Možnost Zisk / ztráta Graph Maker - zdarma od Corporate Finance Institute

Tato možnost Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která držiteli dává právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli, kdy tvůrce grafů zisku / ztráty umožňuje uživateli vytvářet grafy strategií opcí v aplikaci Excel. Lze kombinovat až deset různých možností a podkladové aktivum. Kromě toho, že je možné ručně zadávat informace, je v tomto sešitu zahrnuta řada předinstalovaných strategií možností. Abyste mohli používat tato předem načtená tlačítka, musíte povolit makra.

Chcete-li si stáhnout tohoto bezplatného tvůrce grafů možností, podívejte se na Finance Marketplace: Možnost Graf zisku / ztráty Graf Výrobce Možnost Graf zisku / ztráty Graf výrobce Tato možnost grafu zisku / ztráty umožňuje uživateli kombinovat až deset různých typů možností a podkladové akcie k vytvoření graf zisku / ztráty.

Níže je uveden krátký náhled tvůrce grafu zisk / ztráta grafu možnosti Finance:

Syntetický graf volání

Výše uvedený obrázek ukazuje syntetickou opci na volání Syntetická opce Syntetická opce je obchodní pozice s množstvím cenných papírů, které dohromady představují jinou pozici. , jedna z předem načtených obchodních pozic v tomto sešitu. Vpravo od grafu lze vybrat kterékoli z tlačítek, aby se zobrazil náhled příkladu strategie možností.

Plná tmavě modrá čára v grafu ukazuje zisk Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstává po odečtení výdajů od výnosů kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že má ztrátu / ztrátu kombinovaných pozic. Tečkované čáry ukazují zisk / ztrátu opcí a podkladového aktiva. Níže je uveden příklad šíření železného motýla. Pomocí této možnosti tvorby grafů zisku / ztráty můžete skutečně vizualizovat, proč má název železná motýlka svůj název.

Železný motýlí graf

Tlačítko „Reset Values“ vymaže všechny hodnoty zobrazené v grafu. Odtud může uživatel také ručně zadávat hodnoty do tabulky pod grafem. Alternativně možnost Možnost: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (realizační cena) ). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké možnosti lze uplatnit kdykoli. Strategii lze vybrat ze seznamu tlačítek jako výchozí bod a hodnoty v tabulce lze upravit tak, aby vyhovovaly potřebám uživatele. Šedá pole představují proměnné, do kterých může uživatel vkládat informace:

Možnost Tabulka zisků Ztráta grafů

Tato možnost tvorby grafu zisku / ztráty umožňuje uživateli:

  • Změňte aktuální cenu akcií Cena akcií Termín cena akcií označuje aktuální cenu, za kterou se na akci na trhu obchoduje podíl akcií. Každá veřejně obchodovaná společnost, pokud její akcie jsou
  • Zkombinujte až deset různých možností
  • Vyberte si, zda chcete Long nebo Short Long a Short Positions V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). sklad nebo opce
  • Vyberte množství každé možnosti nebo nakupované nebo prodané zásoby
  • Zvolte Strike Price Strike Price Striktní cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží opci na koupi nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. každé možnosti
  • Vyberte si prémiové nabíjení

Obchodní strategie, které jsou v tomto sešitu předem načteny, zahrnují:

  • Syntetické pozice
    • Syntetický dlouhý sklad
    • Syntetický krátký sklad
    • Syntetický dlouhý hovor / ochranný put
    • Syntetický krátký hovor
    • Syntetické dlouhé putování
    • Syntetický krátký hovor / krytý hovor
  • Směrové strategie
    • Límec
    • Bull Call Spread
    • Medvědí volání
    • Bull Put Spread
    • Medvědí Put Spread
  • Nesměrové strategie
    • Long Straddle
    • Long Strangle
    • Long Call Butterfly
    • Krátký hovor Butterfly
    • Long Put Butterfly
    • Krátký motýl
    • Železný motýl
    • Reverzní železný motýl
    • Železný kondor
    • Jade Lizard
    • Dlouhé vnitřnosti

Syntetické pozice Syntetické opce Syntetickou opcí je obchodní pozice s řadou cenných papírů, které dohromady představují jinou pozici.

Syntetické pozice jsou portfolia, která drží více cenných papírů a která dohromady znamenají jinou pozici. Tyto pozice jsou obvykle vytvářeny ke změně stávající obchodní pozice. Syntetické pozice mohou obchodníkům také pomoci omezit transakce nutné ke změně pozice nebo k identifikaci potenciálních chyb na trhu.

