Platformová společnost - pochopte, jak fungují platformové společnosti

Platformová společnost odkazuje na počáteční akvizici, kterou provedla skupina soukromého kapitálu Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo jsou top 10 soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. v konkrétním odvětví nebo na tržišti. Akvizice funguje jako výchozí bod pro další akvizice ve stejném odvětví. Společnosti na platformě vytvářejí hodnotu tím, že usnadňují výměny mezi spotřebiteli a výrobci zboží nebo služeb. Aby k výměnám mohlo dojít, platformová společnost vytváří velké sítě uživatelů a zdrojů, ke kterým je možné přistupovat na vyžádání.

Firemní diagram platformy

Skupina soukromého kapitálu může vytvořit až šest platforem pro každý fond a tyto organicky rostou před přidáním šroubových akvizic do každé ze společností platforem.

Charakteristika platformy společnosti

Obecně platformová společnost přichází s následujícími charakteristikami:

Silné a zkušené vedení

Platformová společnost musí zaměstnávat silný a zkušený manažerský tým. Firemní struktura Firemní struktura se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví, které ji může posunout vpřed. Firmy soukromého kapitálu hledají vedoucí pracovníky s prokázanými výsledky v konkrétním odvětví, kteří mají schopnost efektivně řídit činnosti společnosti. Někteří členové manažerského týmu mohou být vedoucí pracovníci velkých společností v důchodu, kteří sedí v představenstvu a působí jako poradci v otázkách, jako je regulace, expanze a akvizice.

Nejlepší hráč ve svém oboru

Skupiny soukromého kapitálu dávají přednost investicím do platforem, které jsou špičkovými hráči na jejich konkrétních specializovaných trzích. Tyto společnosti nejčastěji využívají inovativní systémy, které jim dávají výhodu nad konkurencí, což jim pomáhá udržovat špičkový výkon v oboru. Po koupi těchto společností nalezne skupina soukromého kapitálu doplňkové akvizice, které mohou zvýšit ziskovost a dominanci společnosti v tomto odvětví.

Dobře definované systémy

Když se společnost zabývající se soukromým kapitálem snaží získat platformovou společnost, analyzuje potenciální společnosti podle předem stanovených investičních kritérií. Investiční kritéria mohou obvykle zahrnovat geografickou polohu, EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací, což je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady, odvětví, pozitivní peněžní toky a potenciál růstu. Identifikované společnosti musí mít dobře definované systémy, které odpovídají investičním kritériím nabyvatele.

Jak fungují platformy společnosti

Společnosti platforem fungují tak, že vytvářejí hodnotu pro své uživatele. Úspěch procesu vytváření hodnoty určuje, zda společnost uspěje v přeměně potenciálních spojení na transakce. Jakmile se uživatelé připojí k systému, platforma je spojí dohromady způsobem, který je výhodný pro obě strany.

Platforma musí stanovit pravidla, která určují, jak se uživatelé navzájem vztahují a komunikují. Uživatelé vyžadují nástroje a služby, které usnadní transakci a zajistí spravedlivé zacházení s oběma stranami. Pokud jsou uživatelé s procesem spokojeni, budou platformu používat znovu a znovu ke generování a výměně hodnot.

Co platformová společnost není

Termín „platforma“ se běžně používá k popisu technologie nebo softwaru, které jsou synonymem pro weby a mobilní aplikace. Tyto technologie však nemají vlastnosti platformy společnosti, která vytváří hodnotu tím, že umožňuje výměnu mezi spotřebiteli a výrobci.

Místo toho jsou neplatformové společnosti lineárními obchodními modely, protože se řídí typickým lineárním dodavatelským řetězcem Supply Chain Supply chain je celý systém výroby a dodávky produktu nebo služby, od samého počátečního stádia získávání surovin až po finální. Činnosti těchto podniků zahrnují vytváření hodnoty ve formě produktů a služeb, které se poté prodávají zákazníkům v nižších třídách dodavatelského řetězce. Lineární podniky mají odlišnou nákladovou strukturu Nákladová struktura Nákladová struktura se týká typů nákladů, které podniku vznikají, a obvykle se skládá z fixních a variabilních nákladů. Fixní náklady zůstávají nezměněny a ekonomika společností platforem.

