Akciový výzkum vs investiční bankovnictví - dovednosti, životní styl, peníze

Při pohledu na kariéru na kapitálových trzích je důležité si uvědomit, zda jste vhodnější pro investiční bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, která slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním upisování (kapitál získávání) a poradenské služby v oblasti fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky působí jako zprostředkovatelé nebo průzkumy akcií. Oba nabízejí vynikající pracovní zkušenosti a skvělý plat. Volba jednoho nad druhým skutečně přijde na osobnost více než cokoli jiného. Tato příručka rozdělí klíčové rozdíly mezi kapitálovým výzkumem a investičním bankovnictvím.

Akciový výzkum vs investiční bankovní diagram

Co dělají spolupracovníci / analytici společnosti Equity Research?

Výzkumní analytici Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento průzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. pokrýt skupinu akcií, obvykle v jednom odvětví, a publikovat zprávy s jejich doporučeními, zda by investoři měli akcie nakupovat, prodávat nebo držet (nadváhu, podváhu, tržní váhu).

Práce ve výzkumu vlastního kapitálu obvykle vyžaduje:

  • Budování finančních modelů
  • Psaní zpráv o výzkumu vlastního kapitálu (počáteční pokrytí, čtvrtletní výsledky, aktualizace zpráv, změny doporučení atd.)
  • Provádění průmyslového výzkumu
  • Aktualizace tabulek Excel Zdroje Excel Naučte se Excel online se stovkami bezplatných tutoriálů, zdrojů, průvodců a podvodných listů pro Excel! Zdroje financí jsou nejlepší způsob, jak se naučit Excel podle vašich vlastních podmínek. a dokumenty Word
  • Mluvit s vedením společností, které zastřešují
  • Sdělování informací o investicích investorům a veřejnosti

Co dělají investiční bankéři?

Investiční bankéři radí svým klientům ohledně upisování (získávání kapitálu, IPO Proces IPO Proces IPO je proces, kdy soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové a / nebo existující cenné papíry. Podrobně je diskutováno 5 kroků atd.), Fúze a akvizice Fúze Akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, podnikové finance Přehled podnikových financí Podnikové finance se zabývají kapitálovou strukturou společnosti, včetně jejího financování a opatření, která vedení podniká ke zvýšení hodnoty, a obecných poradenských mandátů.

Práce analytika / spolupracovníka investičního bankovnictví většinou vyžaduje následující činnosti:

  • Vytváření knih hřiště Pitch Book investičního bankovnictví Jak vytvořit knihu pitchů investičního bankovnictví. Tato příručka vás naučí, co je součástí, jak vytvořit knihu s roztečí IB, a poskytuje příklady snímků (prezentace v aplikaci PowerPoint)
  • Vytváření finančních modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte 10 nejlepších typů v aplikaci Excel
  • Provádění ad hoc finanční analýzy Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Vytváření dokumentů pro transakce (Prospekt, Memorandum o důvěrných informacích CIM - Memorandum o důvěrných informacích) Memorandum o důvěrných informacích (CIM) je dokument používaný v M&A k sdělování důležitých informací v procesu prodeje. Průvodce, příklady a šablony, Teaser, Letter of Intent, atd.)

kapitálový výzkum vs. finanční modely investičního bankovnictví

Jaký typ osobnosti je vhodný pro výzkum rovnosti?

Typ osoby, která je vhodná pro výzkum rovnosti, je někdo, kdo má rád psaní, rutinu, finanční analýzu a je introvertní.

  • Psaní: Výzkumní analytici musí napsat spoustu věcí. Publikují zdlouhavé zprávy (počáteční pokrytí), pravidelné aktualizace (čtvrtletní výsledky) a speciální poznámky (změny ve vedení, akvizice, nová vydání atd.).
  • Rutina: Mnoho z toho, co analytici provádějí, je založeno na rutině. Mají kalendář výdělků, kdy všechny společnosti, které zastřešují, hlásí své výsledky a vydávají zprávy kolem těchto dat. Mohou také naplánovat plán, kdy zahájí krytí nových akcií.
  • Finanční analýza: Existuje velké množství finančního modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. , průmyslová analýza a prudký nárůst počtu ve výzkumu vlastního kapitálu.
  • Introvert: To neznamená, že analytici výzkumu jsou ve skutečnosti introverti, ale ve výzkumu kapitálu je mnohem méně prodejní složky nebo vztahů s klienty oproti investičnímu bankovnictví nebo prodeji a obchodování. Pokud chcete být výzkumným analytikem nebo spolupracovníkem, měli byste rádi pracovat tiše a nezávisle.

Jaký typ osobnosti je vhodný pro investiční bankovnictví?

Typ osoby, která je vhodná pro investiční bankovnictví, je někdo, kdo má rád psaní, rutinu, finanční analýzu a je extrovertní.

