Index dluhopisů na rozvíjejících se trzích (EMBI) - přehled, indexy, výhody a rizika

Index dluhopisů na rozvíjejících se trzích (EMBI) je referenční index, který měří výkonnost dluhopisů rozvíjejících se zemí a jejich příslušných podnikových organizací. EMBI poprvé publikovala přední investiční banka J.P.Morgan.

Index dluhopisů na rozvíjejících se trzích (EMBI)

Rozvíjející se trh je tržní ekonomika, která je v současné době ve fázi růstu. Jak entita roste, stává se více angažovanou a více interaguje s globálním trhem.

Rozvíjející se trhy jsou také považovány za riskantnější investice, protože jsou stále ve vývojovém cyklu a kolísají poměrně často.

souhrn

  • Index dluhopisů na rozvíjejících se trzích (EMBI) je referenční index, který měří výkonnost dluhopisů rozvíjejících se zemí a jejich relativních podnikových organizací.
  • Rozvíjející se trhy jsou ekonomikami stále ve fázi růstu a zahrnují země jako Rusko, Mexiko a Čína.
  • J.P.Morgan provozuje tři z nejpopulárnějších indexů EMBI.

EMBI indexy J. Morgana

Tři indexy sledují výkonnost dluhopisů na rozvíjejících se trzích, které provozuje J.P.Morgan, jsou:

1. Index J.P.Morgana EMBI +

Index EMBI + měří celkovou návratnost obchodovaných zahraničních dluhových nástrojů na rozvíjejících se trzích. Index poskytuje investorům definitivní informace o dluhu v cizí měně na rozvíjejícím se trhu, kompilaci nástrojů obchodovaných na trhu a jejich dohodnuté podmínky.

Běžný index EMBI se od EMBI + liší v důsledku dluhopisů Brady Bond denominovaných v USD, Eurobondů Eurobondů A Eurobond je dluhový nástroj (cenný papír) s pevným výnosem denominovaný v jiné měně, než je místní měna země, kde byl dluhopis vydán, a půjčky.

Finanční nástroje v rámci EMBI + musí splňovat přísná kritéria pro likviditu obchodování na sekundárním trhu a musí mít minimální nominální hodnotu 500 milionů USD.

2. J.P.Morgan EMBI Global Index

EMBI Global, který je považován za „rozšířenou“ verzi EMBI +, také měří celkovou návratnost obchodovaných zahraničních dluhových nástrojů v rozvíjejících se zemích. Liší se od EMBI + zahrnutím Brady Bonds, eurobondů a půjček denominovaných v USD.

Globální index EMBI je stále povinen splňovat minimální nominální hodnotu 500 milionů USD, ale nemusí dodržovat přísná kritéria pro likviditu obchodování na sekundárním trhu. Jde v podstatě o kombinaci běžného indexu EMBI a EMBI +.

3. Globální diverzifikovaný index J.P.Morgan EMBI

Globální diverzifikovaný index EMBI omezuje váhy rozvíjejících se zemí s většími dluhovými zásobami. Provádí se to pouze zahrnutím konkrétních částí aktuálních nominálních hodnot nesplaceného dluhu.

Výhody investování na rozvíjejících se trzích

1. Rozvoj a růst

Rozvoj a růst jsou poháněny neustálou interakcí s globálním trhem.

2. Diverzifikace portfolia

Investice na rozvíjejících se trzích jsou výjimečným způsobem, jak diverzifikovat své portfolio. Je to prospěšné, protože hospodářský pokles v rozvinutém státě. Rozvinutá ekonomika Vyvinutá ekonomika je region, obvykle země, s vysokou úrovní bohatství a zdrojů, které mají k dispozici jeho obyvatelé nebo občané, může potenciálně způsobit růst v ostatních (rozvíjejících se ekonomikách).

Rizika investování na rozvíjejících se trzích

1. Měna

Měny rozvíjejících se trhů jsou považovány za extrémně volatilní kvůli konverzním kurzům. Zisky lze zejména snížit, pokud je konverzní poměr nízký.

2. Politika

Politická struktura na rozvíjejících se trzích může být nestabilní. To může způsobit vážné ekonomické změny a nechat investora v deficitu.

3. Ekonomika

Ekonomická situace rozvíjejících se trhů se velmi liší od rozvinutých trhů. Ukazuje se to prostřednictvím inflace Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). , měnové politiky a nízká zaměstnanost.

Nejlepší 10 ETF dluhopisů na rozvíjejících se trzích

Dluhopisy rozvíjejících se trhů ETF jsou vytvářeny investováním dluhů emitovaných rozvíjejícími se tržními ekonomikami. ETF mají nižší úvěrovou kvalitu než vyspělé ekonomiky. ETF dluhopisů na rozvíjejících se trzích mají tendenci poskytovat vyšší výnosy.

Zde je 10 nejlepších ETF dluhopisů rozvíjejících se trhů v roce 2020:

  1. iShares J.P. Morgan USD Emerging Market Bond ETF
  2. VanEck Vectors J.P.Morgan EM Local Currency Bond ETF
  3. Invesco Emerging Markets Sovereign Debt ETF
  4. Vanguard Emerging Markets State Bond ETF
  5. SPDR Barclays Capital Emerging Markets ETF místních dluhopisů
  6. iShares rozvíjející se trhy ETF dluhopisů v místní měně
  7. iShares Emerging Markets High Yield Bond ETF
  8. První svěřenecký fond rozvíjejících se trhů v místní měně ETF
  9. WisdomTree Emerging Markets Local Debt Fund
  10. Rozvojové trhy SPDR DoubleLine s pevným výnosem ETF

Skóre ESG měří různé standardy v oblasti životního prostředí, společnosti a správy, které se společnosti mají řídit. Pokud jde o investování, skóre ESG ukazuje investorovi morálku společnosti.

Zde jsou skóre ESG u prvních pěti společností uvedených výše:

ESG skóre

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Životní prostředí, sociální oblast a správa věcí veřejných (ESG) ESG (Environmentální, sociální oblast a správa věcí veřejných) Environmentální, sociální a správa věcí veřejných (ESG) jsou kritéria, která dohromady tvoří rámec pro hodnocení dopadu udržitelnosti a
  • JP Morgan Chase & Co JP Morgan Chase & Co JPMorgan Chase & Co je nadnárodní bankovní holdingová společnost se sídlem v New Yorku. Po sloučení společností J. P. Morgan a Chase Manhattan Bank v prosinci 2000 se stala jednou z nejlepších bank v USA. JPMorgan Chase and Co. je celosvětově šestou největší bankou podle aktiv na světě s celkovými aktivy
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Dluhový / dluhopisový fond Dluhový / dluhopisový fond Dluhový fond nebo dluhopisový fond je skupina investic, obvykle podílový fond nebo fond obchodovaný na burze, který investuje do fondu s pevným výnosem

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found