Akreditovaný investor - definice, požadavky na akreditaci

Akreditovaným investorem se rozumí individuální nebo institucionální investor, který splnil určité požadavky stanovené Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC). Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) je nezávislá agentura USA. federální vláda, která odpovídá za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a za navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. Akreditovaní investoři mohou nakupovat cenné papíry, které nejsou k dispozici jiným investorům a které nebyly registrovány u žádného regulačního orgánu.

SEC vyžaduje, aby takový investor splňoval určité požadavky, mezi něž patří čisté jmění, roční příjem Roční příjem Roční příjem je celková hodnota příjmu dosaženého během fiskálního roku. Hrubý roční příjem se vztahuje na všechny výdělky před provedením jakýchkoli odpočtů a čistý roční příjem se vztahuje na částku, která zbývá po provedení všech odpočtů. Koncept se vztahuje jak na jednotlivce, tak na podniky nebo na profesionální zkušenosti. Akreditovaní investoři obvykle zahrnují jednotlivce s vysokou čistou hodnotou, investiční banky atd.

Akreditovaný investor - starší muž mluvící po telefonu - v pozadí je vidět londýnský Big Ben

Ve Spojených státech jsou cenné papíry veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. musí být zaregistrovány u SEC, než mohou být nabídnuty k prodeji veřejnosti. SEC poskytuje výjimku pro určité cenné papíry, které emitenti plánují prodat akreditovaným investorům. Takové cenné papíry nejsou registrovány, ale emitent musí ověřit, zda potenciální akreditovaní investoři splňují požadavky stanovené SEC.

Proces registrace cenných papírů je obvykle drahý. Díky osvobození od registračního procesu mohou společnosti ušetřit spoustu peněz. Vzhledem k vysokému riziku neregistrovaných soukromých umístění musí finanční orgány, jako je SEC, tyto transakce ověřit a zajistit, aby investoři byli zkušení a dostatečně finančně stabilní, aby se do těchto investic zapojili.

Požadavky na to, abyste se stali akreditovaným investorem

Specifické požadavky na to, aby se jednotlivec nebo instituce stala akreditovaným investorem, se v jednotlivých zemích liší. Například USA, Kanada a Spojené království ukládají různé požadavky.

Požadavky určuje místní finanční regulátor. Ve Spojených státech stanoví SEC požadavky, které jsou uvedeny v pravidle 501 nařízení D.

Požadavky ve Spojených státech jsou následující:

1. Roční příjem

Osoba musí mít za poslední dva roky roční příjem přesahující 200 000 $ (300 000 $ pro společné příjmy). Jednotlivec musí také očekávat stejný nebo vyšší výnos v aktuálním finančním roce Fiskální rok (FY) Fiskálním rokem (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010..

2. Čistá hodnota

Osoba musí mít v době nákupu čistou hodnotu 1 milion USD nebo vyšší, a to buď jako jednotlivec, nebo společně (pokud je ženatý). Výpočet čistého jmění vylučuje hodnotu primárního bydliště jednotlivce. Generálním partnerem, ředitelem nebo výkonným ředitelem pro emitenta neregistrovaných cenných papírů může být také akreditovaný investor.

3. Čistá hodnota účetní jednotky

Subjekt může být akreditován, pokud se jedná o organizaci s aktivy v hodnotě 5 milionů USD nebo vyšší. Subjekt může být rovněž považován za akreditovaného investora, pokud jsou jeho vlastníci akreditovanými investory.

Subjektu však není povolen akreditovaný status, pokud byl vytvořen pouze za účelem nákupu neregistrovaných cenných papírů. Kongres USA v roce 2016 upravil definici akreditovaného investora tak, aby zahrnoval investiční poradce a makléře.

Jak se stát akreditovaným

Neexistuje žádný formální proces, který by jednotlivec nebo instituce musel dodržovat, aby se stal akreditovaným investorem. Úkol ověřit, zda se jednotlivec nebo instituce kvalifikuje, leží v rukou prodejce neregistrovaných cenných papírů.

Prodávající je povinen ověřit stav všech fyzických osob nebo institucí, které mají zájem o koupi cenných papírů. V září 2013 SEC stanovila, že emitenti cenných papírů musí učinit několik kroků k ověření stavu jednotlivců, kteří chtějí koupit cenné papíry jako akreditovaní investoři.

Obecně je investor povinen vyplnit dotazník s podrobnostmi, jako je roční příjem a čisté jmění. Rovněž jsou povinni připojit podpůrné dokumenty, jako jsou finanční výkazy za poslední dva roky, informace o účtu a daňová přiznání.

Někteří emitenti cenných papírů mohou vyžadovat další informace. To může zahrnovat věci, jako je kreditní zpráva nebo kontrolní listy od finančních poradců nebo právníků.

Regulace akreditovaných investorů

Jedním z důvodů, proč finanční regulační orgány stanoví požadavky na akreditované investory, je ochrana investorů, kteří nemusí být obeznámeni s investicemi, do kterých investují, a proto se vystavují vysokému riziku ztráty svých peněz.

Stanovením takových přísných požadavků regulátor zajistí, aby investoři, kteří získají prestižní titul akreditovaného investora, byli ti, kteří mají znalosti o vysoce rizikových investicích a jsou dostatečně finančně stabilní, aby absorbovali případné ztráty vyplývající z neregulovaných cenných papírů. Jednoduše řečeno, pravidla jsou zaměřena spíše na ochranu investorů než emitentů neregulovaných cenných papírů.

Místo omezení obchodování s rizikovými cennými papíry stanovují regulační orgány omezení, která umožňují investovat do neregistrovaných cenných papírů pouze ty nejkvalifikovanější a finančně stabilní investory. Tito investoři mohou dosáhnout obrovských výnosů, pokud jsou investice úspěšné, nebo vydržet ztráty, pokud cenné papíry nepřinesou očekávané výnosy.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Alokace aktiv Alokace aktiv Alokace aktiv odkazuje na strategii, ve které jednotlivci rozdělují své investiční portfolio mezi různé rozmanité kategorie, aby minimalizovali investice
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.
  • Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 Zákon o cenných papírech z roku 1933 byl prvním významným federálním zákonem o cenných papírech přijatým po krachu akciového trhu v roce 1929. Zákon je také označován jako zákon o cenných papírech, zákon o cenných papírech nebo zákon z roku 1933. . Byl přijat 27. května 1933 během Velké hospodářské krize. ... zákon byl zaměřen na nápravu některých provinění

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found