Pojistitelé majetku a odpovědnosti - přehled, pokrytí, jak to funguje

Pojistiteli majetku a odpovědnosti za škodu jsou společnosti, které zajišťují krytí aktiv. Hmotná aktiva Hmotná aktiva jsou aktiva ve fyzické podobě, která mají hodnotu. Mezi příklady patří pozemky, budovy a zařízení. Hmotný majetek je vidět a cítit a může být zničen požárem, přírodní katastrofou nebo nehodou. Na druhé straně nehmotný majetek postrádá fyzickou podobu a skládá se z věcí, jako je duševní vlastnictví (např. Dům, auto atd.), A také z pojištění odpovědnosti za úrazy, úrazy a škody na jiných osobách nebo jejich majetku.

Pojistitelé majetku a odpovědnosti za škodu (P&C)

souhrn

  • Pojistitelé majetku a nehod (P&C) jsou společnosti, které zajišťují krytí aktiv, jakož i pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na ostatních nebo jejich majetku.
  • Pojistitelé P&C pokrývají řadu věcí, včetně pojištění automobilu, pojištění domácnosti, námořní pojištění a pojištění profesní odpovědnosti.
  • Zákazníci platí pojišťovnám P&C pojistné za požadované krytí.

Krytí pro pojistitele majetku a odpovědnosti za škodu

Jak je uvedeno v Kanadském institutu pojistných matematiků, pojistitelé majetku a nehod se zaměřují na rizika, která vedou ke ztrátám na majetku a majetku. Mezi příklady patří:

  • Auto pojištění: Pokrytí ztrát jednotlivců a majetku v důsledku automobilových nehod a jiných nepředvídaných automobilových událostí.
  • Pojištění domácnosti: Pokrytí ztrát rezidencí a majetku v důsledku extrémního počasí, požáru, krádeže nebo jiných nehod. Kromě toho kryje odpovědnost vůči třetím osobám z jednání pojištěného.
  • Námořní pojištění: Pokrytí ztrát přepravními vozidly.
  • Pojištění profesní odpovědnostie: Pokrytí ztrát profesionálním klientům z nedbalosti.

Scénáře, které pokrývají pojistitelé majetku a odpovědnosti za škodu

Následuje několik scénářů, ve kterých pojištění majetku a úrazu poskytuje krytí:

1. Návštěvník si zlomí nohu na vašem majetku kvůli vaší nedbalosti

Pojištěný jednotlivec Josh po zasněženém dni zapomene odhazovat přední dvorek a způsobí, že cizinec spadne a zlomí si nohu. Pojistitel majetku a úrazů může pomoci Johnovi uhradit náklady na lékařskou péči HMO vs. PPO: Co je lepší? Získání nejlepší zdravotní péče často vyžaduje volbu mezi HMO vs. PPO. Musíte být schopni informovaně se rozhodnout, který plán bude fungovat nejlépe. související s cizincem, stejně jako škody za bolest a utrpení.

2. Majetek je vandalizován a poškozen

Pojištěný jednotlivec Tim přijde domů a zjistí, že jeho majetek je zpustošen. Pojistitel majetku a úrazů může pomoci Timovi uhradit náklady spojené s odstraněním škod na majetku.

3. Majetek je poškozen extrémním počasím

Dan, pojištěná osoba, žije na Floridě a jeho majetek byl poškozen kvůli nedávnému hurikánu. Pojistitel majetku a úrazů může pomoci Danovi uhradit náklady spojené s poškozením majetku.

Jak funguje majetkové a úrazové pojištění?

Pojistitelé majetku a úrazů nabízejí zákazníkům pojištění proti rizikům až do určité výše krytí výměnou za pojistné. Pojistné je odliv hotovosti provedený zákazníkem výměnou za pojistné krytí.

Podobně jako u jiných pojišťoven platí, že když pojistitelé majetku a odpovědnosti za škodu nabízejí zákazníkovi, musí určit pojistné, které zákazník zaplatí, při pohledu na rizikovost. Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu. konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. zákazníka. Pojistitel by při výpočtu výše pojistného, ​​které by měl účtovat, běžně zkoumal pravděpodobnost, že zákazník uplatní nárok, a potenciální částku nároku. Níže je uveden diagram, který popisuje proces:

Pojistitelé P&C - jak to funguje

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je jednotlivec, jehož úkolem je působit jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění.
  • Odškodnění Odškodnění Odškodnění se používá k ochraně jednotlivce nebo subjektu před potenciálními ztrátami a škodami, které mohou vzniknout z nedbalosti, právních nároků nebo jiných nevyhnutelných
  • Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné pojištění Odpočitatelné se vztahuje k částce peněz z pojistného plnění, kterou byste zaplatili, než nastane pojistné krytí a pojistitel zaplatí. V jiných
  • Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti Zajišťovací společnosti, také známé jako zajistitelé, jsou společnosti, které poskytují pojištění pojišťovacím společnostem. Jinými slovy, zajišťovací společnosti jsou společnosti, které dostávají závazky z pojištění od pojišťoven.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found