Jak vláda vydělává peníze - přehled, zdroje

Vláda Spojených států vydělává peníze primárním způsobem prostřednictvím daní. V oddíle 8 prvního článku ústavy má Kongres USA právo přidělovat a vybírat daně. Existuje několik zdrojů daňových příjmů. Rozdělení daňových příjmů federální vlády je následující:

  • 45% pochází z daní z příjmu fyzických osob
  • 39% pochází z daní ze sociálního zabezpečení a Medicare
  • 12% pochází z daní z příjmu právnických osob
  • 4% pocházejí z daní z nemovitostí, darů a dalších daní

Jak vláda vydělává peníze

Je však třeba poznamenat, že protože polovina sociálního zabezpečení Social Security Social Security je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální a Medicare daně se berou přímo z příjmu jednotlivce, to znamená, že vláda získává 65% svých daňových příjmů od jednotlivců.

souhrn

  • Vláda primárně generuje příjmy ukládáním daní - daní z příjmů fyzických osob, daní ze sociálního zabezpečení / zdravotnických služeb a daní z příjmů právnických osob.
  • Vláda také generuje příjmy vydáváním dluhových nástrojů, jako jsou státní dluhopisy, státní pokladniční poukázky a státní pokladniční poukázky - cenné papíry s různou dobou splatnosti.
  • Jednou méně tradiční metodou generování příjmu je zavedení takzvané „inflační daně“, když Federální rezervní systém jednoduše vytiskne více peněz.

Dluhový výnos

Vláda musí každý rok vygenerovat dostatek peněz na pokrytí svých výdajů, jak je uvedeno v ročním rozpočtu. Jak již bylo uvedeno, usiluje o dosažení svého cíle především výběrem daní. Pokud vláda v průběhu roku vybere na daních více, než kolik potřebuje k pokrytí svých výdajů, pak země vykáže přebytek rozpočtu. Pokud však výběr daní nepokrývá roční výdaje, pak má federální vláda deficit.

Je důležité si uvědomit, že vláda USA má za posledních 45 let deficit, který se obvykle rovná přibližně 3% celkové ekonomiky, což je zhruba od doby, kdy bývalý prezident Richard Nixon zemi vzal ze zlata Standard. Upuštění od zlatého standardu a dohody z Bretton Woods Dohoda z Bretton Woods Dohody z Bretton Woods bylo dosaženo na summitu z roku 1944, který se konal v New Hampshire v USA na místě se stejným názvem. Dohody bylo dosaženo 730 delegáty, kteří byli zástupci 44 spojeneckých národů, které se zúčastnily summitu. Delegáti v rámci dohody využili zlatý standard k vytvoření pevné směnárny v roce 1971 a do konce tohoto desetiletí následovala hyperinflace.

Schodek deficitu na federální úrovni je od roku 2020 téměř samozřejmostí, a to především díky velkému federálnímu dluhu. Dluh se zdvojnásobil za bývalého prezidenta George W. Bushe (z 5 bilionů $ na 10 bilionů $), poté se opět zdvojnásobil za bývalého prezidenta Baracka Obamy (z 10 bilionů $ na 20 bilionů $). Od roku 2019 vyžadovala obsluha státního dluhu - pouze platby úroků - více než půl bilionu dolarů (přibližně 590 miliard dolarů).

Během obzvláště drsných let - například během globální finanční krize v letech 2008–2009 Globální finanční krize Globální finanční krize v letech 2008–2009 odkazuje na obrovskou finanční krizi, které svět čelil v letech 2008–2009. Finanční krize si vybrala svou daň na jednotlivcích a instituce po celém světě, přičemž miliony Američanů jsou hluboce zasaženy. Finanční instituce začaly klesat, mnoho z nich bylo pohlceno většími subjekty a vláda USA byla nucena nabídnout výpomoc (a nejspíše to, co se formuje do recese roku 2020) - vládní výdaje se zvyšují, aby pokryly programy založené na potřebách, jako dávky v nezaměstnanosti, Medicaid a potravinové lístky. Během recese vláda obvykle inkasuje méně na celkových daňových příjmech, protože jednotlivci pracují méně hodin, a proto platí méně na daních z příjmů.

