Click and Mortar - Learn About Omnichannel eCommerce Strategies

Click and Mortar je omnichannel obchodní model eCommerce podnikání e Commerce Business modely Existuje široká škála obchodních modelů eCommerce. Trhy, maloobchodníci a značky soutěží o podnikání v eCommerce. Tento přehled uvádí, že integruje online a offline operace. Zákazníci mohou nakupovat přes internet na webu maloobchodníka a stále mohou nakupovat v kamenných obchodech maloobchodníka. Obchodní model poskytuje zákazníkům efektivitu online transakcí Cyklus akvizice a platby Cyklus akvizice a platby (také označovaný jako cyklus PPP pro nákupy, závazky a platby) se skládá hlavně ze dvou tříd tříd transakcí. První třída je třída akvizice. Typickým zápisem do deníku pro tuto třídu transakcí je inkaso z inventáře nebo výdaj, kdy je zboží zakoupené online odesláno zákazníkovi v krátké době, stejně jako schopnost využívat osobní interakce s maloobchodníkem. Termín „cvoček“ je odvozen od „cihel a malty“, což znamená tradiční společnosti. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. pouze s offline operacemi.

Click and Mortar - Omnichannel eCommerce Strategy

Další informace najdete v kurzu finančního modelování financí v oblasti elektronického obchodování.

S úspěchem internetových společností, jako je Amazon, se většina tradičních společností obrací na modely klikání a míření, aby oslovila více zákazníků. Společnosti jako Nordstrom a Best Buy těží z modelu klikání a malty díky schopnosti poskytovat zákazníkům lepší zážitek z nakupování.

Zákazníci získávají výhodu volby, zda si budou produkty kupovat osobně, nebo si mohou užít bezproblémové nakupování online. Ať tak či onak, zákazníci mají velkou flexibilitu, pohodlí a více možností. Společnost také těží ze zvýšených výnosů, protože může cílit na online kupující pomocí reklam ve vyhledávačích a dalších marketingových snah.

Od cihel po kliknutí

S růstem odvětví elektronického obchodování většina kamenných podniků zřizuje internetový obchod, kde mohou zákazníci procházet a objednávat produkty. Zákazníci si mohou nechat zboží poslat domů nebo na konkrétní místo vyzvednutí v blízkosti jejich pracoviště nebo domova. Alternativně mohou maloobchodníci poskytnout Wi-Fi v obchodě, aby si zákazníci mohli prohlížet nabídky, zatímco nakupují v kamenných obchodech. Obchodník pak může pomocí údajů o zákaznících doporučit a poskytnout slevy na konkrétní produkty v závislosti na historii nákupu zákazníka.

Maloobchodníci, kteří prodávají špičkové produkty, jako jsou značkové oděvy, parfémy, šperky a elektronické výrobky, také upřednostňují obchodní model typu click-and-mortar jako omnichannel způsob oslovení svých zákazníků. Lidé, kteří kupují tyto produkty, někdy chtějí produkty fyzicky cítit, než si je koupí. Například zákazník, který chce značkový oblek, chce znát typ látky a velikost, než se rozhodne o koupi. Pokud zákazníci nechtějí čekat na odeslání, mohou si položku koupit v kamenném obchodě nebo si ji objednat online a nechat si produkt doručit na místo fyzického vyložení poblíž svého domova nebo pracoviště.

Od kliknutí po cihly

Zatímco tradiční podniky integrují do svého modelu online obchody, někteří maloobchodníci pouze online zřizují kamenné obchody, aby zlepšili své zkušenosti se zákazníky. Hlavním důvodem integrace offline operací do jejich modelu je poskytnout zákazníkům příležitost produkty vidět, dotknout se a otestovat před nákupem. Někteří zákazníci nemají jistotu při nákupu určitých produktů online, buď proto, že se položky mohou lišit velikostí nebo se mohou lišit od toho, co hledali. Fyzický obchod funguje jako showroom, kde mohou zákazníci přijít a vyzkoušet produkty, které vidí online.

Online maloobchodníci také těží ze snížených marketingových nákladů, když se dostanou do režimu offline. Pouze online podnikání přináší marketingu značné náklady, aby přivedl provoz na jejich webové stránky. Pokud však chce podnik snížit své marketingové náklady, může kamenný obchod přivést další zákazníky, aniž by příliš utrácel za reklamu. Fyzický obchod také pomáhá společnostem etablovat se jako lídři na trhu v konkrétních průmyslových odvětvích, protože většina zákazníků má tendenci rozpoznávat značku s fyzickým umístěním.

