Akcie A - přehled, charakteristiky a poplatky, význam

Akcie A jsou klasifikací akcií pro běžné nebo preferované akcie. Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, prioritní akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. . Klasifikace akcií označuje různé typy akcií, které mohou investoři vlastnit v akciích společnosti.

Akcie A.

Různé typy akcií poskytují různé úrovně výhod a práv. Společnost může například vydat akcie třídy A, třídy B a třídy C. Je důležité si uvědomit, že není nutné, aby akcie společnosti převzaly více tříd akcií.

Společnost si navíc může vybrat, jak chce definovat výhody pro různé třídy, protože neporušuje žádná práva ani zákony spojené s držiteli. Výhody plynoucí pro držitele třídy A mohou klesat v oblastech, jako jsou dividendy, prodej aktiv nebo hlasovací práva. Hlasovací akcie Hlasovací akcie jsou akcie společnosti, které akcionáře opravňují k hlasování o klíčových emisích společnosti. Obvykle se jedná o jeden hlas na akcii. Akcie.

souhrn

  • Akcie třídy A jsou klasifikací akcií. Různé typy akcií poskytují různé úrovně výhod nebo práv.
  • Hlavní oblasti zvláštních výhod ve vztahu ke klasifikaci akcií jsou hlasovací práva, preference likvidace a výplaty dividend.
  • Znalosti o různých typech akcií společnosti mohou investorům pomoci při informovaném rozhodování o tom, které akcie kupují.

Porozumění akcím A

Chcete-li rozšířit, když se společnosti daří, budou mít akcionáři určitých tříd přednost před výplatami dividend, nebo mohou obdržet hlasy navíc ve srovnání s držiteli akcií s jinými třídami. Je však důležité zdůraznit, že akcie mohou také přicházet s omezeními výměnou za další výhody.

Například hlasovací práva akcionáře jsou snížena, ale zase dostávají přednost z hlediska výplat dividend. Dividenda na akcii (DPS) Dividenda na akcii (DPS) je celková částka dividend připisovaná každé jednotlivé akcii společnosti v oběhu. Výpočet dividendy na akcii. Navíc někdy držitelé akcií třídy A mohou své akcie převést na akcie třídy B za určitou míru. Akcie třídy A se od ostatních tříd liší, například v poplatcích za prodej.

Akcie třídy A ve Spojených státech mohou být zpoplatněny investovanou částkou, zatímco akcie třídy B nebo C ne. Akcie třídy B by však zahrnovaly další průběžné výdaje, které akcie třídy A neobsahují.

Pokud investor koupí akcie třídy A, budou účtovány poplatky za front-end. Například pokud by akcionář investoval 100 $ a 5% byla prodejní cena, investuje do společnosti technicky pouze 95 $.

Kromě poplatku za front-end prodej může být účtován roční poplatek za prodej. Poplatky za front-end by obvykle nebyly součástí nákupu akcií třídy B nebo třídy C.

Akciové poplatky třídy A.

Akcie třídy A jsou tradičním druhem front-end load akcií, které v době nákupu vyžadují prodejní poplatek. Poplatek bude stržen z celkové investované částky.

Za akcie bude navíc obvykle účtován roční poplatek. Běžnou situací pro akciové poplatky třídy A je 5,75% poplatek za načtení v době nákupu a 0,25% distribuční poplatek ročně.

Důležitost akcií A.

Obecně řečeno, při nákupu akcií společnosti je důležité rozpoznat a porozumět různým typům akcií. Jako investor je zásadní porozumět různým typům, takže s vašimi investicemi můžete dělat chytřejší rozhodnutí a zvolit klasifikaci akcií, která nejlépe vyhovuje vaší situaci.

Je také důležité pochopit různé poplatky spojené s různými typy akcií, abyste věděli, jaký vliv mají poplatky na vaše celkové výnosy.

Jako investor byste měli určit, jaké jsou vaše priority týkající se vašich investic. Pokud například hledáte více hlasovacích práv a určité akcie třídy A vám je poskytnou, pak jsou to akcie, které byste se měli rozhodnout koupit.

Jako emitent akcií je navíc důležité porozumět různým úrovním akcií, abyste se mohli potenciálně soustředit na hlasovací sílu nebo výplatu dividend určitému typu třídy, pokud to budete potřebovat.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Běžné vs preferované akcie Běžné vs preferované akcie Potenciální investoři, kteří chtějí získat podíl nebo vlastnictví ve společnosti, se mohou rozhodnout pro nákup mezi běžnými vs preferovanými akciemi. Společnosti
  • Akciová dividenda Akciová dividenda Akciová dividenda, metoda, kterou společnosti používají k rozdělení majetku mezi akcionáře, je výplata dividendy prováděná spíše ve formě akcií než v hotovosti. Akciové dividendy se primárně vydávají místo hotovostních dividend, když má společnost málo likvidní hotovosti.
  • Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - pasiva
  • Transakční náklady Transakční náklady Transakční náklady jsou vzniklé náklady, které nehromadí žádný účastník transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found