Formulář 1040-EZ - přehled, způsobilost a tipy pro přípravu

Formulář 1040-EZ je typ federálního formuláře daně z příjmu, který byl nabízen Internal Revenue Service (IRS) až do daňového roku 2017. Mnoho amerických daňových poplatníků použilo tento formulář k podání a hlášení svých federálních daní z příjmu za daný rok. Formulář 1040-EZ byl spolu s formulářem 1040-A ukončen v roce 2018. Počínaje rokem 2019 (podávání daní pro daňový rok 2018) jsou všichni američtí daňoví poplatníci povinni podat nějakou verzi formuláře 1040.

Formulář 1040-EZ

Proč použít formulář 1040-EZ?

Velká část americké populace byla kvalifikována k použití formuláře 1040-EZ před jeho ukončením ze strany IRS. Používání 1040-EZ trvalo podstatně méně času ve srovnání s použitím Form 1040 nebo Form 1040-A, které jsou o něco delší a podrobnější než 1040-EZ. Formulář 1040-EZ byl nejvhodnější pro jednotlivce bez závislých osob, s minimálním úrokovým příjmem a jejichž zdanitelný příjem byl nižší než 100 000 USD.

Kdo byl způsobilý k podání formuláře 1040-EZ?

Osoba byla způsobilá k podání daní na formuláři 1040-EZ, pokud splnila všechny níže uvedené podmínky:

  • Občan Spojených států nebo cizinec s trvalým pobytem.
  • Stav podání společného nebo svobodného podání.
  • Zdanitelný příjem nižší než 100 000 USD a úrokový příjem nižší než 400 USD.
  • Příjmy pocházejí pouze z následujících zdrojů: granty, stipendia, mzdy, náhrady v nezaměstnanosti, úroky nebo trvalé dividendy z fondů.
  • Daňový poplatník ve věku 65 let nebo mladší.
  • Nerozpisující odpočty.

Tipy pro přípravu formulářů pro registraci daní, včetně 1040-EZ

1. Správně vykreslete jméno a číslo sociálního zabezpečení

Po poskytnutí všech informací na jejich daňovém formuláři by poslední věcí, kterou by měl jednotlivec udělat, je zkontrolovat tyto informace a zajistit, aby uvedl své jméno a poskytl své sociální zabezpečení Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je americký federální vládní program, který poskytuje sociální pojištění a výhody lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální číslo správně. Proč? IRS trvá déle, než prohlédne formulář a zpracuje daňová přiznání, kde jméno a SSN neodpovídají těm, které mají ve svých záznamech.

Zpožděné zpracování často způsobí zpoždění ve vrácení daně. Jednotlivci, kteří si chtějí změnit své SSN nebo jméno, by měli před podáním daňového přiznání navštívit správu sociálního zabezpečení.

2. Shromážděte všechny formuláře W-2

Od každého zaměstnavatele by měl existovat formulář W-2, u kterého jednotlivec pracoval, který vykazoval mzdový příjem. Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec dostává jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími typy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, a také srážky daní. Formulář W-2 je obvykle k dispozici ke shromažďování na konci každého ledna.

Před podáním daňového přiznání je potřeba každý W-2. Tento formulář pomáhá IRS vypočítat a spočítat srážky a mzdy, aby je bylo možné porovnat s celkovými údaji vykázanými daňovým poplatníkem.

3. Shromážděte všechny formuláře 099-INT

Formulář 1099-INT využívají banky nebo družstevní záložny. Vykazuje celkovou částku úrokového výnosu Úrokový výnos Úrokový výnos je částka vyplacená účetní jednotce za půjčení peněz nebo za to, že její účetní jednotka mohla použít své finanční prostředky. Ve větším měřítku je úrokový příjem částka vydělaná z peněz investora, které umístí do investice nebo projektu. jednotlivec vydělaný v průběhu roku. Tento formulář je také k dispozici ke konci ledna.

Pokud osoba neobdrží formulář 1099-int, znamená to, že na instituci, která formulář vydala, nevydělala úroky více než 10 $.

4. Sbírejte formulář 1099-G

Jednotlivci, kteří v průběhu roku pobírali dávky v nezaměstnanosti, by měli předložit formulář 1099-G. Státní úřady používají tento formulář k hlášení celkové výše dávek v nezaměstnanosti, které jednotlivec přijal.

Formulář 1099-G je používán státními agenturami k hlášení vrácení daní ze státu přijatých jednotlivcem.

5. Porozumějte položkovým odpočtům vs. standardním odpočtům

Všichni daňoví poplatníci mají nárok na standardní odpočet, což je stanovená částka, která snižuje jejich zdanitelný příjem. Od roku 2019 je standardní odpočet pro jednotlivé podavače 12 200 $ a pro manželské páry, které podávají společně 24 400 $.

Místo standardního odpočtu se daňoví poplatníci mohou rozhodnout rozčlenit své odpočty - tj. Vyjmenovat daňově uznatelné výdaje. S velkým zvýšením příspěvku na standardní odpočet (standardní odpočet se téměř zdvojnásobil jako součást zákona o Trumpově dani) budou téměř všichni daňoví poplatníci lépe, když si vezmou standardní odpočet, na rozdíl od rozpisu. Jednou z možných výjimek mohou být jednotlivci, kteří vlastní své vlastní podnikání nebo jsou samostatně výdělečně činní a mají rozsáhlé způsobilé odpočty.

Závěrečné slovo

Součástí procesu podávání daní je zajištění vyplnění všech nezbytných daňových formulářů. V USA se další formuláře kromě základního daňového formuláře 1040 nazývají „plány“. Harmonogramy se používají například k vykazování nestandardních příjmů (například příjmů z hazardních her), k získávání určitých daňových dobropisů nebo k vykazování příjmů ze zahraničního zdroje.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli vysvětlení společnosti Finance týkající se amerického federálního formuláře daně z příjmu 1040-EZ. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, důrazně doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Účtování daní z příjmů Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Rozvrh A Rozvrh A Rozvrh A je formulář daně z příjmu, který se ve Spojených státech používá k deklarování odpočtů za jednotlivé položky. Je připojen k formuláři 1040 pro daňové poplatníky, kteří platí roční daně z příjmu. Daňoví poplatníci si mohou vybrat, zda budou požadovat buď standardní odpočet daňového přiznání, nebo rozčlenit své oprávněné odpočty řádek po řádku.
  • Daňový úkryt Daňový úkryt Daňový úkryt je finanční prostředek, který může jednotlivec využít k tomu, aby mu pomohl snížit daňovou povinnost, a tak si ponechal více svých peněz. Je to legální způsob, jak jednotlivci „skrývají“ své peníze a vyhýbají se zdanění.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found