Modelování eCommerce podnikání

Vytváření finančního modelu pro eCommerce podnikání (pomocí cihel a kliknutí) je jako každé jiné maloobchodní podnikání. Model obvykle začíná provozem na webu, poté konverzním poměrem, hodnotou objednávky, variabilními náklady, pevnými náklady atd., Dokud nedojde k zisku a peněžnímu toku.

Příklad finančního modelu elektronického obchodu

Výhody obchodního modelu Click and Mortar (Omnichannel)

Nižší náklady

Obchod s klikáním a maltou pomáhá snižovat interní a externí neefektivnost, jako je práce, náklady na doručení a zásoby Inventář Inventář je aktuální účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. . Provozování kamenné prodejny často zahrnuje najímání velkého počtu zaměstnanců, kteří by sloužili zákazníkům. Provozování online obchodu znamená, že podnik bude muset automatizovat některé procesy a ke správě fyzického obchodu a provozu internetového obchodu bude potřebovat jen několik vlastních zaměstnanců. Je také levnější zřídit online obchod ve srovnání se zřízením fyzického obchodu.

Přístup na širší trh

Provozování online i offline podnikání poskytuje přístup na širší trh. Provozování kamenného obchodu omezuje podnikání na geografické umístění, ve kterém se nachází. Integrace online obchodu do podnikání dává podniku přístup k širokému trhu mimo jeho geografickou oblast operací. Zákazníci mohou navíc přistupovat k informacím o produktu a objednávat 24/7, aniž by museli jít do kamenného obchodu. Zákazníci, kteří najdou produkty online a chtějí si je nejprve vyzkoušet, mohou navštívit kamenný obchod, místo aby navštívili jiného prodejce.

Zlepšit důvěru zákazníků

Podniky zabývající se klikáním a maltou si mohou získat důvěru svých zákazníků více než obchod pouze online, protože zákazníci mohou navštívit kamenné obchody, aby nejprve vyzkoušeli zboží nebo vrátili poškozené výrobky. Nákup z webového podniku přináší spoustu rizik, protože zákazníci se mohou bát nákupu produktů z firmy bez fyzické adresy. Interakce tváří v tvář také pomáhají obnovit důvěru mezi kupujícími, kteří jsou skeptičtí ohledně online transakcí.

Služby s přidanou hodnotou

Obchod s klikáním a maltou může zákazníkům poskytnout přidanou hodnotu prostřednictvím věrnostních programů, logistické integrace a průvodců kupujícími. Prodej produktů online umožňuje podnikům přístup k informacím o zákaznících, jako jsou e-maily a nákupní chování, které může podnik použít k nabízení slev a přímých nabídek. Logistická integrace umožňuje zákazníkům vybrat si nejvhodnější kanál pro příjem jejich produktů - buď fyzicky v místě vyzvednutí, nebo doručením produktu k jejich prahu. Průvodci nákupem poskytují před nákupem informace o produktu, které kupujícím pomohou učinit správné rozhodnutí.

Výzvy podnikům typu Click and Mortar (Omnichannel)

Konflikt kanálů pravděpodobně nastane, když podnik provede online i offline operace. Když internetový obchod vykazuje lepší výnosy než kamenný obchod, může podnik zaměřit svou pozornost na online obchod a zanedbat kamenný obchod. To může vést ke ztrátě věrných zákazníků firmy, kterým vyhovuje fyzický obchod než online obchod.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Průvodce elektronickým obchodem Úvod do elektronického obchodu Elektronickým obchodem se rozumí obchodní transakce zboží nebo služeb prováděné přes internet. V posledních několika letech se elektronický obchod rychle vyvinul a stal se kombinací online a offline maloobchodu, který je vertikálně integrován. Společnosti elektronického obchodování prodávají různé produkty a služby. Úvodní průvodce
  • Metriky ocenění při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění (pro internetové společnosti) Metriky ocenění při spuštění pro internetové společnosti. Tato příručka popisuje 17 nejdůležitějších metrik oceňování elektronického obchodování pro internet, které se začínají oceňovat
  • Finanční modelování pro podniky elektronického obchodování
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found