Kapitálová poznámka - přehled, jak to funguje, úrokové sazby

Kapitálový dluhopis je krátkodobý dluhový nástroj (cenný papír) vydávaný zejména společností za účelem splácení krátkodobých závazků Krátkodobý úvěr Krátkodobý úvěr je typ úvěru, který se získává na podporu dočasné osobní nebo obchodní kapitálové potřeby. Jelikož se jedná o typ úvěru, jedná se o částku vypůjčeného kapitálu a úroky, které je třeba zaplatit k danému datu splatnosti, což je obvykle do jednoho roku od získání úvěru. splatné za méně než jeden fiskální rok.

Poznámka k kapitálu

Vzhledem k tomu, že kapitálové bankovky jsou nezajištěné cenné papíry s pevným výnosem, nese investor při nákupu bankovek vysoké riziko. Majitelé cenných papírů jsou nejméně prioritní mezi všemi dlužníky podniku. Jinými slovy, v případě úpadku společnosti budou akcionáři kapitálových cenných papírů (také dlužníci, protože se jedná o dluhový nástroj) spláceni jako poslední po vyrovnání všech ostatních dlužníků za selhání.

Jak funguje velká poznámka?

Investoři půjčují peníze emitentovi tím, že kupují jeho kapitálové poznámky za určité období. Emitent na oplátku slibuje, že bude pravidelně splácet úroky až do splatnosti dluhopisu. Jistina směnky je splacena majitelům kapitálových dluhopisů ke dni splatnosti.

Vzhledem k tomu, že kapitálové poznámky jsou vysoce rizikové dluhové cenné papíry, investoři obvykle požadují vyšší úrokovou sazbu jako kompenzaci úrovně rizika.

Kapitálové bankovky obvykle nejsou splatné, kromě vysokých kupónových sazeb vyplácených držitelům bankovek. To znamená, že emitent nesmí po dobu životnosti dluhopisů zpětně odkoupit (odkoupit je).

Nezaručuje však, že emitent bude platit úroky až do splatnosti, protože by mohl směnky směnit.

Úrokové sazby z kapitálových dluhopisů

Úrokové sazby se u jednotlivých dlužníků liší. V zásadě jsou závislé na úvěrových ratingech. Úvěrový rating Úvěrový rating je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty subjektu (vláda, podnik nebo jednotlivec) plnit své finanční závazky úplně a v rámci stanoveného Termíny. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka. společností, které vydávají kapitálové listy. Pokud jde o investory, úvěrový rating je vše, na co se mohou spolehnout při přijímání investičních rozhodnutí.

Nezajištěné dluhy

Nezajištěný dluh znamená, že neexistuje žádné zajištění Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. na místě k zajištění půjčky. Jinými slovy, proti půjčce nelze zastavit žádné aktivum, takže pokud dlužník dojde k prodlení, může věřitel převzít kolaterál (aktivum) a prodat jej za spravedlivou cenu na otevřeném trhu, aby půjčené peníze vrátil.

Nezajištěný směnek je druh podřízeného dluhu, a proto je zařazen pod zajištěné směnky vydané půjčujícími jednotkami.

Velká poznámka vs konvertibilní poznámka

Hlavní rozdíl mezi kapitálovými bankovkami a konvertibilními bankovkami Konvertibilní bankovka Konvertibilní bankovka se týká krátkodobého dluhového nástroje (cenného papíru), který lze převést na vlastní kapitál (podíl ve společnosti). Konvertibilní poznámky znamenají, že tyto lze později převést na známou částku vlastního kapitálu ve společnosti. Obě směnky jsou krátkodobé nezajištěné dluhové nástroje.

Konvertibilní držitelé bankovek jsou andělští investoři investující do nových společností (startupů), které znamenají vysoké riziko, protože nikdo neví, které startupy uspějí.

Co je to bankovní kapitálová poznámka?

Bankovní kapitál je bankovka vydaná bankou za účelem získání finančních prostředků pro krátkodobé financování, např. Nutnost splnit její minimální kapitálové požadavky. Banky jsou vysoce regulované subjekty a pro správné fungování jako finanční instituce musí udržovat minimální rezervu kapitálu.

Kapitálové poznámky se tedy používají k vyúčtování krátkodobých finančních emisí bank. Je důležité zmínit, že bankovní kapitálové bankovky nepřicházejí s pevně stanoveným datem splatnosti, což znamená, že pro banku neexistuje žádný termín splatnosti úvěru.

Banky rozhodují, zda budou platit úroky nebo ne. Kromě toho mohou snížit počáteční částku úroku nebo ji dočasně nebo trvale přestat platit.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Konkurz Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům.
  • Korporátní dluhopisy Korporátní dluhopisy Korporátní dluhopisy vydávají společnosti a obvykle jsou splatné do 1 až 30 let. Tyto dluhopisy obvykle nabízejí vyšší výnos než vládní dluhopisy, ale nesou větší riziko. Korporátní dluhopisy lze rozdělit do skupin v závislosti na tržním sektoru, ve kterém společnost působí.
  • Články o kreditu Financovaného dluhového úvěru jsou navrženy jako příručky pro samostudium jak pro zkušené profesionály, tak pro studenty, kteří se chtějí naučit kreditní analýzu online ...
  • Reverzně konvertibilní nota Reverzně konvertibilní nota (RCN) Reverzně konvertibilní nota (RCN) je možnost krátkodobé investice, která může být velmi užitečná pro investory trpící některými problémy s peněžními toky. RCN jsou cenné papíry, které nabízejí konzistentní a předvídatelný příjem, který konkuruje a překonává tradiční výnosy, včetně výnosů, které investoři obecně vidí pouze z dluhopisů s vysokým výnosem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found