Obecní dluhopisy - přehled, typy a použití, rizika

Komunální dluhopis označuje obligaci nebo cenný papír s pevným výnosem, který vydává vládní obec, městečko nebo stát na financování svých vládních projektů. Komunální dluhopisy jsou také označovány jako „muni obligace“ nebo „muni“.

Městský dluhopis

Výhodou komunálních dluhopisů pro investory je skutečnost, že jsou osvobozeny od daně, což znamená, že výnosy z těchto dluhopisů nepodléhají daním. Je to velmi atraktivní investice pro jednotlivce, kteří jsou ve vysoké daňové pásmu.

Co je dluhopis?

Dluhopis je nástroj s pevným výnosem nebo dluhový nástroj, který v zásadě umožňuje investorovi nebo věřiteli poskytnout dlužníkovi peníze ve formě smluvního ujednání. Dluhopisy jsou obvykle vydávány vládními subjekty nebo korporacemi. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. k financování svých projektů a operací.

Specifikace dluhopisu zahrnují podrobnosti, jako například:

  • Datum splatnosti
  • Nominální hodnota
  • Vydávací cena
  • Uvedená úroková sazba (kupónová sazba)
  • Data kupónu
  • Amortizační podrobnosti
  • Integrované možnosti
  • Smlouvy

Ceny dluhopisů jsou stanoveny tržní úrokovou sazbou a úvěrovým rizikem Úvěrové riziko Úvěrové riziko je riziko ztráty, ke které může dojít v případě, že některá strana nedodrží podmínky jakékoli finanční smlouvy, zejména emitenta . Ceny dluhopisů a tržní úrokové sazby jsou nepřímo úměrné, takže pokud tržní úroková sazba klesá, ceny dluhopisů rostou, protože jejich vlastní uvedená úroková sazba zůstává stejná. Naopak, pokud tržní úroková sazba stoupne, ceny dluhopisů klesají, protože jejich vlastní uvedená úroková sazba je méně atraktivní.

Úvěrová kvalita emitentů může navíc ovlivnit uvedenou úrokovou sazbu nebo ceny dluhopisů. Pokud má emitent špatnou úvěrovou kvalitu a je pravděpodobnější, že dojde k selhání, pak obvykle přijde s vyšší úrokovou sazbou, aby kompenzoval další riziko, které představuje.

Vládní subjekty mají obvykle velmi malé úvěrové riziko, zejména federální vláda, protože si mohou teoreticky vytisknout veškeré peníze, které potřebují k pokrytí dluhů. Obecní vlády jsou obecně velmi nízké riziko, ale není neslýchané, že by obecní vláda neplnila své závazky.

Specifikace dluhopisů se mohou výrazně lišit a lze je přizpůsobit investorovi. Může zahrnovat speciální vlastnosti, jako například:

  • Nulový kupón - žádné platby kupónem po dobu životnosti dluhopisu.
  • Konvertibilní dluhopisy - dluhopis je podle uvážení investora převoditelný na akcie.
  • Vyplacitelné dluhopisy Vyplacitelný dluhopis Vyvolatelný dluhopis (splatný dluhopis) je druh dluhopisu, který poskytuje emitentovi dluhopisu právo, nikoli však povinnost, splatit dluhopis před datem splatnosti. Vyvolatelný dluhopis je dluhopis s vloženou kupní opcí. Tyto dluhopisy obecně přicházejí s určitými omezeními kupní opce. - Pouto může být

    vyzván „zpět dle uvážení emitenta.

  • Puttable obligace - dluhopis lze „vrátit“ zpět dle uvážení investora.

Použití obecních dluhopisů

Komunální dluhopisy jsou dluhopisy, které jsou vydávány samosprávami obvykle za účelem financování komunálních projektů, jako například:

  • Výstavba škol
  • Výstavba knihoven
  • Výstavba infrastruktury (silnice, mosty, veřejná doprava)
  • Financování policejních oddělení
  • Financování hasičských sborů
  • Budování parků a cest
  • Financování komunitních center
  • Financování nakládání s odpady

Druhy obecních dluhopisů

Obecní dluhopisy jsou klasifikovány podle splátek úroků a splácení jistiny. Platba jistiny Platba jistiny je platba k původní částce půjčky, která je dlužena. Jinými slovy, splátka jistiny je splátka provedená z půjčky, která snižuje zbývající částku splatné půjčky, místo aby se vztahovala na splácení úroků účtovaných z půjčky. plány. Jsou strukturovány různými způsoby a poskytují různé daňové výhody a daňové zacházení. Příjem vytvořený obecním dluhopisem je obecně osvobozen od daně, což je velmi atraktivní pro investory ve vysokých daňových pásmech. Některé formy obecních dluhopisů však nejsou osvobozeny od daně.

Existují dvě obecné formy obecních dluhopisů:

1. Obecná obligace

Dluhopisy s obecnými závazky jsou vydávány vládními subjekty a nejsou zajištěny výnosy z konkrétního vládního projektu. Dluhopisy jsou proto obecně rizikovější a poskytují vyšší výnos.

2. Příjmová vazba

Dluhopisy jsou vydávány vládními subjekty a jsou zajištěny výnosy z určitého vládního projektu. Může mít formu mýtného nebo daní, jako je daň z obratu, daň z nemovitosti atd. Výnosy dluhopisů však mohou kolísat v závislosti na výši výnosů získaných ze zdrojů.

Rizika s komunálními obligacemi

Ačkoli jsou komunální dluhopisy poměrně bezpečné dluhopisy s malým rizikem selhání, nejsou podporovány federální vládou a mohou z času na čas selhat. Jak již bylo řečeno, komunální dluhopisy jsou stále mnohem bezpečnější alternativou k podnikovým dluhopisům.

Obecní dluhopisy obvykle obsahují provizi za volání. Ustanovení o výzvě umožňuje emitentovi splatit dluhopis před datem splatnosti. Představuje riziko pro investora, protože po vyzvání dluhopisu neobdrží žádné další úroky.

Emitenti se rozhodnou použít provizi za volání, pokud jsou tržní úrokové sazby nízké. Je to proto, že mohou splatit dluhopis s vyšší úrokovou sazbou a znovu vydat nový dluhopis s nižší úrokovou sazbou.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Dluhopis s obecným závazkem Dluhopis s obecným závazkem Dluhopis s obecným závazkem (GO) je druh obecního dluhopisu, ve kterém jsou splátky dluhopisů (úroky a jistina) zaručeny celkovým výnosem generovaným příslušným vládním subjektem nebo agenturou. Jinými slovy, splácení je zaručeno jak z daňových, tak z provozních výnosů z různých projektů.
  • Jmenovitá hodnota Jmenovitá hodnota Jmenovitá hodnota nebo jmenovitá hodnota dluhopisu, akcie nebo kupónu uvedená na dluhopisu nebo akciovém certifikátu. Jedná se o statickou hodnotu stanovenou v době vydání a na rozdíl od tržní hodnoty pravidelně nekolísá.
  • Příručky pro obchodování a investování Puttable Bond Trading & Investing Finance jsou navrženy jako zdroje pro samostudium, aby se naučily obchodovat svým vlastním tempem. Projděte si stovky článků o obchodování, investování a důležitých tématech, které finanční analytici mají vědět. Zjistěte více o třídách aktiv, cenách dluhopisů, riziku a výnosu, akciích a akciových trzích, ETF, hybnosti, technickém
  • Datum vypořádání Datum vypořádání Datum vypořádání je průmyslový výraz, který odkazuje na datum, kdy je obchodní nebo derivátová smlouva považována za konečnou, a prodejce musí převést vlastnictví

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found