  • Excel modelování: Juniorští bankéři tráví spoustu času v Excelu vytvářením foukaných modelů Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů nebo jen provádějte ad hoc analýzu.
  • Projektová práce: Bankéři obcházejí dohody, takže pracovní postup je hrudkovitý (ale hodiny jsou vždy dlouhé).
  • Typ A: Obvykle jsou odchozí, ambiciózní, organizovaní a stavově orientovaní.
  • Hladký: Aby se investiční bankéři prosadili, musí být dobrými obchodníky.

Jaký je životní styl ve výzkumu kapitálu vs. investiční bankovnictví?

Výzkumní analytici pracují dlouhé hodiny, ale ne tak dlouho jako investiční bankéři Proč investiční bankovnictví? Téměř každý tazatel v oblasti investičního bankovnictví si položí otázku: proč investiční bankovnictví? Chci pracovat v investičním bankovnictví, protože je to nejrychlejší způsob, jak se naučit finanční modelování, oceňování, Excel a pochopit podstatu velkých podnikových transakcí. Jsem si vědom, že práce má přísnou hierarchii, velmi dlouhé hodiny. Obvykle začínají dříve, kolem 7 nebo 8 hodin ráno a pracují přibližně do 20 hodin. Ve výzkumu byste měli plánovat na 12 hodinové dny jako docela běžné, zatímco investiční bankéři by měli plánovat na 15+ hodin.

I když je v oblasti kapitálového výzkumu spousta práce, je méně volatilní a nestálý než investiční bankovnictví, kde není možné předvídat tok transakcí.

Jaká je kompenzace ve výzkumu kapitálu vs investiční bankovnictví?

Počáteční základní platy Plat investičního bankéře Plat investičního bankéře patří k nejvyšším na světě. Je jim vyplácen základní plat a bonus za jejich odškodnění. Zjistěte, kolik vydělávají. Analytik přímo z univerzity může očekávat, že vydělá více než 100 000 USD, ale za hodinu by to mohlo být pouhých 20–35 USD, když pracujete 100 hodin týdně, jsou srovnatelné pro výzkumné a investiční bankovnictví, ale v bonusové struktuře je velký rozdíl . Zatímco pozice juniorského investičního bankovnictví mohou vydělat 50-100% své základny ve formě bonusu, ve výzkumu by to mohlo být blíže 0-25%. Podívejte se na naše průvodce odměnami Kompenzace Průvodce odměnami a platy za pracovní místa v oblasti podnikových financí, investičního bankovnictví, výzkumu kapitálu, FP&A, účetnictví, komerčního bankovnictví, absolventů FMVA, kde najdete další podrobnosti.

Důvodem pro nižší bonusy je to, že průzkum vlastního kapitálu je často považován za nákladové středisko na rozdíl od ziskového střediska pro banky. To může být pravda, ale výzkum rovnosti hraje klíčovou roli při pomoci jiným divizím vydělávat peníze. Mít pověst vysoce kvalitního pokrytí zvyšuje vaše šance na vedení procesu IPO IPO Proces IPO je místem, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných nebo následných nabídek a je často odměněno investičními manažery provádějícími obchody prostřednictvím této banky.

Akciový výzkum vs investiční bankovnictví - Který má zajímavější práci?

To je zcela subjektivní.

Ve výzkumu vlastního kapitálu pracujete s veřejně dostupnými informacemi, často hovoříte s vedením a připravujete doporučení.

V investičním bankovnictví často jednáte s neveřejnými informacemi, pracujete v obchodech a transakcích a máte větší úhel pohledu na prodej.

Oba jsou zajímavé - jde o to, co je pro vás lepší osobnost. Oba vyžadují hodně finančního modelování a oba mohou být velmi obohacující.

Dodatečné zdroje

Jednalo se o finančního průvodce pro kapitálový výzkum vs investiční bankovnictví. Další relevantní zdroje najdete níže v těchto dalších kariérních průvodcích:

  • Popis pracovní pozice spolupracovníka Equity Research Popis pracovního místa spolupracovníka Research Equity Tento popis pracovní pozice spolupracovníka pro výzkum rovnosti nastiňuje klíčové dovednosti, zkušenosti a vzdělání potřebné pro práci. Pracovníci pro výzkum v oblasti akcií poskytují analýzu údajů o cenných papírech, aby informovali správce fondů a pomohli jim v investičním procesu. Tato oblast vyžaduje odborné znalosti v oblasti řešení problémů a širokou znalost akciového trhu
  • Otázky k rozhovoru s Equity Research Otázky k rozhovoru s Equity Research Otázky a odpovědi k průzkumu Equity. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání analytika nebo spolupracovníka pro výzkum v oblasti rovnosti. Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali? - Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní. - Připrav mě
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found