Ocenění umění - přehled a klíčové faktory při oceňování uměleckých děl

Ocenění umění je součástí finančního ocenění. Oceňovací modely v aplikaci Excel Oceňovací modely v aplikaci Excel mohou odkazovat na několik různých typů analýz, včetně analýzy diskontovaných peněžních toků (DCF), srovnatelných obchodních násobků, které se zabývají odhadem reálné tržní hodnoty děl umění. Praxe oceňování umění kombinuje techniky finančního oceňování se subjektivními pohledy na kulturní hodnotu a význam konkrétního uměleckého díla.

Art valuation je sofistikované odvětví finančního oceňování, protože vyžaduje vysokou úroveň odborných znalostí v metodách oceňování. Metody oceňování Při oceňování společnosti jako aktivního podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, výzkumu vlastního kapitálu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, spekulativních výkupech a financích, jakož i hlubokých znalostech uměleckého světa. Může být použit pro různé účely, včetně investic do uměleckých děl, daňového plánování a pojištění. Komerční pojišťovací makléř Komerční pojišťovací makléř je osoba pověřená chováním jako prostředník mezi poskytovateli pojištění a zákazníky. Existence komerčních pojišťovacích makléřů vede dlouhou cestou k tomu, aby se zákazníci neztratili v moři důvěryhodných a bezohledných poskytovatelů pojištění. . Oceňování uměleckých děl je dokonalým příkladem toho, proč je finanční ocenění uměním i vědou.

Oceňování umění

V dnešní době je odvětví uměleckého oceňování na vzestupu. Rostoucí počet investorů se obrací k uměleckým dílům jako k investiční možnosti. Umělecká díla poskytují investorům lukrativní výnosy Míra návratnosti Míra návratnosti (ROR) je zisk nebo ztráta investice po určitou dobu, která je společná s počáteční cenou investice vyjádřenou v procentech. Tato příručka učí nejběžnější vzorce, protože umělecká díla mohou časem výrazně ocenit. Investice do uměleckých děl je však pozoruhodně riskantní, protože šance na ziskovost jsou relativně malé, ale pravděpodobnost ztráty peněz je vysoká.

Oceňování uměleckých děl provádějí především společnosti pro hodnocení umění. Kromě toho společnosti zabývající se obchodem s uměním, jako jsou Sotheby’s a Christie’s, poskytují služby oceňování umění.

Oceňovací kurzy

Institut podnikových financí má několik kurzů finančního modelování a oceňování, které jsou součástí programu FMVA Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari. Zde je seznam nejlepších ocenění, které Finance aktuálně nabízí:

  • Kurz Základy oceňování podniku
  • LBO Model Course
  • Finanční modelování nemovitostí
  • Těžební finanční modelování
  • Kurz fúzí a akvizic (M&A)
  • Vytváření finančního modelu v aplikaci Excel

Klíčové faktory při oceňování umění

Podobně jako u tradičních aktiv může být ocenění uměleckých děl řízeno řadou faktorů. Umělec odhadce by měl pečlivě posoudit všechny katalyzátory, které mohou zvýšit reálnou hodnotu uměleckého aktiva. Následující proměnné jsou primárními faktory ovlivňujícími oceňování uměleckých děl:

# 1. Poptávka

Současná poptávka Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích se množství dodávaného zboží a poptávané množství tohoto zboží navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. na trhu je klíčovým faktorem hodnoty uměleckého díla. Poptávka je obvykle odvozena na základě poptávky po podobných uměleckých dílech. Identifikace srovnatelných položek však může být problematická kvůli jedinečné povaze uměleckých děl.

# 2. Likvidita

Umělecká díla jsou vysoce nelikvidní aktiva. Umělecké dílo se může stát likvidním, pouze pokud je na trhu vysoká poptávka. Umělecký hodnotitel proto musí vždy brát v úvahu riziko likvidity. Prémie za likviditu Prémie za likviditu kompenzuje investory za investice do cenných papírů s nízkou likviditou. Likvidita označuje, jak snadno lze investici prodat za hotovost. Směnky a akcie jsou považovány za vysoce likvidní, protože je lze obvykle kdykoli prodat za převládající tržní cenu. Na druhou stranu investice jako nemovitosti nebo dluhové nástroje spojené s investicemi do umění.

# 3. Činnost obchodníků s uměním

Cena uměleckých děl se může změnit v důsledku činnosti obchodníků s uměním. Obchodníci často uzavírají smlouvy s umělci. Je běžné, že obchodníci s uměním se mohou rozhodnout získat díla umělců na aukci, která následně ovlivní cenu uměleckého díla.

# 4. Tržní data

Umělec může použít údaje z průzkumu trhu poskytnuté různými společnostmi k integraci informací do oceňovací analýzy. Výzkumná data odhalují objemy prodeje aukcí a příslušné cenové hladiny. Údaje o trhu poskytují aukční síně a společnosti specializující se na průzkum trhu.

Dodatečné zdroje

Zde je několik dalších zdrojů, o kterých si myslíme, že by vás mohly zajímat:

  • Aukce Aukce Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že je nabízí k nabízení, umožňuje lidem dražit a prodává tomu, kdo draží nejvíce. Uchazeči soutěží proti sobě
  • Specialista na oceňování podniku Specialista na oceňování podniku Oceňování podniku se týká procesu stanovení skutečné hodnoty podniku. Majitelé spolupracují se specialistou na oceňování podniků, aby jim pomohli získat objektivní odhad hodnoty jejich podnikání. K určení reálné hodnoty podniku vyžadují služby specialistů na oceňování podniků.
  • Hmotná aktiva Hmotná aktiva Hmotná aktiva jsou aktiva ve fyzické podobě, která mají hodnotu. Mezi příklady patří pozemky, budovy a zařízení. Hmotný majetek je vidět a cítit a může být zničen požárem, přírodní katastrofou nebo nehodou. Na druhé straně nehmotná aktiva postrádají fyzickou formu a skládají se z věcí, jako je duševní vlastnictví
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found