Modifikovaný návrat Dietz - přehled, Formuila, příklad

Modifikovaný Dietzův návrat je algebraická metoda používaná k výpočtu míry návratnosti. . Tato příručka učí nejběžnější vzorce investičního portfolia na základě peněžních toků portfolia. Metoda také zohledňuje načasování, kdy peněžní toky přicházejí a vystupují z portfolia.

Upravený návrat Dietz

Na rozdíl od modifikované vnitřní míry návratnosti a vnitřní míry návratnosti (IRR) vnitřní míry návratnosti (IRR) je vnitřní míra návratnosti (IRR) diskontní sazbou, díky níž je čistá současná hodnota (NPV) projektu nulová. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. , Modified Dietz Return není očekávaný výnos a je zpětně zaměřený, nepoužívá očekávanou hodnotu a vypočítává realizovaný výnos portfolia.

Proč byl vytvořen Modified Dietz Return?

Modifikovaný vzorec Dietz byl vytvořen, aby lépe porozuměl a poskytoval větší transparentnost pro návratnost investičního portfolia. Investiční portfolia neustále sledují, jak peněžní toky přicházejí a odcházejí, takže je snadné ztratit přehled o tom, kolik peněz portfolio vydělalo. Proto byl vytvořen vzorec Modified Dietz Return, aby sledoval načasování a velikost peněžních toků po celý investiční horizont.

Vzorec pro upravený návrat Dietze

Upravený návrat Dietz - vzorec

Kde:

  • V (0) = Hodnota portfolia k datu ukončení
  • V (1) = Hodnota portfolia k datu zahájení
  • CF = Peněžní toky v celém investičním horizontu
  • T = Délka investičního horizontu
  • t = Čas peněžního toku
  • CF (t) = Peněžní tok v určitou dobu

Jednou z hlavních složek vzorce je jeho schopnost zohlednit načasování peněžních toků. Vzorec zohledňuje takovou skutečnost tak, že vezme součet vážených peněžních toků vážený okamžikem, kdy k nim došlo během investičního horizontu.

Toho je dosaženo tím, že se vezme rozdíl délky investičního horizontu (T) a načasování peněžního toku (t) a vydělí se rozdíl investičním horizontem (T), pak se vynásobí výsledek velikostí hotovosti tok, který se stal v t; produkt bude vážený peněžní tok.

Praktický příklad

Jednotlivec investuje 1 000 $ do investičního portfolia po dobu jednoho roku. Na konci roku se hodnota portfolia zvýšila na 1 200 USD. Během investičního horizontu, na konci prvních tří měsíců, vložil investor do portfolia 500 USD.

Na konci devítiměsíčního období však investor vybral 800 $. Abychom pochopili výkonnost portfolia, musí investor vypočítat míru návratnosti, která zohledňuje načasování výběrů a provedených vkladů.

Upravený návrat Dietz - praktický příklad

Tím pádem:

  • V (0) = 1000
  • V (1) = 1200
  • CF25 = 500
  • CF75 = -800
  • T = 1 rok

Ukázkový výpočet

Nevýhody upraveného Dietzova návratu

Vzorec Modified Dietz Return vykazuje nevýhody, když během investičního období dojde k jednomu nebo více velkým peněžním tokům nebo když je investice velmi volatilní, a zaznamená výnosy, které jsou výrazně nelineární. Další nevýhodou je, že investor potřebuje znát hodnotu investice na začátku i na konci investičního horizontu.

Investor musí navíc přijmout způsob, jak sledovat peněžní toky přicházející a vystupující z portfolia. Je důležité vědět, kdy použít Modified Dietz Return, abyste získali přesné pochopení toho, jak si investiční portfolio vedlo.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) Roční procentní sazba (RPSN) je roční úroková sazba, kterou musí jednotlivec zaplatit z půjčky nebo kterou obdrží na vkladovém účtu. RPSN je v konečném důsledku jednoduchý procentní termín používaný k vyjádření číselné částky vyplácené jednotlivcem nebo entitou ročně za privilegium půjčovat si peníze.
  • Modifikovaná interní míra návratnosti (MIRR) Modifikovaná interní míra návratnosti (MIRR) Upravená interní míra návratnosti (běžně označovaná jako MIRR) je finanční opatření, které pomáhá určit atraktivitu investice a kterou lze použít k porovnání různých investic . Modifikovaná vnitřní míra návratnosti je v podstatě modifikací vzorce vnitřní míry návratnosti (IRR)
  • Manažer portfolia Manažer portfolia Manažer portfolia spravuje investiční portfolia pomocí šestikrokového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů.
  • Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found