Typy platformových společností

Firemní modely platformy jsou kategorizovány na základě hodnoty, která je vyměňována jako součást hlavních operací společnosti. Níže jsou uvedeny hlavní typy platformových společností:

Platební platforma

Společnosti poskytující platební platformy nabízejí platební služby typu peer-to-peer (P2P) nebo business to consumer (B2C). Využívají online technologie, které spotřebitelům umožňují převádět prostředky z jejich účtu na účty jiných jednotlivců prostřednictvím internetu. Spotřebitelé mohou také používat tyto platformy k přijímání plateb ze zahraničí a také k platbám za zboží a služby.

Sociální sítě

Sociální sítě umožňují přátelské interakce mezi přáteli, kolegy, spolupracovníky atd. Uživatelé se mohou registrovat na těchto platformách, aby jim bylo umožněno komunikovat s ostatními uživateli, kteří jsou také registrováni na platformách. Kromě přátelských interakcí uživatelé na webu také sdílejí multimediální obsah, jako jsou videa a fotografie.

Tržiště produktů

Trh s produkty umožňuje prodejcům a kupujícím vyměňovat si fyzické produkty prostřednictvím platformy. Zúčastněné strany také provádějí a přijímají platby prostřednictvím platformy. Umožňuje kupujícím a prodejcům z různých geografických lokalit provádět transakce bez nutnosti osobní interakce.

Trh služeb

Tržiště služeb fungují stejným způsobem jako tržiště produktů, kromě toho, že zahrnují výměnu služeb mezi prodejci a kupujícími. Umožňují konzultantům nabízet své služby kupujícím bez geografických omezení. Některé ze služeb poskytovaných na těchto platformách zahrnují právní služby, architektonické návrhy, vedení účetnictví a daně, interiérový design, grafický design, akademický výzkum atd.

Sociální herní platforma

Sociální herní platformy umožňují účastníkům účastnit se online herních interakcí. Umožňují dvěma nebo více uživatelům zapojit se do běžných her současně.

Prvky platformové společnosti

Následují prvky úspěšné platformy:

Dohazovač

Platformy slouží jako zprostředkovatelé trhů tím, že usnadňují spojení mezi spotřebiteli a producenty. Dohazovači shromažďují relevantní údaje o účastnících a používají je k posílení spojení mezi interagujícími stranami. Například Amazon shromažďuje údaje o nákupním chování kupujících, aby usnadnil vztahy mezi prodejci a kupujícími na své platformě.

Infrastruktura

Platformová společnost musí poskytnout infrastrukturu, která podporuje interakce mezi účastníky. Infrastruktura zahrnuje úložiště pro produkty, hostování online videí, knihoven atd. Společnost Apple Inc. například umožňuje svým vývojářům používat svůj operační systém a knihovny kódů, aby jim umožnily vyvíjet aplikace, které si zákazníci zamilují a kupují. Infrastruktura je zásadní pro zajištění hladkých interakcí mezi výrobci a spotřebiteli.

Magnet

Při navrhování platformy musí promotéři vytvořit prostředí, které přitahuje účastníky na platformu. To vyžaduje vývoj atraktivních pobídek, cenových modelů, reputace, rychlých platebních řešení atd. Aby například prodejce zaujal obchodní model eBay, musí být systém efektivní, aby umožňoval plynulé transakce. Stejně tak kupující chtějí obchodovat na platformě s dobrou pověstí, spravedlivými cenami a efektivním nákupním procesem.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Struktura kapitálu Struktura kapitálu Kapitálová struktura označuje množství dluhu a / nebo kapitálu použitého firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy
  • Corporate Venturing Corporate Venturing Corporate venturing (také známý jako corporate venture capital) je praxe přímého investování podnikových fondů do externích začínajících společností. To obvykle provádějí velké společnosti, které chtějí investovat malé, ale inovativní začínající firmy. Činí tak prostřednictvím dohod o společném podnikání a získávání majetkových účastí.
  • Mezaninový fond Mezaninový fond Mezaninový fond je skupina kapitálu, který investuje do mezaninového financování za účelem akvizic, růstu, rekapitalizace nebo odkupu za správu / pákový efekt. V kapitálové struktuře společnosti je mezaninové financování hybridem mezi vlastním kapitálem a dluhem. Mezaninové financování má nejčastěji formu preferovaných akcií nebo podřízeného a nezajištěného dluhu.
  • Venture Capital, Private Equity a Angel Investors Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Porovnejte private equity vs venture capital vs angel a seed investory z hlediska rizika, fáze podnikání, velikosti a typu investice, metrik, řízení. Tato příručka poskytuje podrobné srovnání soukromých kapitálových vs rizikového kapitálu vs andělských a seed investorů. Je snadné zaměnit tři třídy investorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found