Odčitatelná daň - definice, příklady, osobní vs. obchodní

Daňově uznatelným nákladem je jakýkoli náklad, který je považován za „běžný, nezbytný a přiměřený“ a který pomáhá podniku vytvářet příjmy. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem se vztahuje na náhradu jakékoli fyzické osoby nebo podniku, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. . Obvykle se odečítá z příjmu společnosti před zdaněním. Podle US Internal Revenue Service (IRS), v publikaci 535, Obchodní výdaje, „Běžný výdaj je takový, který je běžný a akceptovaný ve vašem oboru. Nezbytným výdajem jsou náklady, které jsou užitečné a vhodné pro váš obchod nebo podnikání. “

Daňově uznatelné

Jakémukoli podniku, bez ohledu na odvětví, vznikají nejrůznější výdaje Náklady na fixní a variabilní náklady je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé. Od zahájení podnikání až po jeho údržbu zajišťují různé náklady bezproblémový chod různých výdajů. Mnoho výdajů je však odpočitatelných a může snížit daňové povinnosti. Výhradní vlastníci mohou snížit nejen běžnou daň z příjmu, ale také daň ze samostatné výdělečné činnosti. Pokud jde o registrované podniky, odpočet výdajů jim umožní snížit daně z podnikání.

U domácích podniků mohou vlastníci zahrnout některé výdaje na pojištění, daně z majetku, nájem nebo hypotéku, elektřinu a údržbu. Majitelé firem si však musí pamatovat, že veškeré výdaje vzniklé během fiskálního roku by měly být uplatněny proti příjmu generovanému ve stejném roce.

Daňově uznatelné náklady

Ne všechny výdaje jsou daňově uznatelné; některé mohou být odečitatelné pouze částečně. Mezi uznatelné výdaje patří zejména:

  • Reklama / marketing 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané ke strategickému umístění firmy. 5 P z
  • Doprava / cestování
  • Zájem
  • Pojištění
  • Náklady na palivo
  • Poplatky za správu a správu SG&A SG&A zahrnuje veškeré nevýrobní náklady vzniklé společnosti v daném období. To zahrnuje výdaje, jako je nájemné, reklama, marketing, účetnictví, soudní spory, cestování, stravování, platy managementu, bonusy a další. V některých případech může zahrnovat i náklady na odpisy
  • dodávka
  • Údržba a opravy
  • Výdaje spojené s kancelářemi
  • Kancelářské potřeby
  • Poplatky za odbornou přípravu (právní, účetní) Poplatek za zádržné Poplatek za zádržné je počáteční poplatek placený jednotlivcem za služby poradce, konzultanta, právníka, nezávislého pracovníka nebo jiného odborníka.
  • Platy pracovníků
  • Utility

Odečtení osobních vs. obchodních výdajů

Běžným problémem, který vyvstává, je stanovení, zda jsou výdaje osobní nebo částečně související s podnikáním, zejména u nezávislých pracovníků nebo živnostníků, kteří pracují doma. Jak poznáte odpočitatelnou částku utracenou za nájem, pojištění, teplo a elektřinu?

Můžete najít procento čtverečních stop domácí kanceláře oproti procentům celé domácnosti. Jakmile získáte procento, můžete jej použít k určení obchodní části určitých výdajů takovým způsobem, že část výdajů bude součástí odpočtu domácí kanceláře, zatímco zbytek bude považován za osobní potřebu. Například pokud vaše domácí kancelář zabírá 20% vašeho domova, můžete odečíst 20% hypotéky / nájemného a nákladů na veřejné služby.

Ze stejného dokumentu IRS (publikace 535, Obchodní výdaje), konkrétně v části o osobních a obchodních nákladech, agentura obecně zakazuje odečítat osobní, životní nebo rodinné výdaje. Jednotlivec si však může odečíst obchodní část výdajů, které vznikly částečně pro osobní účely a částečně pro podnikání.

Sledování všech daňových odečitatelných výdajů souvisejících s podnikáním

Jednou důležitou věcí, kterou je třeba pamatovat, je vždy vést záznamy o všech výdajích, ať už osobních nebo obchodních. Poté se můžete vrátit ke všem příjmům nebo fakturám a zeptat se svého účetního, které výdaje jsou daňově uznatelné. To lze provést tradičním způsobem tak, že si ponecháte účetní knihu nebo obálku obsahující všechny příjmy. Aby byl proces pohodlnější, mohou majitelé firem používat účetní softwarové programy nebo aplikace, které pomáhají sledovat příjmy a výdaje.

Mnoho z online účetních nástrojů, které jsou dnes k dispozici, je snadno použitelné a srozumitelné, i když je stále nezbytné věnovat nějaký čas tomu, abyste se ujistili, že používáte správné kategorie výdajů. Programy také umožňují generovat výkazy zisků a ztrát, což usnadňuje pochopení množství peněz, které přicházejí, spolu s výdaji. Pokud uvažujete o přijetí daňového účetního, při přípravě daňových přiznání vám budou užitečné účetní výkazy.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce pro daňové uznatelné náklady. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Jak používat web IRS.gov? Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé / dočasné rozdíly v daňovém účetnictví Trvalé rozdíly se vytvářejí, když existuje rozpor mezi příjmem z knihy před zdaněním a zdanitelným příjmem v rámci daňového přiznání a daňového účetnictví, který se zobrazuje investorům. Skutečná splatná daň bude pocházet z daňového přiznání. Tato příručka prozkoumá dopad těchto rozdílů v daňovém účetnictví
  • Předplacené výdaje Předplacené výdaje Předplacené výdaje představují výdaje, které společnost dosud nezaznamenala jako náklad, ale byly zaplaceny předem. V jiných
  • Rozvrh A Rozvrh A Rozvrh A je formulář daně z příjmu, který se ve Spojených státech používá k deklarování odpočtů za jednotlivé položky. Je připojen k formuláři 1040 pro daňové poplatníky, kteří platí roční daně z příjmu. Daňoví poplatníci si mohou vybrat, zda budou požadovat buď standardní odpočet daňového přiznání, nebo rozčlenit své oprávněné odpočty řádek po řádku.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found