Royovo první kritérium bezpečnosti - přehled, vzorec, příklad

Royovým prvním kritériem v oblasti bezpečnosti je řízení rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které jsou součástí života podniku. Obvykle se to děje s technikou, kterou investoři používají k porovnání a výběru portfolia na základě kritéria, že je snížena pravděpodobnost, že výnos portfolia klesne pod prahovou úroveň.

V Royově prvním kritériu bezpečnosti je optimální portfolio takové, které minimalizuje pravděpodobnost, že návratnost portfolia klesne pod prahovou úroveň návratnosti. Portfolio s nejvyšším kritériem Royova prvního bezpečnostního kritéria má nejnižší pravděpodobnost, že portfolio vygeneruje výnos nižší, než je prahová úroveň.

Souhrn:

  • Royovo kritérium bezpečnosti na prvním místě používají investoři k výběru portfolia na základě kritéria, že je snížena pravděpodobnost poklesu návratnosti portfolia pod prahovou úroveň.
  • Hodnota daná Royovým kritériem bezpečnosti na prvním místě udává počet směrodatných odchylek pod průměrem.
  • Vzorec pro Royovo první kritérium bezpečnosti je [E (R.P) - R.L] / σstr

Vzorec pro Royovo první kritérium bezpečnosti

Royovo první kritérium bezpečnosti

Kde:

  • E (Rp) je očekávaný výnos portfolia;
  • RL je návratnost na prahové úrovni (minimální přijatelná návratnost); a
  • σstr je směrodatná odchylka nebo riziko portfolia.

Vzorec pro Royovo první kritérium bezpečnosti předpokládá, že výnosy portfolia jsou normálně distribuovány.

Vizuální reprezentace Royova kritéria pro bezpečnost - první

Royovo první kritérium bezpečnosti - tabulka

Kde:

  • Očekávaný návrat je E (Rp); a
  • Návrat prahové úrovně je R.L.

Cílem Royova prvního kritéria bezpečnosti je minimalizovat levý ocas. Oblast nalevo od návratnosti prahové úrovně je pravděpodobnost, že portfolio vygeneruje výnos menší než prahová hodnota.

Hodnota daná Royovým kritériem bezpečnosti na prvním místě udává počet směrodatných odchylek pod průměrem. Například hodnota 1 označuje jednu směrodatnou odchylku Standardní odchylka Ze statistického hlediska je standardní odchylka souboru dat měřítkem velikosti odchylek mezi hodnotami pozorování obsaženými pod průměrem. Čím vyšší je tedy hodnota kritéria, tím menší je levý ocas a tím nižší je pravděpodobnost, že portfolio generuje výnos menší než prahová hodnota.

Riziko schodku a Royovo první kritérium bezpečnosti

Riziko schodku a Royovo první kritérium bezpečnosti jde ruku v ruce. Riziko schodku je pravděpodobnost generování výnosu nižšího než je prahová úroveň. Jinými slovy, rizikem schodku je oblast nalevo od návratnosti prahové úrovně v grafu normálního rozdělení. Je důležité si uvědomit, že:

The vyšší kritérium první bezpečnosti, dolní riziko schodku.

The dolní kritérium první bezpečnosti, vyšší riziko schodku.

Riziko schodku lze vypočítat pomocí tabulky z pro záporné hodnoty. Níže uvedeme komplexní příklad.

Zvažte například portfolio s očekávaným výnosem 5%, standardní odchylkou 10% a prahovou úrovní návratnosti 0%. Jaká jsou Royova první kritéria bezpečnosti a rizika schodku za předpokladu, že je portfolio normálně distribuováno?

Kritérium Royova první bezpečnost se počítá jako (5% - 0%) / 10% = 0.5.

Ukázkový výpočet

Na obrázku výše je očekávaná návratnost 5%, prahová návratnost 0% a Royovo první kritérium bezpečnosti přináší 0,5, což je 0,5 standardní odchylky pod očekávanou návratností. Riziko schodku je oblast pod křivkou začínající zleva od návratnosti prahu. Při použití tabulky z pro záporné hodnoty odpovídá -0,5 skóre z 0,3085 nebo 30.85%.

Příklad Royova kritéria pro bezpečnost - první

Zvažte tři portfolia s níže uvedenými profily výnosů a rizik. Předpokládejme, že investor chce minimalizovat pravděpodobnost návratu portfolia pod 0%. Jinými slovy, minimální přijatelný výnos investora je 0%. Na základě Royova kritéria, které je založeno na bezpečnosti, do kterého portfolia by měl investor investovat?

Příklad

Royovo první kritérium bezpečnosti pro portfolio A se počítá jako (5% - 0%) / 5% = 1.

Royovo první kritérium bezpečnosti pro portfolio B se počítá jako (10% - 0%) / 12% = 0.83.

Royovo první kritérium bezpečnosti pro Portfolio C se počítá jako (15% - 0%) / 20% = 0.75.

Poměr s největším kritériem první na základě bezpečnosti má na základě Royova kritéria první bezpečnosti nejnižší pravděpodobnost návratnosti méně než 0%. V našem příkladu by to bylo Portfolio A.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Basis Risk Basis Risk Basis risk je riziko, že se cena futures nemusí pohybovat v normální, stabilní korelaci s cenou podkladového aktiva, aby byla vyloučena účinnost zajišťovací strategie při minimalizaci expozice obchodníka vůči potenciální ztrátě. Základní riziko je přijímáno ve snaze zajistit cenové riziko.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Míra návratnosti Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce
  • Pravidlo celkové pravděpodobnosti Pravidlo celkové pravděpodobnosti Pravidlo celkové pravděpodobnosti (známé také jako zákon o celkové pravděpodobnosti) je základním pravidlem ve statistice týkající se podmíněných a mezních

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found