách

Obchodování po hodinách poskytuje investorům příležitost reagovat na významné události a nové informace. Mezi tyto události mohou patřit novinky z nočních hodin, zprávy o výnosech společnosti Pokyny k výdělkům Pokyny k výdělkům jsou informace poskytované vedením veřejně obchodované společnosti týkající se jejích očekávaných budoucích výsledků, včetně odhadů nebo politických nepokojů. Takové obchodování umožňuje investorům reagovat na nové události tak, jak nastanou, místo aby čekali na další den.

Mnoho investorů vybírá obchodování s akciemi během dne se značným objemem obchodování. Akcie s velmi nízkým objemem nebo nepravděpodobné, že by byly ovlivněny novinkami po pracovní době, mohou mít po hodinách velmi široké rozpětí nabídky a poptávky.

Výhody obchodování po hodinách

1. Pohodlí

Obchodování po hodinách poskytuje další pohodlí, které nemusí být k dispozici během denní obchodní relace. V době mimo špičku mohou nastat významné zpravodajské události, jako jsou zprávy o výnosech společnosti, které jsou hlášeny mimo běžné obchodní hodiny. Obchodníci pak mohou tyto informace použít k okamžitému obchodování místo čekání na zaujetí pozice až do dalšího dne.

2. Cenové příležitosti

Ačkoli obchodování mimo pracovní dobu je často charakterizováno vysoce volatilními cenami akcií, mohou obchodníci těžit z přitažlivých cen akcií mimo špičku. Například když je na akci ovlivněna novinová událost, může obchodník podniknout okamžité kroky a využít výhod obchodování před další obchodní relací následujícího dne. To může být hlavní výhodou, pokud se cena akcie během relace po hodinách pohybuje pouze dočasně na výhodnou úroveň.

3. Nové informace

Mimo špičkové relace poskytují investorům příležitost obchodovat s novými informacemi zveřejněnými po skončení běžného obchodního dne. Tyto informace mohou mít krátkodobý efekt, na který mohou obchodníci rychle reagovat, a to před další obchodní relací.

Rizika obchodování po hodinách

Zatímco obchodníci mohou využít příležitosti k zisku, existuje několik rizik spojených s obchodováním mimo špičku:

1. Nedostatek likvidity

Většina obchodů se provádí během standardních obchodních hodin. To znamená, že existuje větší poptávka a nabídka Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích se množství dodávaného zboží a požadované množství tohoto zboží navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. pro akcie, s nimiž chtějí investoři obchodovat. Obchodování mimo špičku se často vyznačuje nízkou likviditou.

2. Vysoká konkurence

Jednotliví investoři mohou být po hodinách v nevýhodě. Jsou nuceni konkurovat velkým institucionálním investorům s velkým množstvím kapitálu, aby investovali do akcií. Institucionální investoři si také najímají profesionální obchodníky, kteří jsou při provádění obchodů zručnější než většina jednotlivých investorů.

3. Vysoká volatilita

Ve srovnání s běžnými burzovními obchodními relacemi mohou docházet k větším cenovým výkyvům, protože objem mimo špičku je obvykle nízký.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Over-the-Counter (OTC) Over-the-Counter (OTC) Over-the-Counter (OTC) je obchodování s cennými papíry mezi dvěma protistranami prováděné mimo formální burzy a bez dohledu burzovního regulátora. OTC obchodování se provádí na mimoburzovních trzích (decentralizované místo bez fyzického umístění) prostřednictvím dealerských sítí.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found