Prodej praní - přehled, jak to funguje a praktický příklad

Prodej praní je kategorizován, když investor prodá akcie. Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nebo zajištění a zpětně odkoupí stejné nebo v podstatě identické zabezpečení do 30 dnů od prodeje. US Internal Revenue Service (IRS) Jak používat web IRS.gov IRS.gov je oficiální web Internal Revenue Service (IRS), americké agentury pro výběr daní. Webové stránky používají podniky a zavedly pravidlo 61denního prodeje praní, aby zabránili investorům, kteří mají nerealizované ztráty, těžit z odpočtu daně.

Diagram prodeje praní

Při prodeji praní investor odkoupí cenný papír do 30 dnů s nadějí, že znovu získá hodnotu cenného papíru. Pravidlo pro 61denní prodej praní zahrnuje 30 dní před a po datu prodeje.

Pravidlo výprodeje je vysvětleno

Promývací prodej zahrnuje dvě transakce, tj. Prodej cenného papíru se ztrátou a zpětný odkup cenného papíru do 30 dnů. Nákup může zahrnovat kteroukoli z následujících možností:

  • Nákup dalšího v podstatě identického zabezpečení pro individuální důchodový účet
  • Nákup stejného nebo v podstatě identického cenného papíru
  • Nákup opce nebo smlouvy o koupi v podstatě identického cenného papíru
  • Nákup v podstatě identického cenného papíru v plně zdanitelném obchodu

Pokud investor zakoupí stejné nebo v podstatě identické zajištění v rámci 61denního časového rámce, IRS transakci efektivně ignoruje a částka ztráty se připočte k ceně náhradního zabezpečení. Odkládá ztrátu až do budoucí doby, kdy bude prodáno náhradní zabezpečení. 61denní výdrž se vztahuje také na náhradní zabezpečení. „V podstatě identické zabezpečení“ se také označuje jako „náhradní zabezpečení“ původního zabezpečení.

Co představuje promývací prodej

Existuje několik věcí, které IRS zvažuje při rozhodování, zda se určitá transakce kvalifikuje jako transakce promývacího prodeje. Za prvé, cenné papíry v různých třídách nejsou považovány za vzájemně v podstatě totožné. Například dluhopisy a preferované akcie Preferované akcie Preferované akcie (preferované akcie, preferenční akcie) jsou třídou vlastnictví akcií ve společnosti, která má přednostní nárok na aktiva společnosti před kmenovými akciemi. Akcie jsou starší než běžné akcie, ale jsou mladší v poměru k dluhu, jako jsou dluhopisy. jsou považovány za odlišné od běžných zásob. Jedinou výjimkou z tohoto ustanovení je situace, kdy lze upřednostňované akcie převést na běžné zásoby bez jakéhokoli omezení.

S těmito ustanoveními mohou investoři používat určité metody, aby pokračovali v obchodování, dokud neuplyne doba prodeje praní. Jedním ze způsobů, jak toho mohou investoři dosáhnout, je prodej jednoho cenného papíru se ztrátou a nákup jiného cenného papíru ve stejném odvětví. Poté mohou počkat, dokud neuplyne 61denní období, a odkoupit původní zabezpečení.

Například investor může prodat se ztrátou 1 000 akcií výrobní společnosti ABC Company. Mohou tyto prostředky použít na nákup podílového fondu ve výrobním sektoru během období prodeje praní. Po uplynutí této doby může investor prodat akcie podílových fondů a odkoupit akcie společnosti ABC. Zpětný odkup akcií společnosti ABC po období promývacího prodeje umožňuje investorovi požadovat ztráty a realizovat daňové odpočty.

Výprodej praní - peníze v kolících

Praktický příklad: Prodej praní

Předpokládejme, že Jay koupil 100 akcií společnosti ABC za 30 $ za akcii a 20. července je prodal za 27 $ za akcii. Poté akcie odkoupil 10. srpna, kdy se akcie obchodovaly za 33 $ za akcii. Vzhledem k tomu, že k transakci došlo během 30denního období prodeje praní, ztráta 300 USD je prodejem praní a IRS by ji nepovolil.

[takeaways]

Upravený základ pro náhradní akcie je 3 600 $, což je součet 3 300 $ (33 x 100 $) a ztráta 300 $, která byla zamítnuta. Proto se daně z budoucího prodeje budou počítat tak, jako by si Jay ponechal původní akcie.

[/ takeaways]

Stejné akcie vs. nebo v podstatě identické akcie

Při určování transakcí, které se počítají jako prodej praní, používá IRS výrazy „stejné akcie“ nebo „v podstatě identické akcie“ k určení, zda investoři požadují umělé ztráty. Dva cenné papíry jsou označeny jako stejné, pokud jsou přesně identické nebo pokud sdílejí většinu svých charakteristik.

Dluhopisy společnosti a preferované akcie se považují za odlišné od kmenových akcií stejné společnosti. Cenné papíry jedné společnosti, například společnosti ABC, nejsou totožné s akciemi jiné společnosti, například společnosti XYZ.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found