Syntetický dlouhý sklad

Vytvoří se syntetická dlouhá akcie s dlouhou pozicí Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír bude buď stoupat (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). opce na koupi opce na koupi Opce na koupi, běžně označovaná jako „výzva“, je forma smlouvy o derivátech, která kupujícímu s opcí na koupi dává právo, nikoli však povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cena - realizační cena opce - ve stanoveném časovém rámci. a krátká pozice na prodejní opci. Tuto obchodní pozici lze vytvořit tak, aby emulovala odpovídající aktivum, ale bude zahrnovat nižší počáteční kapitálové požadavky.

Syntetický krátký sklad

Syntetická krátká akcie je vytvořena s krátkou pozicí Dlouhá a Krátká pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír bude buď stoupat (pokud bude dlouhý), nebo dolů (pokud bude krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). na kupní opci a dlouhá pozice na prodejní opci. Tuto obchodní pozici lze vytvořit k emulaci krátké pozice na podkladovém aktivu. Výhodou, stejně jako syntetické dlouhé zásoby, jsou nižší počáteční kapitálové požadavky. Výhodou je také to, že nemusíte brát v úvahu dividendy. Akciová dividenda Akciová dividenda, metoda, kterou společnosti používají k rozdělení majetku mezi akcionáře, je výplata dividend ve formě akcií, nikoli hotovosti. Akciové dividendy se primárně vydávají místo hotovostních dividend, když má společnost málo likvidní hotovosti. jako ve skutečné short-sell pozici akcie.

Syntetický dlouhý hovor / ochranný put

Syntetický dlouhý hovor je vytvořen držením dlouhé pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír bude buď stoupat (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). na aktivu a dlouhá pozice na prodejní opci. Tato obchodní pozice emuluje opci na dlouhé volání. Tato pozice se často vytváří, když obchodník již drží buď aktivum, nebo prodejní opci Put opce Put opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (také známou jako realizační cena) před nebo k předem určenému datu vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. . Pokud drží aktivum a věří, že ceny mohou klesnout, mohou si koupit opci s putem, proto alternativní název ochranný put Ochranný put Ochranný put je strategie řízení rizik a opcí, která zahrnuje držení dlouhé pozice v podkladovém aktivu (např. stock) a nákup prodejní opce s realizační cenou rovnou nebo blízkou aktuální ceně podkladového aktiva. Strategie ochranného putu je také známá jako syntetické volání. . Pokud obchodník drží prodejní opci, protože si myslel, že ceny klesnou, ale očekávání se změní, místo prodeje putu si může aktivum koupit, což vytvoří syntetický dlouhý hovor a sníží transakční náklady Transakční náklady Transakční náklady jsou náklady, které don ' nenastane u žádného účastníka transakce. Jsou to utopené náklady vyplývající z ekonomického obchodu na trhu. V ekonomii je teorie transakčních nákladů založena na předpokladu, že lidé jsou ovlivňováni konkurenčním vlastním zájmem. .

Syntetický krátký hovor

Syntetický krátký hovor je vytvořen prostřednictvím krátké pozice na podkladovém aktivu a krátké pozice na prodejní opci. Tato obchodní pozice emuluje pozici krátkého hovoru. Často je tato pozice vytvářena za účelem změny stávající pozice za účelem snížení transakčních nákladů. Například pokud chce obchodník změnit svou pozici z krátké Dlouhé a Krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). při krátkém volání mohou jednoduše zkrátit podkladové aktivum Třída aktiv Třída aktiv je skupina podobných investičních nástrojů. Různé třídy nebo typy investičních aktiv - například investice s pevným výnosem - jsou seskupeny na základě podobné finanční struktury. Obvykle se s nimi obchoduje na stejných finančních trzích a vztahují se na ně stejná pravidla a předpisy. spíše než zavírání pozice put a otevření pozice volání.

Syntetické dlouhé putování

Syntetická pozice s dlouhým prodejem je vytvořena držením krátké pozice na podkladovém aktivu a dlouhé pozice Dlouhá a krátká pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď půjde nahoru (pokud je dlouhý), nebo dolů ( když je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu). o možnosti volání. Tato obchodní pozice emuluje pozici dlouhého putu. Opět platí, že se často vytváří syntetický dlouhý put, aby se změnila stávající pozice. Pokud si obchodník drží pozici dlouhého hovoru a chce přepnout na dlouhou pozici, může jednoduše zkrátit podkladové aktivum. To je vhodnější než uzavření call opce a nákup putu, protože to snižuje počet transakcí, což zase snižuje náklady.

