Globální standardy investičního výkonu (GIPS) - přehled, komponenty

Globální standardy investičního výkonu (GIPS) jsou etické standardy, kterými se řídí investiční manažeři. Šablona pro obnovení investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit váš životopis průmyslovým standardům, aby nedošlo k okamžitému smazání v souvislosti s úplným zveřejněním a spravedlivým vyjádřením výsledků jejich investiční výkonnosti. Institut CFA formuloval standardy a výkonný výbor GIPS odpovídá za vývoj a interpretaci standardů.

Globální standardy investičního výkonuZdroj

Upozorňujeme, že přijetí standardů je dobrovolné. GIPS jsou však obecně považovány za průmyslový standard a jsou přijímány mnoha společnostmi pro správu investic po celém světě. Dodržování standardů podporuje důvěryhodnost společnosti a zajišťuje jednotnost výkaznictví pro podniky působící ve více zemích.

Globální standardy investičního výkonu - současné standardy

Od roku 2018 je nejnovější verzí globálních investičních výkonových standardů vydání GIPS 2010. Vydání 2010 obsahuje požadavky a doporučení pro investiční společnosti a investiční manažery. Společnosti musí splňovat všechny požadavky definované v GIPS, aby mohly dodržovat standardy.

Očekává se, že (nová) edice 2020 GIPS vyjde v červnu 2019, s účinností od 1. ledna 2020.

Součásti GIPS

Aktuální vydání Standardů globálního investičního výkonu pokrývá následující oblasti:

1. Ustanovení o GIPS

Část s ustanoveními obsahuje hlavní požadavky a doporučení týkající se shody, konzistence vstupních dat, metodiky výpočtu, kompozitní konstrukce, zveřejnění a prezentace a vykazování.

Kromě toho tato část obsahuje také konkrétní požadavky a doporučení pro společnosti působící v oblasti nemovitostí a soukromého kapitálu a držitele portfolia poplatků za zavinění / odděleně spravovaného účtu (SMA).

2. Zásady oceňování GIPS

Druhá část GIPS je věnována použitelným principům oceňování Principy oceňování Níže jsou uvedeny klíčové principy oceňování, které musí vlastníci podniků, kteří chtějí ve svém podnikání vytvářet hodnotu, znát. Ocenění podniku zahrnuje. Tato část obsahuje definici reálné hodnoty GIPS, požadavky na oceňování a doporučení. Zásady oceňování zajišťují, že výpočty výkonnosti jsou transparentní a smysluplné.

3. Pokyny k reklamě GIPS

Sekce reklamy definuje požadavky na možnosti reklamy, které zmiňují dodržování GIPS společností. Požadavky zahrnují prvky, které musí být začleněny do všech materiálů distribuovaných potenciálním klientům.

4. Ověření

Poslední část GIPS definuje postup ověření stavu GIPS a požadavky na postup. Ačkoli proces ověřování ověřuje věrohodnost tvrzení společnosti o dodržování GIPS, nejde o povinný postup.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce ke globálním standardům investičního výkonu. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další zdroje uvedené níže:

  • ACG San Francisco ACG San Francisco ACG San Francisco je nezisková organizace, která byla založena v roce 1954. ACG znamená Asociace korporátního růstu. Bylo zahájeno s cílem podpořit komunitu, která zahrnuje růst společnosti mezi svými členy. Zvyšuje a podporuje strategické vytváření sítí a mezinárodní uzavírání dohod. ACG San
  • Americký institut CPA (AICPA) Americký institut CPA (AICPA) Americký institut CPA (AICPA) je nezisková organizace certifikovaných veřejných účetních ve Spojených státech. Byla založena v roce 1887 a jejím úkolem je vytvářet a hodnotit zkoušky Certified Public Accountant (CPA). Jednotlivci, kteří chtějí vykonávat praxi účetních ve Spojených státech, musí absolvovat
  • Mezinárodní obchodní komora Mezinárodní obchodní komora (ICC) Se sídlem v Paříži ve Francii je Mezinárodní obchodní komora (ICC) organizace složená z více než šesti milionů členů ze zemí po celém světě.
  • Samoregulační organizace (SRO) Samoregulační organizace (SRO) Samoregulační organizace nebo SRO je organizace, která je vytvořena za účelem regulace určitých profesí nebo odvětví. Obvykle jsou nevládní

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found