Dobrovolné uzavření - přehled, účinky, výhody a nevýhody

Dobrovolné uzavření trhu se týká uzavření trhu zahájeného dlužníkem. Dlužník dobrovolně vstoupí do uzavření trhu, protože není schopen splácet úvěr nebo se chce vyhnout jakýmkoli budoucím splátkám. Vlastnictví nemovitosti je převedeno z dlužníka na věřitele. Věřitel Věřitel je definován jako obchodní nebo finanční instituce, která poskytuje úvěr společnostem a jednotlivcům, s očekáváním, že celá částka.

Dobrovolné uzavření

Pokud se vypůjčovatel snaží provést platby nebo se plateb vůbec nevyhne, následuje nedobrovolné uzavření trhu. Uzavření je zahájeno věřitelem, aby se zmocnil majetku, což může vést k vystěhování dlužníka.

Pokud se zdá, že nedobrovolné uzavření trhu a vystěhování je nevyhnutelné, je pro dlužníka často lepší volbou dobrovolné uzavření trhu. Mohou opustit nemovitost podle svých vlastních podmínek a ukončit splátky půjčky dříve.

souhrn

  • Dlužník zahájí dobrovolné uzavření trhu, aby převedl vlastnictví nemovitosti na věřitele. Stává se to, když majitel domu již není schopen nebo ochoten splácet hypotéku na dluh, který použili k financování nemovitosti.
  • Vlastnictví nemovitosti se převádí z dlužníka na věřitele výměnou za osvobození dlužníka od platebních povinností.
  • Dobrovolné uzavření trhu upřednostňují dlužníci a věřitelé před obtížnějším a časově náročnějším procesem nedobrovolného uzavření trhu.

Účinky dobrovolného uzavření trhu

Dobrovolné uzavření trhu bude mít za následek statné vykoupení úvěru dlužníka. To znesnadní získání souhlasu s dalšími půjčkami, kreditními kartami a jinými formami úvěru. Účinky uzavření trhu mohou dokonce ovlivnit schopnost dlužníka získat práci. Z toho vyplývá, že dobrovolné uzavření trhu je příznivější než nedobrovolné uzavření trhu. Pokud se rozhodnete pro dobrovolné uzavření, škoda se alespoň zmírní.

Americká bytová bublina

Dobrovolná zabavení mohou být pod jinými jmény, včetně přátelského uzavření, uvolnění hypotéky, odchodu a strategického selhání. Během Velké recese se široce používaly dobrovolné zabavování majetku.

S americkou bublinou na bydlení a rizikovými hypotékami se dlužníci snažili splácet své hypotéky. Půjčili si nad poměry a recese zanechala mnoho nezaměstnaných, což zhoršilo finanční napětí způsobené splácením hypotéky. Kromě obtížné situace se ceny bytů propadly a mnoho hypoték šlo pod vodu, což znamenalo, že výše dlužné částky převyšovala hodnotu domu.

Před bublinou na trhu s bydlením v Americe se dobrovolné zabavování stěží používalo a samotná fráze se stěží zmínila. Na konci roku 2000 se dobrovolné zabavování stalo běžným. Dopady americké bubliny na trhu s nemovitostmi byly tak velké, že dobrovolné zabavování je dnes stále běžné. U některých dlužníků zůstává hodnota jejich bydlení pod hodnotou jejich hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. .

Skutek namísto uzavření

Skutek namísto uzavření smlouvy se týká dokumentu používaného pro většinu dobrovolných zabavení majetku. Listina převede vlastnictví nemovitosti z dlužníka na věřitele výměnou za osvobození dlužníka od platebních povinností. Použití procesu se skutkem namísto uzavření trhu pomůže vyhnout se nákladnému a časově náročnému standardnímu uzavření trhu. Je přínosem jak pro věřitele, tak pro dlužníka.

K zahájení procesu dlužník předloží žádost o zmírnění ztráty svému poskytovateli hypotéky. Pokud vše půjde dobře, dlužník se zbaví svých dluhů na majetku, i když tomu tak není vždy. Někdy bude existovat úsudek o nedostatku.

Nedostatkem je rozdíl mezi tržní hodnotou. Tržní hodnota Tržní hodnota se obvykle používá k popisu toho, jak velká je hodnota aktiva nebo společnosti na finančním trhu. Je to vzájemně určeno účastníky trhu a nemovitostí a hypotečním dluhem. Věřitelé se mohou nebo nemusí vzdát dluhu z nedostatku listinou namísto uzavření. Pokud se dlužníka rozdílu nevzdá, může dlužník čelit rozsudku o nedostatku a bude povinen rozdíl uhradit. Dlužníci musí zajistit, aby listina smlouvy uvádí, že nebudou odpovědní za nedostatek.