Syntetický krátký hovor / krytý hovor

Syntetická pozice s krátkým prodejem se vytvoří držením podkladového aktiva a zkratováním kupní opce. Tato obchodní pozice emuluje pozici short put. Syntetický short put může být vytvořen tak, aby změnil stávající pozici. Tato pozice se také označuje jako krytá výzva Krytá výzva Krytá výzva je řízení rizik a strategie opcí, která zahrnuje držení dlouhé pozice v podkladovém aktivu (např. Akcie) a prodej (psaní) opce na podkladové aktivum . . Investoři mohou prodávat kupní opce za účelem generování příjmu a držením podkladového aktiva jsou kryty, pokud se cena podkladového aktiva zvýší a uplatní se opce.

Směrové obchodní strategie Směrové obchodní strategie Směrové opční strategie jsou obchody, které sázejí na pohyb trhu nahoru nebo dolů. Pokud například investor věří, že trh roste,

Směrové obchodní strategie jsou sázky na to, zda podkladové aktivum zvýší nebo sníží hodnotu. Tyto strategie se používají, když obchodník věří, že dokáže předpovědět směr trhu nebo podkladového aktiva.

Límec

Strategie opce límce Strategie opce límce omezuje ztráty i zisky. Pozice je vytvořena s podkladovou akcií, ochranným putem a krytým hovorem. je vytvořen prodejem kupní opce, držením podkladového aktiva a nákupem prodejní opce. lze jej považovat za simultánní ochrannou pozici Ochranný prodej Ochranný prodej je strategie řízení rizik a opcí, která zahrnuje držení dlouhé pozice v podkladovém aktivu (např. akcie) a nákup prodejní opce s realizační cenou rovnou nebo blízkou aktuální cena podkladového aktiva. Strategie ochranného putu je také známá jako syntetické volání. a krytá výzva Krytá výzva Krytá výzva je řízení rizik a strategie opcí, která zahrnuje držení dlouhé pozice v podkladovém aktivu (např. akciích) a prodej (psaní) opce na nákup podkladového aktiva. . Obojek omezuje ztrátu i ztrátu. Obojky se často používají, když podkladové aktivum výrazně vzrostlo v ceně a investor, který toto aktivum drží, chce tento nerealizovaný zisk chránit.

Bull Call Spread

Býčí býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. rozpětí volání je vytvořeno držením dlouhé pozice na kupní opci a prodejem kupní opce za vyšší realizační cenu Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, podle toho, zda drží opci na hovor nebo opci na místo. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. . Investor Investor Investor je jednotlivec, který vkládá peníze do subjektu, jako je podnik, za účelem finanční návratnosti. Hlavním cílem jakéhokoli investora je minimalizovat riziko a získá, pokud se cena aktiva zvýší, avšak růstový zisk je omezen opcí na krátké volání. Rozpětí býčích hovorů se používá, když se investor domnívá, že se cena příslušného aktiva zvýší o omezenou částku. Poplatek za opci na krátký hovor lze použít k pokrytí části nákladů na dlouhý hovor.

Medvědí volání

Medvědí býčí a medvědí profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. rozpětí volání se vytvoří zkrácením možnosti volání s nižší realizační cenou a podržením dlouhého hovoru s vyšší realizační cenou. Tato strategie se také nazývá rozpětí kreditního volání, protože při prvním otevření generuje čistý kredit. rozpětí volání medvěda se obecně používá k vytváření příjmu, pokud se očekává pokles ceny aktiva nebo jeho stabilita.

Bull Put Spread

Bull put spread je vytvořen nákupem prodejní opce put opce put opce je opční kontrakt, který dává kupujícímu právo, ale nikoli povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo k předem určenému datu vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. a prodej prodejní opce za vyšší realizační cenu. Tato opční strategie se používá, když se obchodník domnívá, že se aktivum bude pohybovat mírně vyšší cenou. Tuto strategii lze použít ke generování příjmu a při otevření pozice bude mít za následek čistý debet.

Medvědí Put Spread

Medvědí put spread je vytvořen prodejem prodejní opce a nákupem prodejní opce za vyšší realizační cenu Strike Price Realizační cena je cena, za kterou může držitel opce uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na o tom, zda drží opci na volání nebo opci s opcí. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. . Tato strategie se používá, když obchodník věří, že cena aktiva poklesne. Zisky jsou omezeny, protože aktivum klesá v ceně, ale ztráty jsou také omezeny, když se aktivum zvyšuje v ceně.

