Krytý hovor - definice, praktický příklad a scénáře

Krytá výzva je řízení rizik a strategie opcí, která zahrnuje držení dlouhé pozice v podkladovém aktivu (např. Akcie Stock Co je akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a je způsobilý požadovat část zbytková aktiva a výnosy společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ se používají zaměnitelně.) a prodej (psaní) kupní opce na podkladové aktivum. Tuto strategii obvykle používají investoři, kteří se domnívají, že podkladové aktivum zažije jen malé cenové výkyvy.

Krytý hovor

Hlavní výhodou strategie krytých hovorů je, že investor obdrží garantovaný výnos. Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je spojena s počáteční cenou investice vyjádřenou jako procento. Tato příručka učí nejběžnější vzorce jako prémii z prodeje kupní opce. Pokud se cena podkladového aktiva mírně zvýší, prémie zvýší celkovou návratnost investice. Kromě toho, pokud cena podkladového aktiva mírně poklesne, pojistné vyrovná část ztráty.

Nedoporučuje se používat strategii krytého volání, pokud očekáváte podstatné zhodnocení podkladového aktiva, protože vaše zisky jsou uzamčeny na realizační cenu Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodat podkladový cenný papír v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. možnosti volání. Současně, pokud cena podkladového aktiva výrazně poklesne, prémie z prodeje výzvy nyní pokryje pouze malou část ztrát.

Příklad krytého hovoru

Zde je jednoduchý příklad strategie krytých hovorů. Rozhodli jste se koupit 100 akcií společnosti ABC Corp. za 100 $ za akcii. Domníváte se, že na akciovém trhu nedojde k výrazné volatilitě. Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru, aby mohli posoudit minulé odchylky cen v blízké budoucnosti. Také předpovídáte, že cena akcií společnosti ABC Corp. v příštích šesti měsících poroste na 105 USD.

Chcete-li zamknout své zisky, prodáte 1 kontrakt call opce s realizační cenou 105 $, která vyprší za šest měsíců (všimněte si, že jedna kontrakt call opce se skládá ze 100 akcií). Prémie za tuto opci na nákup je ve smlouvě 3 USD za akcii.

Krytý hovor

Vaše budoucí výplata závisí na ceně akcií za šest měsíců. Čelíte třem scénářům:

Scénář 1: Cena akcií zůstává na 100 $ za akcii.

V takovém scénáři kupující neuplatní kupní opci, protože je bez peněz (realizační cena převyšuje tržní cenu). Vzhledem k tomu, že cena zůstane nezměněna, nebudete mít z akcie žádný výnos. Z hovorné však získáte 3 $ za akcii.

Scénář 2: Cena akcií se zvýší na 110 USD.

Pokud se cena akcií po šesti měsících zvýší na 110 USD za akcii, kupující využije možnosti nákupu. Z prémie za volání dostanete 105 $ za akcii (realizační cena opce) a 3 $ za akcii. V tomto scénáři krytého hovoru jste obětovali malou část potenciálního zisku výměnou za ochranu rizik.

Scénář 3: Cena akcií klesá na 90 $.

V takovém případě opce na volání vyprší podobně jako ve scénáři 1. Akcie ztratí hodnotu 10 $ na akcii, ale call call ve výši 3 $ na akcii ztrátu částečně vyrovná. Vaše konečná ztráta tedy bude 7 $ za akcii.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení krytého hovoru. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Zajišťovací zajištění Zajišťovací opatření označuje investici, jejímž cílem je snížit úroveň budoucích rizik v případě nepříznivého cenového pohybu aktiva. Zajištění poskytuje určitý druh pojistného krytí k ochraně před ztrátami z investice.
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli
  • Spotová cena Spotová cena Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, které lze koupit / prodat k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď.
  • Technická analýza: Průvodce pro začátečníky Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found