Asset Deal - typy dohod o fúzích a akvizicích (M&A)

K obchodu s aktivy dochází, když má kupující zájem o koupi provozních aktiv podniku místo akcií akcií. Jedná se o typ fúze a akvizice. Akvizice fúzí Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady V těchto případech kupující dokončí transakci poskytnutím prodejní firemní protiplnění za některá nebo všechna aktiva, která vlastní. Z hlediska legalese je obchodem s aktivy jakýkoli převod podniku, který nemá formu nabytí akcií. To znamená, že převod podniku je z velké části buď obchodem s akciemi / akvizicí akcií nebo obchodem s aktivy.

Účetnictví kupujícího Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je připravovat účetní závěrky podniky, jednotlivce, vlády a neziskové organizace, daňové záznamy musí odrážet aktiva a pasiva v reálné tržní hodnotě.

obchod s aktivy

Smlouva o koupi majetku

K dokončení transakce transakce s aktivy se používá smlouva o koupi aktiv (APA). Tato dohoda stanoví, která konkrétní aktiva budou zakoupena. Podmínky APA také zahrnují podrobnosti, jako je celková protihodnota, struktura plateb, načasování, prohlášení, záruky a další standardní právní podmínky.

Druhy nakoupených aktiv

Nákup obchodu s aktivy může zahrnovat hmotný nebo nehmotný majetek. Mezi předměty patří vybavení, inventář a příslušenství. Nehmotný majetek může na druhé straně zahrnovat seznamy zákazníků nebo patenty. Na rozdíl od případu akvizice akcií společnost prodejce po transakci nezaniká.

Místo toho z pohledu rozvahy nebude mít prodejce na jejich rozvahu žádný vliv - hotovost stoupá z výnosů z transakce, ale dlouhodobá aktiva klesají. Na druhé straně kupující zaznamená akvizici podle hodnoty investice.

Další informace najdete na kurzu Financí firemních financí 101 zdarma.

Výhody dohody o majetku

Obchod s aktivy může mít oproti obchodu s akciemi několik výhod, zejména pro kupujícího. Tato transakce umožňuje kupujícímu selektivně získat určitá aktiva, nikoli jiná. To také kupujícímu dává možnost vyhnout se převzetí jakýchkoli závazků, které si nepřeje. To by nebyl případ akvizice akcií, kdy s obchodem obvykle přicházejí plné závazky prodávajícího. Dále mohou být obchody s aktivy koncipovány tak, aby poskytovaly daňové výhody.

Pravidlem je, že si prodejci zachovají obchodní povinnosti. V nestabilním ekonomickém prostředí to dává kupujícímu možnost zbavit se odpovědnosti za nepříznivé závazky prostřednictvím dohody o strukturovaných aktivech.

Dohoda o aktivech může vyžadovat delší přípravu a vyjednávání o všech aspektech dohody (včetně přidělování aktiv, ukončení a opětovného najímání pracovního poměru, přiřazení leasingu, převoditelnosti smlouvy, výplat věřitelů atd.). Jakmile jsou však všechny tyto problémy vyřešeny, přechod k uzavření a dokončení transakce je jen něco víc než formalita.

Dodatečné zdroje

Toto byl finanční průvodce pro transakce fúzí a akvizic. Fúze a akvizice Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kariérní cesta investičního bankovnictví Kariérní cesta investičního bankovnictví Průvodce kariérou investičního bankovnictví - naplánujte si svoji kariérní cestu IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A).
  • Proces IPO Proces IPO Proces IPO je místo, kde soukromá společnost poprvé vydává veřejnosti nové nebo existující cenné papíry. 5 kroků podrobně diskutovaných
  • Techniky oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • DCF Financial Modeling DCF Model Training Free Guide DCF model is a specific type of financial model used to value a business. Tento model je jednoduše prognózou neuvolněného volného peněžního toku společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found