MiFID II - přehled, historie, kdo a co zahrnuje

MiFID II je revizí směrnice o trzích finančních nástrojů (MiFID), která byla původně publikována v roce 2004. Je základem finanční legislativy pro Evropskou unii Hospodářská unie Hospodářská unie je jedním z různých typů obchodních bloků. Odkazuje na dohodu mezi zeměmi, která umožňuje výrobkům, službám a pracovníkům volně překračovat hranice. Unie je zaměřena na odstranění vnitřních obchodních překážek mezi členskými zeměmi s cílem ekonomicky prospět všem členským zemím. , jehož cílem je pomoci obchodníkům, investorům a dalším účastníkům ve finančním sektoru. Primárním cílem MiFID II je udržet finanční trhy silné, spravedlivé, efektivní a transparentní.

MiFID II

Historie směrnice MiFID

Původní MiFID byla založena v roce 2004. Účinná v celé Evropské unii začala v roce 2007. Od svého vzniku byla legislativa používána jako nástroj, který pomáhá vytvářet jednotné a spravedlivé finanční trhy Finanční trhy Finanční trhy, od samotného názvu, jsou typem tržiště, které poskytuje cestu k prodeji a nákupu aktiv, jako jsou dluhopisy, akcie, devizy a deriváty. Často se jim říká různá jména, včetně „Wall Street“ a „capital market“, ale všechny stále znamenají jedno a totéž. v EU. MiFID obsahuje několik důležitých směrnic:

  1. Nastiňuje požadavky nezbytné k regulaci obchodních trhů
  2. Poskytuje kodexy chování a provozní požadavky pro investiční instituce
  3. Nařizuje transparentnost pro všechny obchody
  4. Označuje pravidla a procesy, které je třeba dodržovat v případě finančního nebo provozního zneužití finančních trhů
  5. Stanoví pravidla pro vstup obchodních nástrojů do obchodní arény

Na konci roku 2011 Evropská komise, která vytvořila a dohlížela na původní MiFID, vytvořila návrh revizí MiFID, což je návrh, který vyústil v MiFID II po více než dvou letech debat, vyvrácení a jednání. Evropský parlament a Rada EU hlasovaly pro zachování konečné řady revizí a MiFID II byl oficiálně zveřejněn v polovině roku 2014.

Kdo a co zahrnuje MiFID II

Jednoduchá odpověď na to, kdo a na co MiFID II pokrývá, je: všichni a všechno ve finanční komunitě.

Abychom to dále rozdělili, MiFID ovlivňuje:

  • Fondy a správci fondů Správce portfolia Správci portfolia spravují investiční portfolia pomocí šestikrokového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů.
  • Všechny obchodní burzy
  • Banky a bankovní manažeři
  • Jakákoli místa pro obchodování
  • Penzijní fondy
  • Obchodníci
  • Zprostředkovatelé
  • Investoři

Druhým primárním zájmem jsou trhy, na které se zaměřuje MiFID II, a to:

  • Pevný příjem
  • Akcie
  • Futures Futures kontrakt Futures kontrakt je dohoda o koupi nebo prodeji podkladového aktiva k pozdějšímu datu za předem stanovenou cenu. Je také známý jako derivát, protože budoucí smlouvy odvozují jeho hodnotu od podkladového aktiva. Investoři si mohou koupit právo koupit nebo prodat podkladové aktivum později za předem stanovenou cenu.
  • Zboží obchodované na burze
  • Všechny retailové deriváty

Závěrečné slovo

Cílem MiFID II - revize originálu - bylo učinit pravidla a předpisy týkající se finančních trhů v EU jasnější a efektivnější. Větší transparentnost byla rovněž významným problémem. Snad nejdůležitějšími důvody pro vytvoření MiFID II jsou revize provedené v souladu s neustále rostoucí a měnící se technologií.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Banka pro mezinárodní platby (BIS) Banka pro mezinárodní platby (BIS) Banka pro mezinárodní platby (BIS) byla založena v roce 1930 a je vlastněna centrálními bankami různých zemí. Slouží jako banka pro členské centrální banky a její úlohou je podporovat mezinárodní měnovou, finanční stabilitu a finanční korporace. Banka pro mezinárodní platby má sídlo v
  • Basel III Basel III Dohoda Basel III je soubor finančních reforem, který vypracoval Basilejský výbor pro bankovní dohled (BCBS) s cílem posílit
  • LIBOR LIBOR LIBOR, což je zkratka pro London Interbank Offer Rate, označuje úrokovou sazbu, kterou britské banky účtují jiným finančním institucím za krátkodobý úvěr se splatností od jednoho dne do 12 měsíců v budoucnosti. LIBOR slouží jako srovnávací základna pro krátkodobé úrokové sazby
  • Zákon Sarbanes Oxley Act Sarbanes Oxley Act Zákon Sarbanes-Oxley Act je americký federální zákon, jehož cílem bylo chránit investory zvýšením spolehlivosti a přesnosti podnikových informací.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found