Kompozitní index hodnotové řady - přehled, hodnotová řada a investiční průzkum

Kompozitní index Value Line byl spuštěn v roce 1982. Byl to první tržní index pro obchodování s futures Futures a Forwards Futures a forwardové kontrakty (běžně označované jako futures a forwardy) jsou kontrakty, které používají podniky a investoři k zajištění proti rizika nebo spekulace. Futures a forwardy jsou příklady derivátových aktiv, která odvozují své hodnoty od podkladových aktiv. trh. Index zahrnuje 1 681 společností čerpaných z newyorské burzy cenných papírů, NASDAQ, torontské burzy cenných papírů, americké burzy cenných papírů a mimoburzovních trhů.

Složený index hodnotové řady

Existují dvě hlavní formy složeného indexu hodnotové linie - Geometric Composite Index a Arithmetic Composite Index.

souhrn

  • Kompozitní index Value Line sleduje přibližně 1 681 společností, které jsou obchodovány na čtyřech burzách.
  • Sledované společnosti jsou čerpány z NYSE, Toronto Stock Exchange, NASDAQ a American Stock Exchange.
  • Zahrnuje dvě hlavní formy indexů - geometrický kompozitní index hodnotové linie a aritmetický kompozitní index hodnotové linie.

Společnosti ve složeném indexu hodnotové linie

Kompozitní index Value Line zahrnuje 1 681 společností. Počet čas od času kolísá. Společnosti zahrnuté do kompozitního indexu Value Line jsou veřejně obchodovanými společnostmi na čtyřech hlavních burzách - NYSE, americká burza cenných papírů, index NASDAQ NASDAQ-100 Index NASDAQ-100 je index akciového trhu, který zahrnuje 100 největších a nejaktivněji obchodovaných, nefinanční společnosti kótované na NASDAQ a Toronto Stock Exchange.

Počet společností zahrnutých do indexu se může změnit. Tato fluktuace může být způsobena různými faktory, jako jsou bankroty, fúze, akvizice, přidání nebo vyřazení společností z burz a rozhodnutí o krytí přijatá společností Value Line Inc.

Společnost Value Line Inc. rozhoduje o společnostech, které mají být zahrnuty do indexu, s cílem vytvořit široké zastoupení severoamerického akciového trhu.

Počet společností kótovaných na některé ze specifikovaných burz může také kdykoli kolísat, jak jsou společnosti přidávány, vyřazovány nebo přecházeny z jedné burzy na druhou.

Metodika kompozitního indexu hodnotové linie však není ovlivněna pohybem společností, doplněním nebo vyřazením společností z jednotlivých burz.

Geometrický složený index hodnotové linie

Value Line Geometric Composite Index byl založen v červnu 1961. Jedná se o původní index zveřejňovaný na akciovém trhu. Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií obchodovaných na burze cenných papírů nebo nad nimi. -pult. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví ve společnosti a stejně vážený index založený na geometrickém průměru.

Denní změna geometrického indexu je nejblíže střední změně ceny akcií, protože je založena na geometrickém indexu.

Index geometrických kompozitních hodnot se vypočítá takto:

Aktuální index = [P (t) * reciproční kumulativní počet akcií] / P (t-1)

Kde:

  • P (t): Konečná cena geometrického složeného indexu
  • P (t-1): Předchozí uzavírací cena Geometric Composite Index

Aritmetický složený index hodnotové linie

Aritmetický složený index hodnotové linie byl založen v únoru 1988. Při výpočtu používá aritmetický průměr a je navržen tak, aby napodoboval změnu indexu na základě předpokladu, že akcionář držel portfolio akcií ve stejné výši.

Value Line, Inc.

Value Line, Inc. je americká finanční vydavatelská a investiční výzkumná společnost, která byla založena Arnoldem Bernhardem v roce 1982. Byla založena ve stejném roce a byla nástupcem všech operací společnosti Arnold Bernhard & Co, Inc.

Společnost má sídlo v New Yorku ve Spojených státech. To je populární pro publikování Value Line Investment Survey, jednoho z široce používaných nezávislých zdrojů pro investiční výzkum. Průzkum zahrnuje profesionální výzkum přibližně 1 700 akcií obchodujících ve více než 99 průmyslových odvětvích.

Termín „Value Line“ použil zakladatel společnosti Value Line Inc., Arnold Bernhard, k označení linie představující násobek peněžních toků, které by překrýval přes cenový graf.

Kromě Investičního průzkumu hodnotové linie společnost publikuje Průzkum investičních cenových hodnot (edice pro malé a střední podniky), Poradce fondů hodnotové linie, Výběr hodnotové linie, Hodnotová řada 600 a Denní průzkum hodnotových hodnot.

Investiční průzkum hodnotové linie

Investiční průzkum hodnotové linie lze zakoupit v tištěném nebo elektronickém formátu. Elektronický formát má formu online předplatného a předplatitelé mají přístup ke třem různým modelovým portfoliím, která mohou sledovat, pokud nemají v úmyslu vytvořit osobní portfolio.

Níže jsou uvedeny hlavní části průzkumu investic na hodnotové linii:

1. Hodnocení a zprávy

Průzkum publikuje výběr 130 celostránkových zpráv o stavu zásob v konkrétních sektorech. Výběr probíhá na základě rotace, takže každých 13 týdnů jsou pokryty všechny akcie sledované společností Value Line, Inc.

Informace ve zprávě o akciích zahrnují mimo jiné srovnání současných a minulých finančních údajů, projekci cen a zisků na tři až pět let, grafy a žebříčky.

2. Shrnutí a rejstřík

Sekce shrnutí a index poskytuje podrobný pohled na akciový trh s přednastavenými obrazovkami. Uživatelé mohou také vytvářet vlastní obrazovky pomocí online služby Value Line.

3. Výběr a názor

Selekční a názorový segment poskytuje přehled aktuálních ekonomických statistik a také předpověď akciového trhu o předpokládaných trendech na trhu.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) Burza cenných papírů v New Yorku (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% akcií S&P 500 a 70 největších společností na světě . Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej
  • Tržní index Tržní index Tržní index je portfolio cenných papírů, které představují část akciového trhu a odvozují jeho hodnotu od hodnot podkladových cenných papírů.
  • Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) Americká burza cenných papírů (AMEX) zahájila svoji činnost v roce 1908 jako New York Curb Market Agency. AMEX byl původně složen z obchodníků a makléřů
  • Akciová opce Akciová opce Akciová opce je smlouva mezi dvěma stranami, která dává kupujícímu právo koupit nebo prodat podkladové akcie za předem stanovenou cenu a ve stanoveném časovém období. Prodejci opce na akcie se říká zapisovatel opce, kde se prodávajícímu vyplácí prémie ze smlouvy zakoupené kupujícím opce na akcie.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found