Aktivní správa portfolia dluhopisů - přehled, výhody, rizika

Portfolio dluhopisů lze spravovat několika způsoby; primární metody jsou však aktivní, pasivní nebo hybrid těchto dvou. Aktivní správa portfolia dluhopisů, jak název napovídá, znamená, že správce portfolia přebírá aktivní roli při řízení, organizaci a správě portfolia.

Aktivní správa portfolia dluhopisů

Aktivní správa fondů

Aktivní správa fondů zahrnuje portfolio manažery Portfolio Manager Portfolio manažeři spravují investiční portfolia pomocí šestikrokového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů. kteří zaujímají aktivní pozici při výběru dluhopisů. Hledají dluhopisy, které jsou vysoce výkonné a které podle nich s větší pravděpodobností v průběhu času překonají výkonnost srovnávacího indexu. Konečným cílem je vytvořit a spravovat fond, který funguje nad nebo nad indexem, včetně identifikace a investování do dluhopisů, které jsou podhodnocené Podhodnocené Podhodnoceným aktivem je jakákoli investice, kterou lze koupit za nižší než skutečnou hodnotu. Například pokud společnost vykazuje skutečnou hodnotu 11 USD. Aktivní správa portfolia dluhopisů může také zahrnovat nákup dluhopisů, které zajišťují výkyvy trhu.

Pasivně spravované fondy

Aktivní správa portfolia dluhopisů se výrazně liší od fondů, které jsou spravovány pasivně. Pasivně spravované fondy - nebo indexové fondy Indexové fondy Indexové fondy jsou podílové fondy nebo fondy obchodované na burze (ETF), které jsou určeny ke sledování výkonnosti tržního indexu. Aktuálně dostupné indexové fondy sledují různé tržní indexy, včetně indexů S&P 500, Russell 2000 a FTSE 100. - zpracovává je manažer, který jednoduše investuje do koše dluhopisů, které jsou vybrány tak, aby odpovídaly výkonnosti srovnávacího indexu.

Pasivně spravované fondy aktivně neinvestují do konkrétních dluhopisů ani často nemění dluhopisy držené v portfoliu. Místo toho fondy upraví cenné papíry, které drží, pouze pokud se změní struktura referenčního indexu. Cílem není překonat index, ale pouze srovnat výkon indexu.

Pro dluhopisy ve Spojených státech neexistuje žádný celkový srovnávací index. Místo toho existuje řada dílčích indexů pro kategorie, jako jsou americké vládní dluhopisy, podnikové dluhopisy a komunální dluhopisy. Bloomberg Barclays Indices je tvůrcem a správcem mnoha nejpoužívanějších indexů dluhopisů.

Výhody aktivní správy portfolia dluhopisů

Níže je uvedeno několik klíčových výhod aktivní strategie správy portfolia dluhopisů:

1. Zvyšte příjem osvobozený od daně

Jednou z výhod aktivní správy portfolia dluhopisů je příležitost zvýšit v rámci portfolia příjem osvobozený od daně. Komunální obligace - zejména ty, které koupil investor ve svém domovském státě - jsou osvobozeny od federálních daní.

Dluhopisy jsou osvobozeny od daně bez ohledu na to, zda jsou v aktivním nebo pasivně spravovaném fondu. S aktivním správcem portfolia je však lze použít k zajištění proti ziskům a ztrátám v jiných oblastech portfolia, což manažerovi umožňuje vydělávat na příjmu ve prospěch klientů.

2. Ovládejte dobu držení dluhopisů

Další významnou výhodou je schopnost kontrolovat množství držených časových dluhopisů. Všechny dluhopisy přicházejí s datem splatnosti. Pasivně spravované fondy obvykle drží dluhopis, dokud nedospěje. V aktivně spravovaném fondu však může správce prospět investorům fondu prodejem dluhopisů s nižším výnosem a kratší dobou trvání.

Když úrokové sazby vzrostou, prodej těchto dluhopisů celkově zvýší výnos portfolia. Obecně lze říci, že do dluhopisů lze investovat výhodněji jejich prodejem ve výhodných dobách, které nastanou před splatností.

Rizika aktivní správy portfolia dluhopisů

Aktivní správa portfolia přichází s rizikem i příležitostmi. Není zaručeno, že aktivně spravované portfolio dluhopisů překoná odpovídající srovnávací index. Pokud správce fondu nepřekoná index, investoři ztrácejí víc než jen návratnost, kterou by získali z pasivně spravovaného fondu.

Kromě toho nebudou zahrnuty ani z dalších transakčních poplatků Transakční náklady Transakční náklady jsou náklady, které se nehromadí u žádného účastníka transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem. které doprovázejí častější obchodování charakteristické pro aktivně spravované dluhopisové fondy.

souhrn

Nejdůležitějším aspektem aktivní správy portfolia dluhopisů je skutečnost, že správce portfolia přebírá hlavní roli při vytváření, strukturování, restrukturalizaci a provozování fondu. Když je portfolio pečlivě sledováno a podíly jsou nakupovány a prodávány, aby se vzájemně kompenzovaly, zajistily proti riziku a nakonec zvýšily celkový zisk fondu, investoři pravděpodobně získají nejvyšší návratnost své investice.

Aktivně spravované fondy však přicházejí s dalším rizikem. Je na individuálním investorovi, aby se rozhodl, zda je ochoten podstoupit další riziko za příležitost dosáhnout vyšší návratnosti investice.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Nákup na marži Nákup na marži Obchodování s marží nebo nákup na marži znamená nabídnout kolaterál, obvykle u vašeho makléře, k vypůjčení finančních prostředků na nákup cenných papírů. U akcií to může také znamenat nákup na marži využitím části zisků z otevřených pozic ve vašem portfoliu k nákupu dalších akcií.
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investoři mohou využít výhod nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found