Exekutor - přehled, povinnosti a odpovědnosti, závěť

Vykonavatel závěti je odpovědný za utřídění nebo rozdělení financí jednotlivce po jeho smrti. Slouží jako „zákonný osobní zástupce“ a spravují pozůstalost zesnulého v souladu s podmínkami uvedenými v závěti. Zajišťují, že dluhy a daně dědická daň dědická daň je daň zaplacená osobou nebo osobami, které zdědily majetek (peníze nebo majetek) zesnulé osoby. V některých jurisdikcích lze termíny „daň z nemovitostí“ a „dědická daň“ používat zaměnitelně. na majetku jsou vyplaceny a rozdělí zbytky majetku dědicům, jak je uvedeno v závěti.

Vykonavatel

Někdy musí exekutor rozhodnout o tom, kdy majetek prodat, aby se dědicům dostalo přiměřené návratnosti. Mohou být také požádáni o zahájení a obranu soudního řízení jménem majetku a zesnulého. Právní proces zajišťování toho, aby byl majetek distribuován žijícím příbuzným, a aby byly zaplaceny veškeré daně nebo závazky, se nazývá dědická dědická dědická dědická dědická část je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá jeho vůlí, majetek a.

Povinnosti a odpovědnost exekutora

Exekutor musí mít při výkonu své svěřenecké povinnosti poctivost a píli. Povinnost fiduciáře Povinností fiduciáře je odpovědnost, kterou jsou pověřeni fiduciáři při jednání s jinými stranami, zejména ve vztahu k finančním záležitostem. V . Povinnost fiduciáře existuje, když je od člověka požadováno, aby jednal v dobré víře jménem někoho jiného. Exekutor vykonává řadu povinností, které se liší v závislosti na složitosti závěti. Následují některé z běžně existujících povinností exekutorů:

1. Závěť odevzdejte u soudu

První povinností exekutora je najít a porozumět poslední vůli zesnulého. Poté musí předložit závěť k přezkoumání soudu, aby legálně zahájil proces otevírání pozůstalosti, kterou je třeba rozdělit. Proces zahrnuje také rozhodnutí, zda prodat nemovitost nebo cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. ve vlastnictví dané osoby.

Jakmile je závěť předložena soudu, soudce rozhodne, zda je závěť legální, v souladu se zákonem a neobsahuje žádné chyby.

2. Identifikujte aktiva a zaplaťte závazky

Po potvrzení závěti soudem je povinností exekutora shromáždit veškerá aktiva a pasiva zesnulého a zajistit, aby byla na závěti zaúčtována. To zahrnuje výpisy z debetních a kreditních karet, osvědčení o držení nemovitostí, pojistné smlouvy, nevyrovnané dluhy nebo jakékoli jiné právní, finanční dokumenty.

Po shromáždění veškerého majetku zesnulého musí exekutor použít realitní fondy k udržení veškerých pojistných smluv a provádění hypoték. Prostředky se obvykle převádějí na bankovní účet realitní kanceláře, který lze použít ke správě finančních aktiv zesnulého.

3. Bránit majetek zesnulého během soudního řízení

Pokud má být majetek zesnulého distribuován více členům rodiny, může to často vést ke konfliktu a soudním sporům, které je třeba vyřešit soudem. V případě, že by taková situace nastala, je povinností exekutora bránit pozůstalost. V důsledku sporu mezi členy rodiny mohou nastat dva typy soudních sporů, a to:

  • Napadněte vůli

Když člen rodiny napadne závěť, je to obvykle proto, že se domnívá, že by měl obdržet větší podíl na majetku, a nesouhlasí s podmínkami uvedenými v závěti. Pravidla pro napadení se budou lišit podle státu. Povinností exekutora je úspěšně rozdělit majetek, jak je uvedeno v závěti, takže pokud rodinný příslušník závěť zpochybní, měl by exekutor vyhledat právní radu.

  • Upozornění

Pokud si člen rodiny zachovává skutečný zájem o závěť, může dát námitku ohledně podmínek závěti. K tomu dojde, pokud osoba nesouhlasí s podmínkami závěti a nevěří, že jmenovaný exekutor je správnou osobou k provedení podmínek uvedených v závěti.

4. Zaplaťte požadované daně

Kromě rozdělení majetku je exekutor také odpovědný za správu daní zemřelého. Musí vyrozumět daňový úřad a zavést politiku daňového přiznání, pokud daná osoba vydělala příjem před smrtí.

V některých případech se může vztahovat daň z nemovitosti, ale pouze v případě, že má nemovitost velmi vysokou hodnotu. V USA musí mít nemovitost hodnotu přes 11,18 milionu USD, aby mohla být vyměřena daň z nemovitosti. Exekutor také připraví přiznání k dani z příjmu za poslední rok života zesnulého.

5. Zavřete majetek

Pokud se rozhodne o podílu na majetku, který má být rozdělen mezi příslušné dědice, exekutor poskytne soudu zprávu o všech provedených postupech. Po schválení soudcem budou prostředky rozděleny podle závěti.

Exekutoři obvykle dostávají za svou práci provizi, jakmile je řízení o majetku dokončeno. Provize se může pohybovat mezi 0,5% a 3% v závislosti na velikosti statku a objemu provedené práce.

Exekutorem může být člen rodiny, nebo, je-li závěť komplikovanější, může být jako exekutor jmenován také právní zástupce nebo účetní. Pokud není k dispozici nikdo, kdo by vykonával funkci exekutora, vláda pověří veřejného správce, který provede rozdělení majetku.

Další zdroje

Program Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ společnosti Finance pokrývá ty nejdůležitější znalosti a dovednosti potřebné k tomu, aby se stal kvalifikovaným úvěrovým analytikem, včetně účetnictví, obchodních analýz a hodnocení úvěrů. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Dědičnost Dědičnost se týká celého majetku majetku nebo jeho části, který je předán dědicům po smrti majitele majetku. Dědičnost může být v
  • Nepřímé daně Nepřímé daně Nepřímé daně jsou v zásadě daně, které mohou být přeneseny na jiný subjekt nebo jednotlivce. Obvykle se ukládají výrobci nebo dodavateli, který je poté
  • Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem Zdanitelným příjmem se rozumí jakákoli kompenzace fyzické nebo právnické osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found