Integrovaná možnost - definice, ocenění a typy

Vložená opce je ustanovení o finančním zajištění (obvykle v dluhopisech Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které jsou vydávány společnostmi a vládami za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si vypůjčuje kapitál od držitele dluhopisů a provádí jim pevné platby pevně ( nebo variabilní) úroková sazba za určité období.), která poskytuje emitentovi nebo držiteli cenného papíru určité právo, ale nikoli povinnost provést v určitém okamžiku v budoucnu nějaké akce. Vložené opce existují pouze jako součást finančního zabezpečení, jako je obligace nebo akcie, a nelze je od ní oddělit. Ačkoli lze vložené opce připojit k jakémukoli finančnímu zajištění, jsou většinou zahrnuty do dluhopisů.

Integrovaná možnost

Jedno zabezpečení může obsahovat více vložených možností. Jediným omezením v takovém případě je, že možnosti se nemohou vzájemně vylučovat. Například vazba nemůže přijít s voláním i vložením opcí, protože tyto dvě možnosti se vzájemně vylučují.

Ocenění pomocí integrovaných možností

Ocenění finančních cenných papírů Realizovatelné cenné papíry Realizovatelné cenné papíry jsou standardní kategorizací cenných papírů, do kterých se společnosti rozhodnou investovat za účelem prospěchu jejich finanční situace. Na rozdíl od cenných papírů k obchodování nejsou cenné papíry k prodeji kupovány ani prodávány pouze za účelem realizace krátkodobého kapitálového zisku. s vloženými možnostmi je rozhodně sofistikovanější proces ve vztahu k ocenění jejich protějšků prosté vanilky. Ocenění cenných papírů s vloženou opcí je v zásadě kombinací ocenění obyčejných dluhopisů nebo akcií a ocenění opcí.

Například hodnota splatného dluhopisu Vyvolatelný dluhopis Vyvolatelný dluhopis (splatný dluhopis) je druh dluhopisu, který poskytuje emitentovi dluhopisu právo, nikoli však povinnost, splácet dluhopis před datem splatnosti. Vyvolatelný dluhopis je dluhopis s vloženou kupní opcí. Tyto dluhopisy obecně přicházejí s určitými omezeními kupní opce. pro držitele dluhopisu se rovná hodnotě podkladového obyčejného vanilkového dluhopisu minus hodnota vložené kupní opce. Aplikace modelů oceňování opcí (např. Black-Scholesův model Modely oceňování opcí Modely opce oceňování jsou matematické modely, které používají určité proměnné k výpočtu teoretické hodnoty opce. Teoretická hodnota an) a modely s krátkou sazbou často se vyskytují při oceňování cenných papírů s vloženými opcemi.

Vložené opce mohou být pro finanční trhy mimořádně výhodné. Takové možnosti obecně poskytují investorům i podnikům širokou míru flexibility při vývoji nejvhodnějšího návrhu finančního zabezpečení, aby lépe vyhovoval potřebám zúčastněných stran.

Na druhé straně složitost cenných papírů činí jejich ceny méně předvídatelnými, což může mít za následek větší riziko.

Typy integrovaných možností

Vložené možnosti lze rozdělit do dvou hlavních kategorií: ty, které poskytují práva emitentům finančního zajištění, a ty, které poskytují práva držitelům finančního zajištění.

Možnosti, které poskytují práva k emitenti finanční záruky obsahují následující ustanovení:

  • Poskytování hovorů: Emitent dluhopisu má právo splatit dluhopis před datem splatnosti. Vyvolávatelné dluhopisy mají obecně vyšší kupónové sazby, aby investorům kompenzovaly potenciální riziko předčasného odkupu dluhopisu.
  • Poskytnutí omezené pohyblivé sazby: A dluhopis s omezenou plovoucí sazbou stanoví maximální úrokovou sazbu, kterou emitent zaplatí investorům.

Možnosti, které poskytují práva do držáky finanční záruky přicházejí s následujícími ustanoveními:

  • Dát ustanovení: Držitel dluhopisu má právo požadovat předčasné splacení jistiny dluhopisu. Vloženou prodejní opci lze uplatnit v předem stanovených datech. Na rozdíl od splatných dluhopisů mají prodejní dluhopisy nižší kuponové sazby Kuponová sazba Kuponová sazba je částka ročního úrokového výnosu vyplaceného držiteli dluhopisu na základě nominální hodnoty dluhopisu. kompenzovat emitenty dluhopisů.
  • Konvertibilní ustanovení: Držitel dluhopisu má právo někdy v budoucnu převést dluhopis na kmenové akcie předem stanovenou rychlostí. K upřednostňovaným akciím je navíc často připojena konvertibilní rezerva.
  • Výměnné ustanovení: Držitel cenného papíru (obvykle obligace nebo preferovaná akcie) má právo převést cenný papír na kmenové akcie jiné společnosti než emitenta předem stanovenou sazbou a někdy v budoucnu.
  • Rozšiřitelné ustanovení: Držitel dluhopisu má právo prodloužit datum splatnosti dluhopisu. Tento typ vložené opce se používá jen zřídka a jeho primární aplikace využívá výhod dlouhých období poklesu úrokových sazeb.
  • Poskytnutí plovoucí sazby s plovoucí sazbou: Dluhopis s rezervou s pohyblivou úrokovou sazbou specifikuje minimální úrokovou sazbu, kterou investoři od emitenta obdrží.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Neopovolatelný dluhopis Neopovolatelný dluhopis Neopovolatelný dluhopis je dluhopis, který je vyplacen až při splatnosti. Emitent nevyvolatelného dluhopisu nemůže dluhopis před datem splatnosti zavolat. Liší se od splatného dluhopisu, což je dluhopis, kdy společnost nebo subjekt, který dluhopis vydává, má právo splácet nominální hodnotu dluhopisu
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Příručky pro obchodování a investování Puttable Bond Trading & Investing Finance jsou navrženy jako zdroje pro samostudium, aby se naučily obchodovat svým vlastním tempem. Projděte si stovky článků o obchodování, investování a důležitých tématech, které finanční analytici mají vědět. Zjistěte více o třídách aktiv, cenách dluhopisů, riziku a výnosu, akciích a akciových trzích, ETF, hybnosti, technickém
  • Spekulace Spekulace Spekulace je nákup aktiva nebo finančního nástroje s nadějí, že se v budoucnu zvýší cena aktiva nebo finančního nástroje.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found