Datové tabulky - přehled, jak je vytvářet a aplikace

Datové tabulky se používají v Excelu Zdroje Excel Naučte se Excel online se stovkami bezplatných výukových programů Excel, zdrojů, průvodců a podváděcích listů! Zdroje financí jsou nejlepší způsob, jak se naučit Excel podle vašich vlastních podmínek. k zobrazení rozsahu výstupů s rozsahem různých vstupů. Obvykle se používají ve finančním modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. a analýza k posouzení řady různých možností pro společnost, vzhledem k nejistotě o tom, co se stane v budoucnu.

Jak vytvořit datové tabulky aplikace Excel

Níže je uveden podrobný průvodce vytvořením datové tabulky aplikace Excel. V příkladu se podíváme na to, kolik provozního zisku společnost vygeneruje na základě různých cen produktů a různých objemů prodeje. Vytvořili jsme jednoduchý model, který předpokládá jednu variabilní cenu (náklady na prodané zboží) a jednu fixní cenu (obecné a administrativní náklady). SG&A SG&A zahrnuje všechny nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. V některých případech může zahrnovat i náklady na odpisy.

Krok 1: Vytvoření modelu

Prvním krokem při vytváření datových tabulek je vytvoření modelu. Vytvořili jsme jednoduchý model, který zahrnuje dva klíčové předpoklady: jednotková cena a jednotkový objem. Odtud máme jednoduchý výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. zahrnující výnosy Výnosy Výnosy představují hodnotu veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. „COGS Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří„ přímé náklady “vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často, G&A SG&A SG&A zahrnuje všechny nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. Příležitostně může zahrnovat i náklady na odpisy a provozní zisk (EBIT EBIT Guide EBIT znamená Zisk před úroky a daněmi a je jedním z posledních mezisoučtů ve výkazu zisku a ztráty před čistým ziskem. EBIT se také někdy označuje jako provozní výnos a se nazývá toto, protože se zjistí odečtením všech provozních nákladů (výrobní a nevýrobní náklady) od výnosů z prodeje.).

Datové tabulky - krok 1

Krok 2: Propojte výstup

Vzhledem k tomu, že zisk je to, co chceme použít jako výstup, jednoduše vezmeme prázdnou buňku v modelu a propojíme ji s čistým příjmem na začátku datové tabulky (levý horní roh).

Datové tabulky - krok 2

Krok 3: Zadejte vstupní hodnoty

Jakmile čistý zisk Čistý příjem Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. je propojeno, musíme zadat různé hodnoty, které chceme otestovat na jednotkové ceny a jednotkové objemy. Abychom to mohli udělat, ručně zadáme hodnoty přes horní a levou stranu tabulky. V tomto případě zadáme jednotkové ceny od 40 do 60 USD a objemy od 700 do 1300.

Datové tabulky - krok 3 (jednotkové ceny)

Datové tabulky - krok 3 (svazek)

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak provádět tento typ analýzy, podívejte se na kurz Finance's Sensitivity Analysis Course.

Krok 4: Zvýrazněte buňky a otevřete funkci datových tabulek

Po dokončení struktury tabulky je dalším krokem zvýraznění všech buněk s daty, která budou použita k vytvoření tabulky, a poté přístup k funkci datových tabulek aplikace Excel pod pásmem Data a analýza What-If Financial Modeling What If.

Průvodce klávesovými zkratkami Průvodce zkratkami aplikace Excel - všechny nejdůležitější zkratky aplikace Excel, které vám ušetří čas a zrychlí vaše finanční modelování. Zvládněte tyto klávesové zkratky, abyste se stali Windows, je Alt, A, W, T.

Datové tabulky - krok 4

Krok 5: Propojte vstupní hodnoty

To může být jeden z nejsložitějších kroků při nastavování datových tabulek. Certifikace FMVA® finančních analytiků Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, často si nejsou jisti, kam jde Row Row Cell a Column Input Cell. Nejjednodušší způsob, jak o tom přemýšlet, že Řádek odkazuje na předpoklady v horní části tabulky a Sloupec odkazuje na předpoklady v levé části tabulky. Propojte tedy každý z nich s pevně zakódovanými předpoklady, které model řídí.

Datové tabulky - krok 5

Krok 6: Formátování výstupu datové tabulky

Jakmile je tabulka propojena, může být užitečné provést základní formátování, aby se datová tabulka snáze čtela. To zahrnuje přidání ohraničení a štítků, aby uživatelé mohli snadno zobrazit informace obsažené v analýze.

V této příručce si můžete stáhnout soubor aplikace Excel pro příklad, na kterém jsme společně pracovali. Použijte jej k provedení vlastní analýzy!

Stáhněte si šablonu tabulky dat zdarma zde.

Aplikace v analýze citlivosti

Hlavní aplikací datových tabulek je provádění analýzy citlivosti Co je to analýza citlivosti? Analýza citlivosti je nástroj používaný ve finančním modelování k analýze toho, jak různé hodnoty pro sadu nezávislých proměnných ovlivňují závislou proměnnou pro finanční modelování a oceňování. Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, Model fúzí a akvizic, model LBO, model rozpočtu. Objevte top 10 typů. Vzhledem k tomu, že finanční modely představují scénář s nejlepším odhadem toho, co budoucnost pro podnik přinese, může být užitečné zjistit, jak citlivá je hodnota podniku ve vztahu k různým změnám v předpokladech.

Datové tabulky v analýze citlivosti

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak provádět tento typ analýzy, podívejte se na kurz Finance's Sensitivity Analysis Course.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce k datovým tabulkám, co jsou to, jak je sestavit a proč jsou důležité. Chcete-li se dozvědět více a pokračovat ve své kariéře, budou užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Osvědčené postupy ve finančním modelování Průvodce zdarma pro finanční modelování Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy pro Excel týkající se předpokladů, faktorů, prognóz, propojení těchto tří prohlášení, analýzy DCF a dalších
  • Jak propojit 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Propojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek
  • Analýza scénářů Analýza scénářů Analýza scénářů je technika používaná k analýze rozhodnutí spekulací různých možných výsledků finančních investic. Ve finančním modelování to

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found