Nadace - přehled, typy, účel a daně

Nadace je struktura používaná velkými neziskovými organizacemi - jako jsou nemocnice, muzea a univerzity - k získávání darovacího kapitálu za účelem průběžného financování jejího provozu. Nadační struktura umožňuje takovým neziskovým organizacím NPO (nezisková organizace) NPO (nezisková organizace) je subjekt, který je poháněn věnováním sociální věci v oblastech náboženství, vědy, výzkumu nebo vzdělávání spravovat sadu finančních aktiv, pomocí kterých lze generovat návratnost investic. Investiční výnosy, které jsou generovány z finančních aktiv, se poté použijí k financování operací neziskové organizace a dalšího růstu dotace.

Nadace

Do fondu se neustále přidává kapitál v podobě nových darů a reinvestovaných výnosů. Dodatečný kapitál pomáhá nadaci růst. Hlavní kapitál se z nadačního fondu obecně nikdy nevybírá, což také přispívá k růstu fondů. Pouze návratnost investice Návratnost investice (ROI) Návratnost investice (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic. slouží k financování operací neziskové organizace.

souhrn

  • Nadace je struktura používaná velkými neziskovými organizacemi k získávání darovacího kapitálu.
  • Účelem dotace je vydělat investiční příjem investováním darovaného kapitálu. Část výnosů z investic je použita na provoz a zbytek je znovu investován.
  • FASB klasifikuje nadace do tří kategorií - skutečné nadace, termíny nadace a kvazi-nadace.

Druhy nadací

Na základě rady pro finanční účetní standardy (FASB) jsou tři různé typy dotací:

1. Termín dotace

Pojem dotace, na rozdíl od většiny ostatních dotací, není věčný. Je zřízen na omezenou dobu, například na pevný počet let, nebo do doby, než dojde ke konkrétní události, jako je smrt dárce. Po vypršení funkčního období nadace může být částka přispívající jistiny použita k financování operací.

2. Opravdové nadání

Pokud dárce poskytuje nadaci finanční prostředky, je stanoveno, že musí být trvale uchovávány. Pravé dotace obecně zahrnují písemnou dohodu, která ji uvádí.

3. Kvazi-dotace

Správní rada nadačního fondu se může v rámci nadačního fondu rozhodnout použít rezervní fondy, neomezené dary nebo finanční neočekávané události. Takové doplňky jsou klasifikovány jako kvazi-dotace.

Zahrnutí aktiv je na uvážení představenstva Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni, aby zastupovali akcionáře. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. , a jako taková se nová správní rada může rozhodnout taková aktiva nezahrnout. Proto se nepovažuje za opravdové nadání.

Nadace - typy

Účel nadace

Protože primárním cílem nadace je usilovat o návratnost investic, nadace funguje jako fond. Jakmile je nadační fond dostatečně zralý, může rozdělení z nadačního fondu představovat velkou část provozních výnosů neziskové organizace.

Například nadační fond Harvard University, jehož velikost je 38,3 miliard USD, přispěl až 35% k celkovým provozním výnosům univerzity ve fiskálním roce Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je 12 měsíců nebo 52 týdnů časové období, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování výročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010. 2019.

Velikosti darů nadací

Typická velikost daru nadace je obecně mnohem větší ve srovnání s jinými charitativními dary. Je to proto, že dárci si uvědomují, že velké dary na dotaci jsou způsob, jak financovat organizaci a podporovat věc, v kterou věří v mnoho dalších let, a proto je jejich dědictví dárce také udržováno naživu.

Největší severoamerické univerzitní nadační fondy

Některé z největších univerzitních nadačních fondů v Severní Americe jsou uvedeny níže:

Největší severoamerické univerzitní nadační fondy

Zdanění

Nadační fondy získávají významné daňové úlevy, které působí jako katalyzátor jejich růstu. V USA nemusí nadační fondy platit daně z kapitálových zisků Zisk kapitálu Zisk kapitálu je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice vyplývající z zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. nebo dividendy. Na nadační příjem generovaný většinou amerických univerzit se však vybírá spotřební daň ve výši 1,4%.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Neziskové organizace Neziskové organizace Nezisková organizace je organizace zaměřená na konkrétní společenskou věc a všechny vydělané nebo darované peníze se používají při realizaci
  • Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů Daň z kapitálových výnosů je daň uvalená na kapitálové zisky nebo zisky, které jednotlivec dosahuje prodejem aktiv. Daň se ukládá až poté, co je aktivum převedeno na hotovost, a ne, když je stále v rukou investora.
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found