Prodejci s přidanou hodnotou (VAR) - přehled, výkon značky

Prodejci s přidanou hodnotou (VAR) jsou společnosti, které vylepšují nebo přizpůsobují produkty nebo služby z primárního zdroje pro další prodej. Kromě produktů poskytovaných dodavateli nebo výrobci mohou společnosti prodávat také své doplňkové produkty a služby. Hodnota obvykle vychází z poskytování profesionálních služeb, jako je montáž produktu, konzultace, instalace, úpravy a implementace.

Prodejci s přidanou hodnotou (VAR)

VAR také za příplatek vyvíjejí jedinečné aplikace, které odpovídají designu produktu v souladu s požadavky zákazníků. Kromě vztahu s jinými prodejci se prodejci s přidanou hodnotou těší blízkosti trhu, což vytváří důvěryhodnost značky. Brand Equity V marketingu se značka značky vztahuje na hodnotu značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Rovnocennost značky může být pozitivní nebo zlepšuje plynulé doručení. Vztah mezi výrobci a prodejci je založen na tvorbě hodnoty, kde prodejní společnosti mohou generovat další příjmy z přizpůsobeného zboží a služeb.

souhrn

  • Prodejci s přidanou hodnotou (VAR) jsou společnosti, které koncovým zákazníkům za poplatek poskytují poprodejní služby nebo přizpůsobené produkty.
  • Hrají významnou roli v distribučním řetězci tím, že pomáhají výrobcům zlepšit jejich konkurenční výhodu.
  • Prodejci s přidanou hodnotou mohou také prodávat své doplňkové produkty a služby společně s produkty poskytovanými jinými společnostmi.

Porozumění prodejcům s přidanou hodnotou ve výkonu značky

Prodejci s přidanou hodnotou hrají důležitou roli při pomoci výrobcům v rozvoji jejich podnikání prostřednictvím různých distribučních kanálů. Ve srovnání s distribucemi ve vlastnictví společnosti mají prodejci s přidanou hodnotou větší znalost trhu Segmentace a cílení trhu Segmentace a cílení trhu se týká procesu identifikace potenciálních zákazníků společnosti, výběru zákazníků, které sledují, a vytváření hodnot, distribučních sítí a prodeje dovednosti. Ve výsledku zaručují větší flexibilitu a nižší kapitálové investice tím, že přinášejí produkty a služby na trh efektivněji než výrobci.

Například v oblasti IT poskytují VAR služby jako instalace hardwaru nebo softwaru, školení a údržba jménem značek výrobců. Očekává se od nich, že mají důkladné znalosti o produktech, aby je mohli úspěšně dodávat koncovým uživatelům.

Partnerství mezi výrobci a prodejními společnostmi také zvyšuje přidanou hodnotu tím, že zvyšuje vykazované příjmy. Zatímco některé prodejní společnosti mohou být exkluzivní pro jednu značku, většina z nich jedná s několika společnostmi, aby zákazníkům nabídla více možností.

V některých případech jsou nejvýkonnější prodejci s přidanou hodnotou považováni za prodejní partnery. Strategicky důležití partneři producentských společností mají silný vliv na vývoj produktů a mají prospěch ze své strategické pozice na trhu.

Prodejci s přidanou hodnotou na trhu softwaru

Prodejci s přidanou hodnotou jsou běžní v průmyslových odvětvích, jako jsou počítače a služby, nábytek a automobily. Zejména tato odvětví nabízejí řadu produktů a služeb s přidanou hodnotou, jako jsou instalační služby, prodloužené záruky, softwarové programy a servisní smlouvy.

Aby udrželi krok s požadavky zákazníků, zvýšili jejich relevanci pro své klienty a také vylepšili své portfolio služeb. Například v odvětví počítačů a služeb výrobci přesvědčují prodejce, aby propagovali nebo prodávali své výrobky a služby, a to tím, že jim nabízejí finanční pobídky.