Nesměrové obchodní strategie Šablona nesměrových obchodních strategií Šablona nesměrových obchodních strategií umožňuje uživatelům určit zisk při nákupu opcí. Tato šablona se zaměřuje na nesměrové strategie

Nesměrové obchodní strategie sázejí na volatilitu Vega (ν) Vega je měřítkem citlivosti používaným při hodnocení opcí. Jedná se o citlivost ceny opce na 1% změnu volatility podkladového aktiva podkladového aktiva. Směr, kterým se pohybuje hodnota aktiv, bude v těchto obchodních strategiích obecně mnohem méně důležitý. Existují však výjimky, které v těchto strategiích berou v úvahu směr ceny aktiv. Nesměrové strategie se používají, když se obchodník domnívá, že aktivum bude mít buď velmi nízkou volatilitu. Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru k posouzení minulých výkyvů cen nebo vysoké volatility, ale nevědí, kterým směrem.

Rozkročit se

Dlouhá obkročka je vytvořena nákupem opce za peníze a opce za peníze. Výsledkem je čistý úvěr a investor získá z velkého výkyvu ceny buď směrem nahoru nebo dolů. Obchodníci, kteří se domnívají, že existuje vysoká volatilita Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru, aby posoudili minulé variace cen, ale neví, kterým směrem se aktivum bude pohybovat, může být obkročmo.

Krátká obklíčení je vytvořena prodejem opce call at-the-money Call opce Call opce, běžně označovaná jako „call“, je forma smlouvy o derivátech, která dává kupujícímu opci call právo, ale nikoli povinnost , koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. prodejní opce s opcí za peníze Put put opce Kupní opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo za předem stanovenou cenu Datum spotřeby. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. . Výsledkem je čistý debet, avšak investor má neomezený potenciál ztráty vzhůru i dolů.

Uškrtit

Škrtit je podobné obkročmo. Místo toho, aby kupní opci s kupní cenou a kupní opcí koupili za peníze, jsou oba nakupovány z peněz.Vzhledem k tomu, že obě možnosti nejsou z peněz, náklady na uškrcení jsou obecně menší než obkročmo, ale vyžaduje větší volatilitu pro zisk. Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstane po odečtení výdajů od výnosů, kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že má ztrátu z. Investoři, kteří se domnívají, že existuje vysoká volatilita, mohou použít škrcení.

Krátké uškrcení je vytvořeno prodejem opce na volání z peněz a opce s penězi. Tato strategie je podobná krátké obkročmo. Výsledkem je čistý debet nižší než krátká obkročmo, avšak debet je držen ve větším rozsahu pro odpovídající cenu aktiv.

Volejte Butterfly Spread

Motýl pro dlouhé volání je vytvořen nákupem opce na volání v penězích, prodejem dvou opcí na opci na peníze Opce na volání Opce na volání, běžně označovaná jako „výzva“, je formou derivátové smlouvy, která dává kupující kupní opce má právo, nikoli však povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. a nákup opce na vyplacení peněz. Výsledkem je čistý debet při otevření této pozice. Vzhledem k tomu, že se cena aktiv pohybuje oběma směry, bude mít tato pozice hodnotu, avšak ztráty na straně druhé i na straně druhé jsou omezeny. Obchodník zaměstná rozpětí motýlů, když věří, že podkladové aktivum bude mít velmi malou volatilitu.

Motýl s krátkým voláním je vytvořen prodejem možnosti volání v penězích, nákupem dvou možností volání za peníze a prodejem možnosti volání za peníze. Výsledkem je čistý úvěr, avšak investor získá zisk z negativního i negativního výsledku. Zisk nahoru nebo dolů u motýla pro krátké volání je omezen. Investor by mohl tuto strategii použít, pokud se domnívá, že podkladové aktivum bude mít vysokou volatilitu. Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru za účelem posouzení minulých výkyvů cen.

Dejte motýlí pomazánku

Dlouho putující motýl je konstruován nákupem opční opce s penězi Put opce Put opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (také známou jako realizační cena) před nebo k předem určenému datu vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. , prodej dvou prodejních opcí s prodejem peněz a nákup opce s prodejem peněz. Výsledkem je čistý debet. Rozpětí motýlů s dlouhým putem poskytuje výplatu velmi podobnou motýlku s dlouhým voláním, je však konstruováno spíše s put opcemi než call opcemi. Investor využije tuto strategii, když se domnívá, že podkladové aktivum bude mít velmi malou volatilitu.

Motýl s krátkým putem je vytvořen prodejem opční prodejní opce, nákupem dvou opčních prodejních opcí a prodejem opční prodejní opce. Graf zisku / ztráty této strategie je velmi podobný spekulativnímu šíření krátkých hovorů, je však konstruován spíše s put opcemi než call opcemi.