Vláda k pokrytí jakéhokoli schodku generuje příjmy prostřednictvím dluhu - půjčováním peněz vydáváním finančních nástrojů, jako jsou státní dluhopisy. Dluhopisy jsou účinným způsobem bezrizikovým způsobem, jak mohou jednotlivci, instituce a další země diverzifikovat svá investiční portfolia a zároveň pomoci vládě usnadnit její výdaje.

Vláda USA má k dispozici čtyři primární dluhové nástroje. Kromě státních dluhopisů může používat také státní pokladniční poukázky, státní pokladniční poukázky a cenné papíry chráněné proti inflaci (TIPS).

Největším držitelem amerických cenných papírů je Japonsko, které v roce 2019 předběhlo nyní druhé místo v Číně. Ke konci roku 2019 mělo Japonsko v amerických pokladnách přibližně 1,2 bilionu dolarů. Dalšími primárními držiteli cenných papírů státní pokladny USA jsou - v pořadí - Čína, Spojené království a Brazílie.

Daň z „vytištěných peněz“

Vláda USA má k dispozici další méně tradiční metodu generování příjmů - Federální rezervní systém v podstatě vytiskne více peněz! Jak ale generuje příjmy? Vezměme si v úvahu, že před rokem 1933 byla americká ekonomika založena na zlatém standardu - vláda nemohla měnu tisknout jen dle libosti. Mohl vyrábět pouze hotovost přibližně stejnou, jakou držel ve fyzickém zlatě, protože všechny bankovky Federálního rezervního systému byly v té době směnitelné za zlato.

Toto omezení schopnosti vlády tisknout peníze bylo účinně odstraněno, když bývalý prezident Nixon opustil zlatý standard. Vláda nyní může zavést inflační daň. Vzhledem k tomu, že Federální rezervní systém tiskne více peněz a rozšiřuje peněžní zásobu, vede to k inflaci, která snižuje kupní sílu každého amerického dolaru. To platí pro fyzické účty v peněžence osoby nebo peníze na bankovním účtu jednotlivce.

Vláda tiskne peníze na nákup věcí a tím snižuje hodnotu peněz, které každý jednotlivec vlastní. Znamená to, že vláda v zásadě zdanila jednotlivce za položky, za které zaplatila tištěné peníze.

Havárie roku 2020

Hospodářská krize roku 2020 Hospodářská krize roku 2020 Hospodářskou krizi roku 2020 urychlila pandemie COVID-19. Náhlý výskyt viru, jeho rychlé šíření a nejistota ohledně toho, jak jej vyvolala pandemie koronavirů, vedly k tomu, že Federální rezervní systém vytiskl nebývalé množství peněz. K 1. květnu 2020 již americká vláda poskytla finanční a záchranné programy související s pandemií přesahující celý rozpočet předchozího roku ve výši 4,4 bilionu dolarů. Mnoho ekonomů se obává, že masivní expanze nabídky peněz ze strany Fedu může nakonec vést k inflaci na útěku.

Zjistit více

Doufáme, že vás bavilo číst finanční vysvětlení Jak vláda vydělává peníze. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující finanční zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém (Fed) Federální rezervní systém je centrální bankou Spojených států a je finanční autoritou za největší světovou ekonomikou volného trhu.
  • Dědičná daň Dědičská daň je daň zaplacená osobou nebo osobami, které zdědí majetek (peníze nebo majetek) zesnulé osoby. V některých jurisdikcích lze termíny „daň z nemovitostí“ a „dědická daň“ používat zaměnitelně.
  • Deficit rozpočtu Deficit rozpočtu Deficit rozpočtu nastane, když vládní výdaje překročí výnosy z daní a jiných zdrojů. Nejčastěji se aplikuje na vládní rozpočty.
  • Daň ze sociálního zabezpečení Daň ze sociálního zabezpečení Americká daň ze sociálního zabezpečení se vztahuje k dani ukládané zaměstnancům i zaměstnavatelům, která pomáhá nést náklady na sociální zabezpečení. V průběhu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found