Jedním z hlavních hráčů v oblasti dalšího prodeje s přidanou hodnotou je ePlus. Společnost je poskytovatelem IT řešení v USA se spolupracovníky v různých zemích. Její odbornost prochází napříč celým technologickým spektrem, včetně audio a video komunikace. Společnost poskytuje technologické produkty a služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která se uvádí na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, která vzniká od podniků, zdravotnických středisek a vlád, které lze využít k úspěšnému řešení obchodních výzev.

Výhoda použití prodejců s přidanou hodnotou

Prodejci s přidanou hodnotou pozitivně přispívají ke konkurenční strategii prvovýrobců. Toho je dosaženo prováděním jedinečných činností, které mají vyšší hodnocení než konkurence. Například hodnotí potřeby různých spotřebitelských segmentů a mění je v požadavky na softwarové aplikace funkcí a schopností.

Výrobci outsourcují své prodejní funkce ze dvou hlavních důvodů. Za prvé, společnosti se mohou pochlubit důvěrnou znalostí trhu a ve srovnání s primárními výrobci mohou snadno proniknout na různé trhy. Zadruhé, prodejci s přidanou hodnotou usnadňují přímý prodej, aby se více zaměřili na větší účty. Rozhodnutí najmout prodejce s přidanou hodnotou závisí na kompetencích produkční společnosti a potřebách zákazníků.

Základní ekonomika řízení dodavatelského řetězce Dodavatelský řetězec Dodavatelský řetězec je celý systém výroby a dodávky produktu nebo služby, od samého počátečního stádia získávání surovin až po finální poskytuje jasný obraz o výhodách používání prodejců s přidanou hodnotou , z nichž některé zahrnují pokrytí trhu, nižší náklady a kontakty se zákazníky. Další výhody pocházejí z aktivit, jako je segmentace trhu, marketingové znalosti a marketingové dovednosti, které zlepšují tvorbu a implementaci marketingových strategií.

Vztah mezi prodejci s přidanou hodnotou a primárními dodavateli tedy obsahuje výhody a příležitosti pro dodavatelské společnosti, prodejce a konečné zákazníky. Obecně platí, že z toho mají prospěch koncoví uživatelé snížené náklady na služby a údržbu, vysoké úrovně responzivních služeb, a one-stop shopping.

Nevýhody používání prodejců s přidanou hodnotou

Existují dvě hlavní nevýhody používání prodejců s přidanou hodnotou.

Za prvé, většina společností není připravena ztratit kontrolu nad jinými společnostmi z důvodu oportunistické tendence. Prodejci jsou proto namalovaní ve špatném světle kvůli obavám ze znehodnocení, spíše než ke zvýšení hodnoty produktů a služeb.

Další výzva pochází ze zisků, které požívají prodejci s přidanou hodnotou jako zprostředkovatelé. Nejčastěji výrobci vnímají prodejní společnosti jako paraziti místo marketingových kanálů. Takové vnímání ztělesňuje další nevýhody, včetně ztráty vlastnictví zákazníka a kontaktu se zákazníkem.

Zkušenosti výrobců s outsourcingem prodejních společností mohou být navíc živnou půdou pro strach ze špatné komunikace, špatného řízení trhu a protichůdné cíle zprostředkovatelů.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Strategie značky Strategie značky Strategie značky se týká dlouhodobého plánu, který se zaměřuje na rozvoj úspěšné značky, aby pomohl dosáhnout konkrétních cílů. Plán je použit
  • Segmentace trhu a cílení Segmentace trhu a cílení Segmentace a cílení trhu se týká procesu identifikace potenciálních zákazníků společnosti, výběru zákazníků, které mají sledovat, a vytváření hodnoty
  • Výrobce originálního vybavení (OEM) Výrobce originálního vybavení (OEM) Výrobce originálního vybavení nebo OEM je společnost, která vyrábí a prodává produkty nebo části produktu, které jejich kupující, jiná společnost
  • Proposition Value Proposition Value Proposition je příslib hodnoty stanovený společností, který shrnuje výhody produktu nebo služby společnosti a způsob, jakým jsou dodávány

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found