Železný motýl

Dlouhý železný motýl je vytvořen nákupem opce s opcí na peníze, prodejem opce s opcí na peníze, prodejem opce s opcí na peníze a nákupem opce s opcí na peníze. Tuto strategii lze také považovat za kombinaci šíření medvěda a šíření býka.

Zisk Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstane po odečtení výdajů od výnosů kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že ztráta / ztráta této strategie je velmi podobná dlouhé zavolejte motýla a dlouho se šíří motýl Výplata bude nejvyšší mezi nižší a vyšší stávkovou cenou. Obchodník by mohl zaměstnat železného motýla, pokud se domnívá, že podkladové aktivum bude mít velmi malou volatilitu. Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru za účelem posouzení minulých výkyvů cen.

Reverzní železný motýl nebo krátký železný motýlí šíření je vytvořen prodejem opční prodejní opce, nákupem opční prodejní opce, nákupem opční prodejní opce a prodejem out-of-the-money opce - možnost volání peněz. To povede k velmi podobnému grafu zisku / ztráty jako rozpětí krátkého putu a krátkého volání motýla. Při otevření této obchodní pozice začne investor s čistým úvěrem, ale bude těžit z toho, že se odpovídající cena aktiv posune nahoru nebo dolů.

Železný kondor

Strategie železného kondora je postavena na nákupu opce s opcí na prodej peněz Put opce Put opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (také známou jako realizační cena) před nebo k předem určenému datu vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. , prodej opční opce s nepatrnými penězi s vyšší realizační cenou, prodej opce s volnou aktivitou mimo peníze a nákup opce s opcí na vyplacení peněz s vyšší realizační cenou. Železný kondor je podobný železnému motýlku, avšak počáteční čistý debet je nižší.

Hodnoty, ve kterých má železný kondor zisk, jsou obecně větší než železné motýly. Obchodník může zaměstnat železného kondora, pokud se domnívá, že podkladové aktivum bude mít velmi nízkou volatilitu. Železný kondor může být použit nad železným motýlkem, pokud si obchodník není jistý, jak stabilní bude cena aktiva.

Jade Lizard

Jade ještěrka je vyrobena prodejem prodejní opce s nižší realizační cenou Strike Price Striktní cena je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru, v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo dejte opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. , prodej call opce s vyšší realizační cenou a nákup call opce s ještě vyšší realizační cenou. Nefritová ještěrka se pokouší využít kolísání volatility. To znamená, že prodej vyplacených peněz by se měl obchodovat s vyšší prémií na ekvidistantní výzvu k vyplacení peněz. Jade ještěr se pokusí získat prémii z nízké volatility a zároveň eliminovat riziko vzestupu. Riziko Ve financích je riziko pravděpodobnost, že se skutečné výsledky budou lišit od očekávaných výsledků. V modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je riziko definováno jako volatilita výnosů. Koncept „rizika a výnosu“ spočívá v tom, že rizikovější aktiva by měla mít vyšší očekávané výnosy, aby kompenzovala investory za vyšší volatilitu a zvýšené riziko. . Tato strategie je mírně býčí býčí a medvědí Profesionálové v oblasti podnikových financí pravidelně označují trhy jako býčí a medvědí na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. ve směru, protože riziko poklesu není vyloučeno.

Vnitřnosti

Strategie opce s dlouhými vnitřnostmi je podobná uškrcení, ale místo toho, aby byla konstruována pomocí opcí za peníze, je vytvořena nákupem opce na volání v penězích Volba opce Volba opce, běžně označovaná jako „ call, “je forma derivátové smlouvy, která dává kupujícímu opce s kupní opcí právo, ale nikoli povinnost, koupit akcie nebo jiné finanční nástroje za konkrétní cenu - realizační cenu opce - ve stanoveném časovém rámci. a nákup opce s prodejem v penězích Put opce Put opce je opční smlouva, která dává kupujícímu právo, nikoli však povinnost, prodat podkladový cenný papír za stanovenou cenu (známou také jako realizační cena) před nebo za předem stanovené datum vypršení platnosti. Je to jeden ze dvou hlavních typů možností, druhým typem je možnost volání. . Zaplacené pojistné bude mít za následek čistý kredit. Tato strategie bude těžit z velkého výkyvu ceny směrem nahoru nebo dolů. Podobně jako uškrcení mohou obchodníci použít tuto strategii, když se domnívají, že podkladové aktivum zažije vysokou volatilitu.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found