Konverzní poměr zákazníka - přehled, vzorec, CRO

Konverzní poměr zákazníka je procento potenciálních zákazníků, kteří provedou konkrétní požadovanou akci. V elektronickém obchodování Úvod do elektronického obchodu Elektronickým obchodem se rozumí obchodní transakce se zbožím nebo službami prováděné přes internet. V posledních několika letech se elektronický obchod rychle vyvinul a stal se kombinací online a offline maloobchodu, který je vertikálně integrován. Společnosti elektronického obchodování prodávají různé produkty a služby. Úvodní průvodce nebo online marketing, označuje procento návštěvníků webových stránek, kteří na webu nebo na vstupní stránce provádějí konkrétní požadovanou akci.

Konverzní poměr zákazníka

Konverzní akce je obvykle kvantifikovatelná akce, která dokáže z potenciálního zákazníka udělat platícího zákazníka. V závislosti na obchodních cílech může být konverzní akcí registrace na webu, poskytnutí kontaktních údajů pro generování potenciálních zákazníků, nákup, odeslání formuláře, volání firmy, stažení dokumentu nebo šablony, přihlášení k odběru atd.

Míra konverze zákazníka je metrika, která měří efektivitu marketingových kampaní 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané ke strategickému umístění firmy. 5 P, návrhy webových stránek, prodejci a další prodejní nástroje. Vylepšená míra konverze zákazníků může významně ovlivnit generování potenciálních zákazníků a následně prodej a příjmy. Metrika se zaměřuje na to, aby návštěvníci webových stránek využili co nejvíce, než aby se snažili získat větší provoz.

Rychlé shrnutí

  • Konverzní poměr zákazníků, klíčové měřítko marketingového výkonu, je rychlost, s jakou potenciální zákazníci provádějí konkrétní požadovanou akci.
  • V elektronickém obchodování nebo online marketingu má konverze zákazníků za cíl posunout potenciální zákazníky směrem k tomu, aby byli platícími zákazníky.
  • Konverzní poměr zákazníka lze zvýšit optimalizací designu, sociálním ověřením, jasným zobrazením kontaktních informací, odstraněním rozptýlení, nadpisů, důvěryhodnosti, záruk atd.

Vzorec pro přepočítací koeficient zákazníka

Konverzní poměr zákazníků se vypočítá vydělením počtu lidí, kteří v daném časovém rámci provedli požadovanou konkrétní akci, celkovým počtem potenciálních zákazníků nebo návštěvníků stránek vynásobeným 100%, jak je znázorněno níže:

Konverzní poměr zákazníka - vzorec

Sledování konverzí zákazníků

K výpočtu konverzního poměru zákazníků musí vlastník firmy nepřetržitě sledovat konverze. Je důležité, aby podniky pravidelně sledovaly konverze svých zákazníků a vyzkoušely různé přístupy, aby zjistily, co funguje nejlépe.

Společnosti by měly v průběhu času pracovat na zlepšování konverzních poměrů zákazníků. Ke sledování konverzí s minimálním úsilím lze použít řadu analytických a reklamních platforem. Patří mezi ně Google Analytics, Google AdWords, reklamy na Facebooku, piny propagované Pinterestem, reklamy na Twitteru atd.

Optimalizace konverzního poměru (CRO)

Optimalizace míry konverze zákazníka (CRO) označuje proces vylepšení vstupní stránky, sponzorovaných reklam nebo webových stránek za účelem zvýšení procenta konverzí. Jinými slovy, cílem CRO je zvýšit počet návštěvníků webu, kteří dokončí konkrétní požadovanou akci.

CRO je zásadním aspektem online marketingu i optimalizace pro vyhledávače. Je součástí snahy přeměnit více potenciálních zákazníků a návštěvníků stránek na zdroje příjmů. Dobrá věc je, že vlastník firmy může vždy zlepšit své konverzní poměry zákazníků, bez ohledu na to, jak jsou dobré.