Pros dobrovolného uzavření trhu

1. Platby končí dříve

Dobrovolné uzavření trhu se používá jako poslední možnost pro dlužníka, ale může nabídnout nejrychlejší cestu k úlevě. Proces dobrovolného uzavření trhu je mnohem rychlejší než typické uzavření trhu. Toto uzavření trhu iniciuje také dlužník, aby mohl dlužník kdykoli rozhodnout, zda může nebo nebude moci provádět platby.

2. Možnost odejít za vlastních podmínek

Odchod podle vlastních podmínek je mnohem lepší než násilné vystěhování prostřednictvím nedobrovolného uzavření trhu. Když si dlužník zvolí dobrovolné uzavření trhu, může si naplánovat svůj další krok. Zmírňuje jeden stres procesu uzavření trhu - kde budete bydlet dál.

3. Menší dopad na úvěr než nedobrovolné uzavření trhu

Dobrovolné uzavření trhu ovlivňuje váš úvěr v menší míře než nedobrovolné uzavření trhu. Je známo, že použití listiny namísto uzavření trhu zmírní úvěrový dopad a zkrátí jeho délku. Nedobrovolná exekuce mohou zničit úvěr na sedm let, zatímco skutek namísto uzavření trhu může mít dopad pouze na čtyři roky.

4. Rychlejší a snazší proces pro věřitele

Ve srovnání s nedobrovolným uzavřením trhu může být dobrovolné uzavření smlouvy pro dlužníka a věřitele výhodou. Proces je rychlejší a bezproblémový pro obě strany.

Dobrovolné uzavření - klady a zápory

Nevýhody dobrovolného uzavření trhu

1. Úvěr je stále vážně ovlivněn

I když je úvěrový dopad dobrovolného uzavření trhu slabší, dopad může být stále zničující. Vaše kreditní skóre Kreditní skóre Kreditní skóre je číslo představující finanční a kreditní situaci jednotlivce a schopnost získat finanční pomoc od věřitelů. Věřitelé používají kreditní skóre k posouzení kvalifikace potenciálního dlužníka na půjčku a konkrétních podmínek půjčky. bude klesat, což bude mít za následek vlnící se efekt, který povede k dalším důsledkům.

2. Bydlení a zaměstnání

Mezi důsledky patří otázky bydlení a zaměstnanosti. Váš kredit ovlivní to, na jaké bydlení se můžete kvalifikovat, a úrokové sazby, které získáte u budoucích hypoték. To je, pokud se vám podaří získat schválení. Věřitelé vám nemusí půjčit, pokud vědí, že jste dříve dobrovolně zabavili. Vytvoří překážky, které musíte překonat, abyste získali střechu nad hlavou.

Zaměstnavatelé si dnes mohou prohlížet kreditní zprávy uchazečů, které zvažují. Jedná se o bezpečnostní opatření, ale může na vás jako na dlužníka vrhnout světlo a na to, jak byste byli jako zaměstnanec. To platí zejména v případě, že se práce zabývá správou peněz. Dílčí kreditní skóre může zvýšit červenou vlajku.

3. Rozsudek o nedostatku

Rozsudek o nedostatku může potenciálně vyplývat z dobrovolného uzavření trhu. Uvolnění 100% dluhu dlužníka je běžné, ale není jisté. Dlužník může být povinen uhradit rozdíl mezi hodnotou domu a dluhem hypotéky.

Mohou být povinni zaplatit 100% rozdílu nebo jeho části. Ať tak či onak, vytvořilo by to finanční zátěž. Dlužníci by si měli být vědomi těchto podmínek, když zahájí dobrovolné uzavření smlouvy s věřitelem.

4. Potenciální daně dlužné za oddlužení

Pokud je nedostatek odpuštěn, mohou mít pro tento odpuštěný dluh daňové důsledky. Když je dluh zrušen, IRS to považuje za zdanitelný příjem. Může tedy být vymazán dluh, ale s ním by mohl přijít i daňový zákon.

Splatit daně z dluhu je mnohem snazší než samotný dluh, ale daňový účet může být stále nákladný a obtížně platitelný, pokud je dlužník již hotovost omezen.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Oznámení o prodlení Oznámení o prodlení Oznámení o prodlení je formální veřejné oznámení, které je podáno u státního soudu a uvádí, že dlužník je v prodlení. Používá se, když je dlužník
  • Refinancovaná hypotéka Refinancovaná hypotéka V oblasti nemovitostí je refinancování proces nahrazení současné hypotéky novou hypotékou, která obvykle poskytuje dlužníkovi výhodnější podmínky.
  • Dobrovolné dodržování předpisů Dobrovolné dodržování předpisů Dobrovolné dodržování předpisů je předpoklad, podle kterého funguje daňový systém USA. Je to zásada, pro kterou budou všichni daňoví poplatníci s dani spolupracovat
  • Náklady na dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found