Vedoucí domácnosti - definice, požadavky na registraci a výhody

V čele domácnosti je daňový status. Progresivní daň Progresivní daň je sazba daně, která se zvyšuje s rostoucí daňovou hodnotou. Obvykle je rozdělena do daňových pásem, které postupují k postupně vyšším sazbám. Například progresivní daňová sazba se může pohybovat od 0% do 45%, od nejnižší a nejvyšší úrovně pro jednotlivce žijící ve Spojených státech. Aby se daňový poplatník kvalifikoval jako hlava domácnosti, musí být na konci roku buď svobodný, nebo svobodný a musí si udržovat domov pro oprávněnou osobu, jako jsou rodiče, dítě nebo jiní blízcí příbuzní.

Hlava rodiny

Registrování jako hlava domácnosti dává daňovým poplatníkům větší standardní odpočet a široký daňový pás pro výpočet daně z příjmu. Účtování daní z příjmu Daně z příjmu a jeho účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. ve srovnání se stavem jednoho podání. Daňová pravidla pro registraci jako vedoucí domácnosti se mohou zdát matoucí. Daňoví poplatníci musí dodržovat pokyny IRS do tohoto dopisu, aby se vyhnuli daňovým kontrolám a vyšetřování jejich nedodržování.

Požadavky na podání přihlášky jako vedoucí domácnosti

US Internal Revenue Service EFTPS® EFTPS® je zkratka pro Electronic Federal Tax Payment System, což je webová stránka online platebního systému daní provozovaná IRS. každoročně poskytuje pokyny, které pomáhají daňovým poplatníkům ve Spojených státech pochopit, zda mají nárok na status vedoucího domácnosti při podávání federálních daní z příjmu:

# 1 Údržba domácnosti

IRS vyžaduje, aby daňový poplatník musel zaplatit více než polovinu nákladů spojených s údržbou domácnosti. Kvalifikační výdaje zahrnují účty za domácnost, jako jsou účty za energie, pojištění, potraviny, nájemné / hypotéka Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotečním věřitelem nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit si dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. , majetkové daně a opravy. Kvalifikační výdaje však nezahrnují náklady, jako je oblečení, zdravotní péče, dovolená, životní pojištění, doprava a vzdělání.

Pokud daňový poplatník obdrží nějakou formu pomoci při placení účtů za domácnost od příbuzných, nepříbuzných nebo vládních programů, jako je Dočasná pomoc pro potřebné rodiny, bude mít daňový poplatník nárok, pokud zaplatil alespoň polovinu účtů pomocí svých vlastních úspory nebo výdělky. Daňový poplatník by neměl zahrnovat prostředky z žádného z těchto druhotných zdrojů jako prostředky, které osobně zaplatil na údržbu domácnosti.

# 2 Považováno za svobodné

Daňový poplatník se kvalifikuje jako hlava domácnosti, pokud byl k poslednímu dni roku považován za svobodného. Tento požadavek odpovídá daňovým poplatníkům, kteří jsou osamocení, rozvedení nebo právně odděleni. Manželský pár, který žije v samostatných rezidencích od 1. července do 31. prosince, může být stále považován za svobodný.

Manželé musí podat samostatné daně a stále musí splňovat další dvě podmínky pro podání žádosti jako hlava domácnosti. Pokud je důvodem pro život v oddělených bydlištích dočasná okolnost, jako je lékařské ošetření, účast na vysoké škole nebo vojenská služba, jsou manželé považováni za vdané během daňového roku a nemohou si nárokovat status vedoucího domácnosti.

# 3 Mít kvalifikované dítě nebo příbuzného

Kvalifikované dítě nebo příbuzný musí žít v domě daňových poplatníků déle než půl roku. Daňový poplatník by měl rovněž poskytnout nejméně 50% nákladů na údržbu závislé osoby. Mezi osoby, které mají nárok na tento vztah, patří dítě, nevlastní dítě, nevlastní dítě, adoptivní dítě nebo potomek kteréhokoli z těch, kteří jsou závislými osobami podle pravidel kvalifikovaných dětí.

Podle pravidla kvalifikovaného příbuzného můžete nárokovat svého otce, matku, bratra, sestru, neteř, synovce nebo některého z prarodičů. Seznam oprávněných osob je uveden v tabulce 4 publikace 501 IRS.

IRS má zvláštní pravidlo, pokud je kvalifikovaným příbuzným rodič. Daňová agentura umožňuje daňovému poplatníkovi přihlásit se jako vedoucí domácnosti, pokud s nimi rodič nežije, ale daňový poplatník platí rodičům po celý rok více než polovinu nákladů na údržbu hlavního domu.

Kromě toho, pokud rodiče žijí v domově důchodců pro seniory a daňový poplatník platí více než polovinu nákladů na udržení rodičů v domově, je daňový poplatník oprávněn podat žádost o osobu vedoucího domácnosti.

Výhody podání jako vedoucí domácnosti

Podání federální daně z příjmu jako vedoucí domácnosti nabízí více výhod ve srovnání s podáním daně jako jedna osoba nebo manželské páry podávající daň samostatně.

# 1 Dolní daňová skupina

První výhodou je, že hlava domácností spadá do nižší daňové skupiny. Například sazba daně 15% se vztahuje na daňové poplatníky s hrubým příjmem 9 326 až 37 950 USD. Při podání přihlášky jako vedoucí domácnosti se sazba daně 15% vztahuje na daňové poplatníky s příjmem do 50 800 $.

# 2 Vyšší standardní odpočty

Daňoví poplatníci, kteří se přihlásí do čela domácnosti, mají při podávání daní také prospěch z vyššího standardního odpočtu. Standardní odpočty snižují zdanitelný příjem za daný rok, což může snížit výši splatné daně. Například v daňovém roce 2017 by manželský pár, který podal žádost samostatně, mohl požadovat až 6 350 $, zatímco daňoví poplatníci, kteří podali žádost o místo v čele domácnosti, dostávali standardní odpočty až 9 350 $. Přináší rozdíl asi 3 000 $ ve prospěch daňových poplatníků, kteří se hlásí jako vedoucí domácnosti.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kanadské závorky daně z příjmu Kanadské závorky daně z příjmu Tento článek popisuje fungování kanadských daňových pásem. Systém zdanění příjmů v Kanadě je progresivní systém, což znamená, že jednotlivci, kteří vydělávají více, jsou obecně více zdaňováni. Naproti tomu v systému rovného zdanění platí každý stejné procento
  • EFTPS EFTPS® EFTPS® je zkratka pro Electronic Federal Tax Payment System, což je webová stránka online systému plateb daní, provozovaná IRS.
  • Jak používat web IRS.gov Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found