Investice do výnosů - přehled, funkce, výhody

Investice do výnosů je investiční strategie zaměřená na budování investičního portfolia specificky strukturovaného pro generování pravidelného příjmu. Jediným cílem strategie investování do výnosů je generování stálého toku příjmů. Konstantní příjem může být ve formě dividend. Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. , výnosy dluhopisů a platby úroků.

Investice do výnosů

Portfolio základního příjmu investic

Velmi základní portfolio investující do výnosů se skládá z několika investičních možností popsaných níže:

1. Státní dluhopisy

Státní dluhopisy jsou považovány za velmi bezpečný způsob investování peněz a generování příjmů. Jedná se o nástroje s nízkým rizikem, což z nich dělá atraktivní investiční možnosti. Mohou být volně popsány jako investor, který půjčuje své peníze vládě na stanovené období pro expozici s nízkým rizikem a výnos dluhopisu na oplátku.

2. Zásoby

Akcie jako investiční nástroj pro portfolio investující do výnosů zahrnují akcie společností, které pravidelně vyplácejí a zvyšují dividendy. Mohou to být jak kmenové akcie, tak preferované akcie. Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. . Dividendové platby pomáhají generovat konstantní výnosy v průběhu času.

3. Korporátní dluhopisy

Korporátní dluhopisy jsou podobné státním dluhopisům, s výjimkou toho, že investoři půjčují své peníze společnostem místo vlády na konkrétní časové období. Jediným dalším rozdílem mezi těmito dvěma typy dluhopisů je, že ve srovnání s vládními dluhopisy nesou podnikové dluhopisy relativně vyšší úroveň rizika. S ohledem na související vyšší úroveň rizika však podnikové dluhopisy obecně poskytují vyšší výnosy dluhopisů než vládní dluhopisy 10letá státní pokladna USA 10letá státní pokladna USA je dluhový závazek, který vydává ministerstvo financí vlády Spojených států a přichází se splatností 10 let. Majiteli vyplácí úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou, která je stanovena při počátečním vydání. .

4. Nemovitosti

Nemovitosti jsou velmi populární a velmi atraktivní investiční možností, zejména pro portfolio investující do výnosů. Investice do nemovitostí mohou generovat stálý proud příjmů ve formě příjmů z pronájmu. Kromě určitých daňových výhod také nabízí prosperující možnosti dlouhodobého růstu kapitálových zásob.

5. Podílové fondy a / nebo úročené účty

Podílové fondy peněžního trhu jsou také nedílnou součástí portfolií investujících do výnosů. Generují pravidelný příliv příjmů ve formě dividend, splátek úroků atd. Kromě toho úročené účty v bankách, včetně spořicích účtů Spořicí účet Spořicí účet je typický účet v bance nebo spořitelní a úvěrní společnosti, který umožňuje jednotlivec k uložení, zabezpečení nebo výběru peněz, když to bude potřeba. Spořicí účet obvykle platí určité úroky z vkladů, i když sazba je poměrně nízká. a účty peněžního trhu poskytují nejrizikovější a nejbezpečnější prostředky k zajištění stálého přílivu hotovosti.

Výhody investování do výnosů

1. Doplňuje pevný příjem

Investice do výnosů jsou velmi výhodným prostředkem k doplnění fixního měsíčního / ročního příjmu. Je to skvělý způsob, jak vydělat další příjmy z podpory z majetku, který vlastní, a který lze použít pro potřeby denních výdajů.

2. Růst potenciálního kapitálu

investování příjmů nabízí z dlouhodobého hlediska potenciál pro růst kapitálových zásob, což může v příštích letech pozitivně přispět k bohatství člověka.

Omezení příjmu investic

1. Nejistota

Každá možnost investice přichází s určitým rizikem. To je také případ strategie investování příjmů. Zatímco strategie sleduje politiku maximalizace příjmu s nejnižším možným rizikem, příjem, který generuje, přichází s určitou mírou nejistoty.

V případě špatného rozhodnutí o investici nebo hospodářského poklesu může investice potenciálně propadnout, což povede ke ztrátě příjmu místo k vytváření příjmu.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Prostřednictvím kurzů, školení a cvičení finančního modelování se každý na světě může stát skvělým analytikem.

K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Úrokové výnosy Úrokové výnosy Úrokové výnosy jsou částky zaplacené účetní jednotce za půjčení peněz nebo za to, že její účetní jednotka použila své finanční prostředky. Ve větším měřítku je úrokový příjem částka vydělaná z peněz investora, které umístí do investice nebo projektu.
  • Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic.
  • Hodnota v riziku (VAR) Hodnota v riziku (VaR) Hodnota v riziku (VaR) odhaduje riziko investice. VaR měří potenciální ztrátu, která by mohla nastat v investičním portfoliu po určitou dobu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found