Cenné papíry zajištěné aktivy kreditní karty - definice a přehled

Cenné papíry zajištěné aktivy kreditní karty (ABS) jsou cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných plateb úroků a splátek dluhopisů Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem které vydávají korporace a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si od držitele dluhopisu půjčí kapitál a provede mu fixní platby za pevnou (nebo variabilní) úrokovou sazbu po stanovené období. které jsou kryté peněžním tokem z kreditních karet. Když společnosti shromažďují platby, úroky a poplatky kreditní kartou, shromažďují se peněžní toky, které financují jistinu, a kupónové platby dluhopisů. Popularita těchto cenných papírů začala v roce 1987, kdy se používání kreditních karet rozšířilo.

Cenné papíry založené na majetku z kreditní karty - ilustrace kreditní karty

souhrn

  • Sekuritizace pohledávek z kreditních karet je proces sdružování peněžních toků a jejich prodeje jako cenných papírů.
  • Cenné papíry zajištěné aktivy kreditní karty se dělí na období revolvingů a období amortizace.
  • Peněžní tok z kreditních karet je nejprve vložen do struktury důvěryhodnosti a poté distribuován do zájmu investora a prodejce.

Sekuritizace pohledávek z kreditních karet

Sekuritizace je akce, která spojuje peněžní toky z dluhů a prodává je třetím stranám jako cenné papíry. Sekuritizace kreditních karet začala na konci 80. let, když banky hledaly nové zdroje financování pro kreditní karty.

Základní struktura důvěryhodnosti

Základní struktura byla použita pro sekuritizaci kreditních karet před rokem 1991. Vydavatel kreditní karty zastavuje účty a pohledávky jako hlavní svěřenecký fond. Hlavní trust poté prodá cenné papíry investorům. Vydavatel kreditní karty udržuje zájem o hlavní důvěryhodnost a úroky, inkasa jistin a výchozí hodnoty se vracejí do banky.

Struktura důvěryhodnosti hlavní poznámky

Struktura hlavní noty, známá také jako trusty pro vydávání (IT), podporuje dluhopisy se skupinou revolvingových účtů a pohledávek z kreditních karet. Struktura se liší od předchozí, protože poskytuje větší flexibilitu, pokud jde o splatnosti dluhopisů.

Jak vydavatelé ABS na kreditních kartách rostou, často končí u několika hlavních trustů. Když k tomu dojde, vydavatelé vystaví certifikát kolaterálu. Certifikát zajištění umožňuje vlastníkovi uplatnit nárok na všechny předchozí hlavní vztahy důvěryhodnosti.

Zájem investorů a prodejců

Úrok pro investory je částka jistiny dlužná investorům ABS. Zájem prodejce je zbytkový zájem o důvěru, kterou jsou vydavatelé kreditních karet povinni udržovat. Zájem prodejce je důležitý, protože sladí banku kreditních karet s dalšími investory, protože banky samy mají nárok na cenné papíry založené na aktivech.

Co je životní cyklus zabezpečení zajištěného aktivy?

Cenné papíry zajištěné aktivy kreditní karty mají po vydání dvě hlavní období. Těmito dvěma obdobími jsou revolvingové období a amortizační období.

1. Revolvingové období

Během revolvingového období investoři neobdrží platby jistiny. Místo toho investoři dostávají pouze úroky. To umožňuje emitentům používat kolekce jistin k nákupu nových pohledávek. Toto období také umožňuje emitentovi financovat krátkodobé půjčky na kreditní karty pomocí vybraných částek jistiny.

2. Amortizační období

Když začíná období amortizace, hlavní splátky se použijí ke splacení investorů ABS. Na rozdíl od podnikových dluhopisů, kde se splátka jistiny provádí pouze jednou, se splatnost jistiny za kreditní kartu ABS vyplácí postupně po určitou dobu.

V kontrolované amortizaci jsou platby jistiny vypláceny ve stejné výši během amortizačního období. Na druhé straně v kontrolované akumulaci jsou platby jistiny každý měsíc ukládány na svěřenecký účet a drženy do data splatnosti.

Přidělení peněžních toků

Alokace peněžních toků je proces předávání plateb jistiny a úroků na účtech kreditních karet prostřednictvím trustu ABS. Zahrnuje také přidělování peněžních toků investorům a sponzorům, což může být složitější.

Skupiny

Vytváření skupin je jednou z metod přidělování peněžních toků. Nejprve je peněžní tok rozdělen mezi zájmy investorů a prodejců. Zájem investorů je dále rozdělen na menší skupiny v závislosti na vlastnostech cenného papíru.

Hlavní sbírky

Alokace hlavních sbírek do sérií závisí na životním cyklu ABS. Jak již bylo zmíněno výše, jistina se dává investorům pouze během období amortizace. U ABS, které jsou v revolvingovém období, je jistina přerozdělena a sdílena s dalšími řadami.

Sbírání a přidělování finančních poplatků

Hlavními poplatky vybíranými z fondu kreditních karet jsou úroky z nedoplatku a poplatky z prodlení. Když se vyjádří jako procento z celkových pohledávek, nazývá se to výnos portfolia.

Hlavní diskontování, výměna, zpětné získávání

Hlavní diskontování je proces, který dočasně zvyšuje výnos a rozpětí portfolia a používá se v dobách, kdy je přebytečné rozpětí výrazně nižší, aby se zabránilo předčasné amortizaci. Vymáhané částky jsou vykazovány jako součást výběru finančních poplatků a jsou zahrnuty do výpočtu výnosu portfolia. Používá se při výpočtu přebytečného rozpětí.

Výměna je poplatek placený bance, která vydala kreditní kartu, aby jim nahradila převzetí úvěrového rizika. Úvěrové riziko je přítomno, protože banka poskytuje uživateli kreditní karty období bez odkladu, ve kterém nemusí platit částku, kterou utratil.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikačního programu Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Rizika s pevným výnosem Rizika s pevným výnosem K rizikům s pevným výnosem dochází na základě volatility prostředí trhu s dluhopisy. Rizika ovlivňují tržní hodnotu cenného papíru, když je prodán, peněžní tok z cenného papíru, který je držen, a další výnosy z reinvestování peněžních toků.
  • Senior Term Debt Senior Termínový dluh Senior Termínový dluh je půjčka se seniorním statusem, která má stanovený splátkový kalendář a splátku kulky na konci období. Termín může být několik měsíců nebo let a dluh může mít pevnou nebo proměnlivou úrokovou sazbu. Ke snížení rizika splácení se jako zajištění často používají dlouhodobá aktiva
  • Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem Cenné papíry s pevným výnosem jsou typem dluhového nástroje, který poskytuje výnosy ve formě pravidelných nebo pevných plateb úroků a splátek
  • Výpočet výnosu z dluhu Výpočet výnosu z dluhu Výnos dluhu odpovídá míře návratnosti, kterou může investor očekávat, pokud bude držet dluhový nástroj do splatnosti. Mezi takové nástroje patří státní dluhopisy, korporátní dluhopisy, soukromé dluhové smlouvy a další cenné papíry s pevným výnosem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found