Se zlepšenými konverzními poměry přichází podstatná zlepšení zisků. Následuje několik způsobů, jak dosáhnout lepších konverzních poměrů zákazníků:

1. Optimalizace designu

K dosažení dobrého konverzního poměru musí mít web atraktivní a minimalistický design. Naučte se webdizajn nebo zaměstnejte designéra, který vám může pomoci zvýšit počet konverzí na webu.

2. Sociální důkaz

Potenciální zákazníci potřebují vědět, zda je produkt testován a osvědčen. Přidejte na web sociální důkaz prostřednictvím případových studií Příklady finančních výkazů - případová studie společnosti Amazon Finanční výkazy ukazují finanční výkonnost a sílu společnosti. Tři základní finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Zde je několik příkladů finančních výkazů. , reference zákazníků, loga partnerských společností, příběhy o úspěchu, klinické testy atd.

3. Jasné zobrazení kontaktních informací

Prominentní zobrazování kontaktních informací, jako je telefonní číslo a možnosti živého chatu, jakož i fyzická adresa, mohou zvýšit míru konverze tím, že návštěvníkům webu dají jistotu, že prodejce je autentický a připravený odpovědět na jakékoli dotazy potenciálních zákazníků.

4. Nadpisy

Nadpisy jsou obvykle první věcí, kterou návštěvníci vašeho webu uvidí. Umístění atraktivního a dobře napsaného nadpisu přiměje návštěvníky, aby si přečetli více (nebo okamžitě odešli) z webu. Správný nadpis může výrazně zvýšit konverzní poměr stránek.

5. Důvěryhodnost

Přidání prvků důvěryhodnosti, jako jsou pečeti důvěry od populárních firem zabývajících se webovým zabezpečením, také pomůže zvýšit počet konverzí.

6. Pobídky k okamžitému jednání

Uveďte, že akci je třeba přijmout okamžitě. Jedním ze způsobů, jak vytvořit naléhavost, je nedostatek. Výsledkem je, že lidé jsou nuceni rozhodovat, jak nejlépe přidělit omezený zdroj, který může souviset buď s časem, nebo s množstvím.

7. Záruky

Nabídka záruky vrácení peněz pomáhá zmírnit obavy zákazníků. Se zárukami je pravděpodobné, že zákazníci prokáží větší důvěru v produkt nebo službu společnosti, čímž zvýší míru konverze. Delší záruky obvykle zvýší míru konverze ještě více.

8. Odstraňte rozptýlení

Chcete-li, aby se návštěvníci webu zaměřili na konkrétní akci, odstraňte ze vstupní stránky vše, co by je mohlo odvrátit od hlavního obchodního cíle. Odstraňte irelevantní obrázky, zbytečné navigační odkazy, blikající prvky, další nabídky atd.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Strategie značky Strategie značky Strategie značky se týká dlouhodobého plánu, který se zaměřuje na rozvoj úspěšné značky, aby pomohl dosáhnout konkrétních cílů. Plán je použit
  • Míra prokliku Míra prokliku (CTR) Míra prokliku (CTR) označuje poměr počtu uživatelů vystavených konkrétnímu odkazu na webové stránce nebo v e-mailu, který klikne na odkaz a zobrazí inzerovaný produkt nebo servis. CTR primárně používají digitální a online marketingoví pracovníci ke kvantifikaci úspěšnosti a účinnosti e-mailové nebo reklamní kampaně.
  • Míra obnovení zákazníka Míra obnovení zákazníka Míra obnovení zákazníka, známá také jako míra udržení zákazníka nebo míra obnovení, je procentuální míra, s jakou zákazníci společnosti rozšiřují své vztahy se společností (například předplatné nebo členství). Tato metrika je kritickým měřítkem schopnosti společnosti generovat dlouhodobou hodnotu pro své zákazníky.
  • Míra konverze mezi návštěvníkem a potenciálním zákazníkem . Připomeňme, že potenciálním zákazníkem je potenciální zákazník, který již projevil zájem o koupi produktu nebo služby.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found